Την αποχαιρετιστήρια συναυλία των εμβληματικών Black Sabbath αποτυπώνει στην οθόνη το επερχόμενο ντοκιμαντέρ «The End Of The End».

Χρονικό του αποχαιρετισμού των φανατικών οπαδών τους από τους Black Sabbath είναι το ντοκιμαντέρ «The End Of The End» («Το Τέλος του Τέλους»), που θα προβληθεί στις 28 Σεπτεμβρίου – μόνο για μία βραδιά – σε 1.500 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη αρχίσει ενώ θα προστεθούν και άλλες αίθουσες.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την τελευταία συναυλία του εμβληματικού μέταλ συγκροτήματος, που φιλοξενήθηκε στο 16.000 θέσεων «Genting Arena», στο «χωριό» των Black Sabbath, το Μπέρμιγχαμ, στις 4 Φεβρουαρίου.

Ο σκηνοθέτης Dick Carruthers δίνει τις ερμηνείες πάνω στη σκηνή κλασικών τραγουδιών, όπως τα «Iron Man», «Paranoid» και «War Pigs», αλλά και μουσικό υλικό από στούντιο, το οποίο δε συμπεριελήφθη στο «αντίο» της μπάντας. Δε λείπει βεβαίως ό,τι χρειάζεται για να δοθεί μία καλή γεύση «behind the scenes», καθώς και προσωπικές ανέκδοτες ιστορίες από τα μέλη των Black Sabbath.

«Το να κουβαλήσεις όλο αυτό πίσω στο σπίτι, μετά απ’ όλα αυτά τα χρόνια, είναι κάτι πολύ σπέσιαλ», έγραψαν στην ανακοίνωσή τους οι Black Sabbath. «Είναι τόσο δύσκολο να πεις «αντίο» στους οπαδούς, που μας ήταν σε απίστευτο βαθμό πιστοί όλο αυτό το διάστημα. Τα πρώτα χρόνια δεν ονειρευτήκαμε ποτέ ότι, 49 χρόνια αργότερα, θα ήμασταν εδώ να δώσουμε το τελευταίο μας σόου στον «χλοοτάπητα» του σπιτιού μας».

Στο Μπέρμιγχαμ, ο Ozzy Osbourne είχε εκφράσει μια κάποια λύπη που δεν ήταν μαζί τους στον αποχαιρετισμό ο ντράμερ Bill Ward – από τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας -, αλλά είχε τονίσει: «Τελειώνουμε οριστικά, στο Μπέρμιγχαμ. Δε θα ξαναμαζευτούμε μετά από πέντε χρόνια, και θα πούμε: «Λόγω απαιτήσεων του κοινού…»».

Οι Black Sabbath σχηματίστηκαν το 1968 με μέλη τον Ozzy Osbourne, τον κιθαρίστα Tony Iommi, τον μπασίστα Geezer Butler και τον ντράμερ Bill Ward.  Ενώ ο Osbourne έφυγε από το σχήμα το 1977 και αντικαταστάθηκε από τον Ronnie James Dio των Rainbow, το 1997 το συγκρότημα απέκτησε και πάλι την αρχική του σύνθεση. Ο Ward δεν έπαιζε με την θρυλική μπάντα από το 2012 και οι Iommi και Butler είχαν μαζί τους στη σκηνή στις τελευταίες συναυλίες τον ντράμερ Tommy Clufetos και τον κιμπορντίστα Adam Wakeman.

 

Αφήστε το σχόλιό σας