Την Billie Isak τη γνωρίσαμε μέσα από το μουσικό talent show, The Voice, πριν από μερικούς μήνες και δεν μπορούσε να μην κλέψει τις εντυπώσεις και να την ονομάσουν ένα από τα φαβορί του φετινού show, από τη φωνή της έως και το ιδιαίτερο look της!

Η Βασιλική Λυκουρίνου-Ισακίδου όπως είναι το πραγματικό της όνομα, κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, αλλά ζει στη Φλώρινα. Από πολύ μικρή ηλικία ταυτίζεται με το άκουσμα της μουσικής του Παπακωνσταντίνου, του Νταλάρα και πολλών άλλων και χορεύει μπροστά στην τηλεόρασή της από το πρωί μέχρι το βράδυ…

Από την Ηρώ Τζημίκα

Billie Isak
Billie Isak

Στα έξι της χρόνια χάνει τον πατέρα της και το κενό της το γεμίζει με τη μουσική, καθώς αρχίζει και το πρώτο της όργανο, που ήταν πιο μεγάλο από αυτή σε μέγεθος, το μπουζούκι! Πέρασε δύσκολα χρόνια καθώς δεν είχε αρκετές ανέσεις. Η επιμονή όμως κι η υπομονή κάνουν θαύματα. Στα 13 της έρχεται στα χέρια της η πρώτη της κιθάρα, δώρο του θείου της. Αυτό ήταν! Από εκεί και πέρα η μέρα ξεκινούσε κι έκλεινε με μουσική και τους ήχους της σπασμένης αυτής κιθάρας.

 

Πλέον πιο μεγάλη σε ηλικία κάνει πολλές συνεργασίες με καταξιωμένους Έλληνες τραγουδιστές κι εμφανίζεται από μικρά μαγαζάκια στη Θεσσαλονίκη έως και στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης! Στα 18 της φεύγει για σπουδές στην Φλώρινα που ούσα φοιτήτρια, την εντοπίζει ένας επιχειρηματίας και της προτείνει να δουλέψει σεζόν στο μαγαζί του επειδή την ξεχώρισε. Εκεί δουλεύει δύο ολόκληρα χρόνια.

Στην καλλιτεχνική της πορεία όμως, επειδή καταλαβαίνει ότι χάνει τον εαυτό της κι από μουσικός, ερμηνεύτρια, γίνεται διασκεδάστρια, βάζει ένα στοπ κι απέχει από το χώρο γύρω στα 7 χρόνια. Όμως ποτέ δεν απέχει από τη μουσική και συνεχίζει να γίνεται όλο και καλύτερη μέρα με τη μέρα. Να τονίσουμε ότι είναι αυτοδίδακτη!

Πριν από δύο χρόνια χάνει τον επίκτητο πατέρα της. Αυτό ήταν ένα τεράστιο πλήγμα. Της είχε μάθει πως η “ροκ” δεν είναι απλά μουσική, είναι ολόκληρη φιλοσοφία και ψυχή.Έκτοτε κάνει αυτό για το οποίο προορίστηκε. Έδωσε όλες της τις δυνάμεις στη μουσική και σταμάτησε να συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο! Ήθελε να επικοινωνήσει με τον κόσμο και να περάσει αυτή τη στάση ζωής που την έκανε πιο δυνατή μέσα σε τόσες δυσκολίες.

«Ο φόβος ξέρεις, ενώ είναι ψευδαίσθηση μας ορίζει, μας καθορίζει και μας περιορίζει, αλλά ως εδώ. πρέπει να κατατροπώσω “το θεριό” μου». Billie Isak

Γράφει δικά της τραγούδια και συγκεκριμένα το πρώτο, το έγραψε σε ηλικία 14 χρονών. Επίσης πριν τη συμμετοχή της στο The Voice, κυκλοφόρησε ένα τραγούδι που λέγεται “Το θεριό” πάλι σε μουσική και στίχους δικούς της και είναι το μόνο προς το παρόν που υπάρχει, αλλά θα ακολουθήσουν κι άλλα να είστε σίγουροι.

Τα ακούσματά της είναι από Μαρινέλλα και Ελευθερία Αρβανιτάκη έως ZZ top, Claus Nomi και Bob Marley.

Η μουσική, πιστεύει, είναι κάτι που δεν χωράει ταμπέλες και λατρεύει να ενώνει οτιδήποτε ξένο κι οτιδήποτε δεν χωράει ο νους! Θέλει να ζήσει από αυτή γι’αυτό και δήλωσε συμμετοχή και στο παιχνίδι. Θέλει να τη μάθει περισσότερος κόσμος και φυσικά θέλει να κερδίσει και να κατέβει στην Αθήνα για να κυνηγήσει το μεγάλο της όνειρο κι αγάπη…

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε “Το Θεριό” και φυσικά να δείτε ξανά την συγκλονιστική εμφάνιση της αυθεντικής “ροκ γκόμενας”, όπως την ονόμασε η Έλενα Παπαρίζου μόλις την αντίκρισε.

Αφήστε το σχόλιό σας