Το Billboard λάνσαρε το Billboard Twitter Real-Time Charts την Τρίτη το πρωί. Τα τέσσερα διαδραστικά μουσικά διαγράμματα θα ταξινομούν τα trending τραγούδια από διάσημους και ανερχόμενους καλλιτέχνες με βάση το πόσο συχνά αναφέρονται στα tweets στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Twitter είχε κάνει αναφορά γι’ αυτήν την εταιρική σχέση το Μάρτιο, με τον Bob Moczydlowsky, να την περιγράφει ως «το νέο πρότυπο της βιομηχανίας για την παρακολούθηση και τη συζήτηση γύρω από τη μουσική, όπως συμβαίνει

Το σύστημα κατάταξης είναι μια νέα μουσική στρατηγική για το Twitter, που νωρίτερα μέσα στο έτος έκλεισε του Twitter #Music app, μια σύντομη σε ζωή υπηρεσία που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2013, αλλά απέτυχε να κερδίσει τη προσοχή σε μια αγορά γεμάτη από αντίπαλα music apps.

Το Trending 140 Chart, κατατάσσει κομμάτια βάση στο πόσο συχνά αναφέρονται την τελευταία ώρα.

Το Emerging Artists Chart μετρά τους ανερχόμενους καλλιτέχνες που έχουν λιγότερους από 50.000 followers και οι οποίοι δεν έχουν γίνει main artist του Billboard Hot 100 στις top 50 θέσεις.

Τα συνεχώς ενημερωμένα charts σε πραγματικό χρόνο θα είναι διαθέσιμα στο Billboard.com κάθε μέρα, με την ανακεφαλαίωση της κατάταξης να τυπώνεται κάθε βδομάδα στο περιοδικό Billboard.

Τα άλλα δύο charts είναι το Weekly Billboard Twitter Top Tracks Chart και το Weekly Twitter Emerging Artists Chart, το οποίο θα εμφανίσει τον αριθμό των shares των τραγουδιών και των καλλιτεχνών συσσωρεύονται από την Δευτέρα μέχρι και Κυριακή κάθε εβδομάδα.

Αφήστε το σχόλιό σας