Αρχική People Beyoncé: Μόνιμο έκθεμα στην Εθνική Πινακοθήκη το πορτρέτο της για τη «Vogue»

Beyoncé: Μόνιμο έκθεμα στην Εθνική Πινακοθήκη το πορτρέτο της για τη «Vogue»

-

Δες και αυτά

Η Beyoncé γράφει ιστορία.

Στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων Smithsonian στην Ουάσινγκτον θα εκτεθεί πορτρέτο της Beyoncé από την εντυπωσιακή φωτογράφησή της για το τεύχος Σεπτεμβρίου 2018 του περιοδικού «Vogue».

Την είδηση αποκάλυψε ο 24χρονος φωτογράφος Tyler Mitchell, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και τον ενθουσιασμό του για την τιμή.

«Ένα χρόνο πριν σπάσαμε τα φράγματα. Από τότε ήταν σημαντικό να περάσω ολόκληρο το έτος για να βεβαιωθώ ότι έχει σπάσει κάθε κομμάτι του φράγματος», έγραψε σε ανάρτησή του.

«Είμαι χαρούμενος που μοιράζομαι αυτή τη φωτογραφία, η οποία επιλέχθηκε για τη μόνιμη έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων Smithsonian», σημείωσε.

Ο Tyler Mitchell ήταν προσωπική επιλογή της Beyoncé για τη φωτογράφηση και αποτέλεσε τον πρώτο Αφροαμερικανό φωτογράφο που επιμελείται εξώφυλλο της «Vogue».

Η συνεργασία του με το περιοδικό συνεχίστηκε, καθώς είχε την ευκαιρία να φωτογραφήσει τη Zendaya για το εξώφυλλο του τεύχους της «Vogue» που εκδόθηκε τον προηγούμενο Μάιο.

Η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων, μέρος του Ιδρύματος Smithsonian, επιβεβαίωσε ότι έχει εγκρίνει την ένταξη της πορτρέτου της Beyoncé στη συλλογή της, όμως δεν διευκρίνισε πότε θα εκτεθεί δημόσια.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αποκτήσαμε αυτό το έξοχο πορτρέτο της Beyoncé», σχολίασε στο CNN η Leslie Ureña, Επιμελητής – Συνεργάτης Φωτογραφιών της Πινακοθήκης.

«Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου, πριν 21 χρόνια, μου είπαν ότι θα ήταν δύσκολο για εμένα να βρεθώ στα εξώφυλλα περιοδικών, επειδή δεν πουλάνε οι μαύροι», είχε γράψει η Beyoncé στη «Vogue» στο πλαίσιο της φωτογράφησής της.

«Αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι είναι μύθος. Δεν βρίσκεται μόνο μία Αφροαμερικανή στο εξώφυλλο για τον πιο σημαντικό μήνα της “Vogue”, αλλά είναι και η πρώτη φορά που το εξώφυλλο της “Vogue” φωτογραφίζει Αφροαμερικανός φωτογράφος», είχε υπογραμμίσει.

Αφήστε το σχόλιό σας