Το video clip της Björk για το «Arisen My Senses» είναι αρκετά «creepy».

Η Björk φημίζεται για την ιδιαίτερη μουσική και το εκκεντρικό στιλ της, δύο στοιχεία που συνδυάζει στα ξεχωριστά μουσικά βίντεο των τραγουδιών της.

Το νέο άλμπουμ «Utopia» της Ισλανδής τραγουδίστριας – τραγουδοποιού έχει ήδη φέρει στην επιφάνεια ορισμένες αρκετά ενδιαφέρουσες οπτικοποιήσεις και το video clip για το «Arisen My Senses» δε διαφέρει.

Το βίντεο καταγράφει την ανάδυση της Björk μέσα από μία ημιδιαφανή και εξωγήινη εξωτερική μήτρα με έχει δύο υπερμεγέθεις γλώσσες. Η 52χρονη μουσικός εμφανίζεται σαν μία νεράιδα που μοιάζει με εκείνη στο εξώφυλλο του «Utopia».

Το video clip για το «Arisen My Senses» δημιουργήθηκε από τους Björk, Arca, Jesse Kanda και James Merry, με την πρώτη να έχει γράψει στο Twitter: «Ήταν απίστευτα τιμή μου που πήγα σε αυτό το θεαματικό ταξίδι με τους Kanda, Arca και James Merry, που συγκεντρωθήκαμε για να εκφράσουμε τον αμοιβαίο μουσικό και οπτικό πλουραλισμό μας.»

Ο Kanda ισχυρίζεται ότι έμπνευση για το βίντεο ήταν ένα γιγαντιαίο άγνωστο πλάσμα που ξεβράστηκε στην Ινδονησία:

«Πριν από δύο χρόνια, αυτό το γιγάντιο άγνωστο πλάσμα ξεβράστηκε στην Ινδονησία. Ήταν αυτό το υπέροχο λευκό δέρμα, λίπος και σάρκας σε ένα λουτρό αίματος σε μία ηλιόλουστη παραλία. Με συγκίνησε πραγματικά, σαν το απόλυτο δέος. Ήταν ο συνδυασμός κάτι τόσο καταστροφικού που ήταν τόσο όμορφο ταυτόχρονα, το μυστήριο και η φαντασίωση για το τι πραγματικά ήταν και η σύνδεση με το μεγαλειώδες οικολογικό πλαίσιο», λέει.

«Η Björk έπαιζε στις συναυλίες της ένα βίντεο με γυμνοσάλιαγκες να ζευγαρώνουν, οπότε ήξερα ότι και σε εμένα και σε αυτή άρεσε ως εικόνα. Ένα άλλο είδος εμμονής που συνεχίζω να έχω είναι οι αμνιακοί σάκοι και να κάνω γλυπτικά έργα που απεικονίζουν τη γέννηση και το θάνατο. Αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που έκανα τη γέννηση και το θάνατο να ζευγαρώνουν την ίδια στιγμή», προσθέτει.

Το «Arisen My Senses» εμφανίζει πλήρη αντίθεση με τον προηγούμενο δίσκο της Björk, το «Vulnicura» και είναι το πρώτο τραγούδι που γράφτηκε για το «Utopia».

Η Björk ξεναγεί στην «Utopia» της με ένα video clip – έργο τέχνης

Bjork - Utopia (video clip) - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας