Μία παράσταση που ενώνει τις καλλιτεχνικές γέφυρες μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης παρουσιάζουν απόψε ο Bill Murray και ο Jan Vogler στο Ηρώδειο.

Ο Bill Murray βρίσκεται στην Αθήνα για μία μοναδική παράσταση με τίτλο «New Worlds» στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 19 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2018, μαζί με τον Γερμανό τσελίστα Jan Vogler.

Ο δημοφιλής ηθοποιός και κωμικός είναι γνωστός για τη συμμετοχή του σε θρυλικές ταινίες όπως το «Broken Flowers» (2005), «Ghostbusters» (1984), «Groundhog Day» (1993) και «Lost In Translation» (2003).

Χάρη στις μοναδικές του ερμηνείες στον κινηματογράφο ήδη από το 1976, ο Bill Murray είναι σήμερα ένας από τους πιο σπουδαίους και σημαντικούς ηθοποιούς της γενιάς του.

Σίγουρα είναι και o αγαπημένος πρωταγωνιστής του Wes Anderson, αφού έχει παίξει σε όλες τις ταινίες του.

Δείτε ένα μοναδικό αφιέρωμα με 10 από τις πιο σημαντικές παρουσίες του Bill Murray στον κινηματογράφο:

Ο Bill Murray και ο Jan Vogler γνωρίστηκαν σε υπερατλαντική πτήση, όπου κάθονταν σε διπλανές θέσεις. Mε την τσελίστρια Mira Wang και τη βιολίστρια Vanessa Perez συναντήθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια ταξιδιών τους.

Ο Murray και ο Vogler δημιούργησαν μία φιλία και σύντομα το αμοιβαίο ενδιαφέρον του ενός για το καλλιτεχνικό σύμπαν του άλλου, τους οδήγησε στην ιδέα της δημιουργίας ενός project από κοινού, με τίτλο «New Worlds».

Ένα πρόγραμμα που θα παρουσιάσει τον πυρήνα των αμερικάνικων αξιών στη λογοτεχνία και τη μουσική. Μία παράσταση που ενώνει τις καλλιτεχνικές γέφυρες μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης.

Στο άλμπουμ όπως και στη ζωντανή παρουσίαση, ο Bill Murray – ως ερμηνευτής αλλά και αφηγητής – γοητεύει με το πνεύμα του, σε συνθέσεις των Foster, Gershwin και Bernstein, αλλά και στην ανάγνωση αποσπασμάτων κλασσικών Αμερικανών ποιητών και λογοτεχνών, που μετέδωσαν στον υπόλοιπο πλανήτη την εικόνα της γοητείας, της ενέργειας και της δημιουργικής δυναμικής του Νέου Κόσμου, όπως ο Whitman, ο Hemingway, ο Twain και άλλοι, με τη συνοδεία του Stradivarius τσέλου του Jan Vogler.

Η ερμηνεία των τραγουδιών και η ανάγνωση των κειμένων από τον Bill Murray με συνοδεία μουσικής δωματίου που διευθύνει o τσελίστας Jan Vogler, προϊδεάζουν για ένα συναρπαστικό συναπάντημα της μουσικής και της λογοτεχνίας, από δύο μετρ της τέχνης στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

 

Αφήστε το σχόλιό σας