Η Beyoncé είναι το κεντρικό πρόσωπο σε έναν πρωτότυπο τρόπο για την ακαδημαϊκή μελέτη του φεμινισμού στη σημερινή εποχή.

Οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα νέο μάθημα με αντικείμενο την… Beyoncé.

Το μάθημα αποκαλείται «Beyoncé, Φύλο και Φυλή» και προσφέρεται από το Τμήμα Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Σπουδών του πανεπιστημίου. Όπως αναφέρει το κανάλι «TV 2″ της δημόσιας τηλεόρασης της Δανίας, 75 σπουδαστές έχουν δείξει ενδιαφέρον και έχουν εγγραφεί για το επόμενο εξάμηνο.

Ο καθηγητής που παραδίδει το μάθημα, ο Erik Steinskog, ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι ανυπομονεί να παρουσιάσει στους μαθητές του τους στίχους, τα βίντεο και τις δυναμικές εμφανίσεις της Αμερικανίδας superstar.

«Θα αναλύσουμε τα τραγούδια και τα μουσικά βίντεό της. Θα υπάρχει εστίαση στο φύλο, στη σεξουαλικότητα και στη φυλή. Ένας από τους στόχους είναι να συστήσουμε τη σκέψη του μαύρου φεμινισμού, η οποία δεν είναι πολύ γνωστή στη Σκανδιναβία. Θέλουμε να εξερευνήσουμε το είδος που είναι η οντότητα του φεμινισμού», σχολίασε.

Η Beyoncé θα μελετηθεί με τη χρήση παρόμοιων μεθόδων με εκείνες που χρησιμοποιούνται για τη μελέτη όπερας ή λογοτεχνίας στις πολιτιστικές σπουδές, πρόσθεσε.

Παρόλο που ένα μάθημα με επίκεντρο την Beyoncé δε φαίνεται πολύ ακαδημαϊκό, ο Erik Steinskog επισήμανε στο «TV2″ ότι η διάσημη τραγουδίστρια και η μουσική της δεν αντιπροσωπεύουν μόνο την pop κουλτούρα, αλλά και μία μορφή μαύρου φεμινισμού που είναι σημαντικό να κατανοήσουμε.

«Η Beyoncé είναι σημαντική στην κατανόηση του κόσμου που ζούμε. Η Βeyoncé είναι ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της pop σήμερα, το οποίο την κάνει σημαντική στην ανάλυση των σύγχρονων καιρών», σχολίασε.

Επίσης, ο καθηγητής ομολόγησε ότι είναι θαυμαστής της Beyoncé: «Δεν είναι δύσκολο να μην εντυπωσιαστείς. Είναι εξαιρετικά καλή σε αυτό που κάνει».

Σύμφωνα με το περιοδικό του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, οι ενδιαφερόμενοι για το πτυχιακό μάθημα έχουν διπλασιαστεί σε αριθμό και η διδασκαλία μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο αμφιθέατρο, έχοντας φτάσει στο τώρα στο μέγιστο αριθμό εγγραφών.

Δείτε επίσης: Η Beyoncé θα ερμηνεύσει
το τραγούδι της νέας ταινίας του «James Bond»

Beyonce - James Bond - 007 - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας