Αρχική People Η Billie Eilish αποσύρει τη streetwear συλλογή της εξαιτίας κατηγοριών για παραβίαση...

Η Billie Eilish αποσύρει τη streetwear συλλογή της εξαιτίας κατηγοριών για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

-

Δες και αυτά

Άμεσα διευθετήθηκε από την ομάδα της Billie Eilish το ζήτημα που προκλήθηκε με τη νέα streetwear συλλογή της τραγουδίστριας.

Η Billie Eilish απέσυρε από την αγορά τη streetwear συλλογή που λάνσαρε σε συνεργασία με την εταιρεία Siberia Hills.

Ο λόγος ήταν οι αντιδράσεις των θαυμαστών της τραγουδίστριας, οι οποίοι υπέδειξαν ότι τα anime σχέδια που απεικονίζονται στα κομμάτια της συλλογής, T-Shirts και φούτερ, φέρουν καταπληκτικοί ομοιότητα με το χαρακτήρα της Nozomi Tojo από το anime project «Love Live!».

Σύμφωνα με αναφορές ιστοσελίδων που ειδικεύονται στο τομέα των anime, το σχέδιο προέρχεται πράγματι από το έργο του Makoto Kurokawa, από τον οποίο δεν ζητήθηκε άδεια.

Η ομάδα της Billie Eilish αναγνώρισε το ζήτημα και απέσυρε τη συλλογή από το ηλεκτρονικό κατάστημα της νεαρής pop star, ενώ η Siberia Hills ζήτησε συγγνώμη τόσο από τον Makoto Kurokawa όσο και από την τραγουδίστρια.

Η Eilish μοιράστηκε στα stories του Instagram την ανακοίνωση της εταιρείας.

«Προς τον ταλαντούχο καλλιτέχνη Κο. M_Qurokarwa, ζητούμε συγγνώμη που πήραμε τις δημιουργίες σας για τη συλλογή μας με την Billie Eilish. Η Billie και η ομάδα της δεν γνώριζαν ότι χρησιμοποιήσαμε το έργο σας, απλώς πίστεψαν στο προϊόν. Είμαστε οι δημιουργοί πίσω από αυτή τη συνεργασία», αποσαφήνισε η Siberia Hills.

«Προς την Billie και τους θαυμαστές της, ζητούμε συγγνώμη που προκαλέσαμε αυτό το ζήτημα. Αυτά τα κομμάτια δεν θα κυκλοφορήσουν. Όσοι έχετε ήδη προβείτε σε αγορές, θα αποζημιωθείτε», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Αφήστε το σχόλιό σας