Τις αμερικανικές αξίες στη λογοτεχνία και τη μουσική θα παρουσιάσει στην Αθήνα ο Bill Murray με τον Jan Vogler.

Ο δημοφιλής ηθοποιός και κωμικός Bill Murray και ο περίφημος Γερμανός τσελίστας Jan Vogler θα βρίσκονται στην Αθήνα, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 19 Ιουνίου, για μία μοναδική εμφάνιση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ο Bill Murray και ο Jan Vogler γνωρίστηκαν σε υπερατλαντική πτήση, όπου κάθονταν σε διπλανές θέσεις. Mε την τσελίστρια Mira Wang και τη βιολίστρια Vanessa Perez συναντήθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια ταξιδιών τους.

Ο Murray και ο Vogler δημιούργησαν μία φιλία και σύντομα το αμοιβαίο ενδιαφέρον του ενός για το καλλιτεχνικό σύμπαν του άλλου, τους οδήγησε στην ιδέα της δημιουργίας ενός project από κοινού, με τίτλο «New Worlds».

Ένα πρόγραμμα που θα παρουσιάσει τον πυρήνα των αμερικάνικων αξιών στη λογοτεχνία και τη μουσική. Μία παράσταση που ενώνει τις καλλιτεχνικές γέφυρες μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης.

Στο album όπως και στη ζωντανή παρουσίαση, ο Bill Murray – ως ερμηνευτής αλλά και αφηγητής – γοητεύει με το πνεύμα του, σε συνθέσεις των Foster, Gershwin και Bernstein, αλλά και στην ανάγνωση αποσπασμάτων κλασσικών Αμερικανών ποιητών και λογοτεχνών, που μετέδωσαν στον υπόλοιπο πλανήτη την εικόνα της γοητείας, της ενέργειας και της δημιουργικής δυναμικής του Νέου Κόσμου, όπως ο Whitman, ο Hemingway, ο Twain και άλλοι, με τη συνοδεία του Stradivarius τσέλου του Jan Vogler.

Η ερμηνεία των τραγουδιών και η ανάγνωση των κειμένων από τον Bill Murray με συνοδεία μουσικής δωματίου που διευθύνει o τσελίστας Jan Vogler μας προϊδεάζουν για ένα συναρπαστικό συναπάντημα της μουσικής και της λογοτεχνίας, από δύο μετρ της τέχνης.

Αφήστε το σχόλιό σας