Όπως κάθε χρόνο, το Forbes συνέταξε τη λίστα με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο. Ανάμεσα στις προσωπικότητες της πρώτης τάξης, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η Μισέλ Ομπάμα, η Χίλαρι Κλίντον και άλλοι, βρίσκουμε και τρις κορυφαίες pop stars. Beyonce, Lady Gaga και Shakira.

Η κυρία Carter βρίσκεται στη 17η θέση ξεπερνώντας την Marissa Mayer, Διευθύνων Σύμβουλος της «Yahoo!», αλλά και την Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, πρόεδρο της Αργεντινής!

Μεταξύ των λόγων για την επιλογή της, το Forbes παραθέτει τα απίστευτα επιτεύγματα που πέτυχε η Beyonce το 2013, όπως ότι τραγούδησε στη τελετή ορκωμοσίας υου Προέδρου Ομπάμα αλλά και η εμφάνιση της στο Super Bowl. Αλλά για το Forbes, η Bey είναι πολύ περισσότερο από αυτό:

«Η τραγουδίστρια είναι επίσης ένα σύμβολο ένα σύμβολο της απελευθέρωση των γυναικών, και δήλωσε ότι η ισότητα των φύλων εξακολουθεί να είναι απλά ένας «μύθος» σε ένα δοκίμιο για την» Έκθεση Shriver.»

Λίγο μετά τη μέση της λίστας βρίσκουμε το όνομα της Shakira. Η Κολομβιανή τραγουδίστρια βρίσκεται στη 58η θέση. Οι λόγοι η μεγάλη επιτυχία της στα 13 χρόνια καριέρας με 60 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Είναι στη κορφή του Facebook με με 93 εκατομμύρια οπαδούς. Τον Οκτώβριο του 2011, η Shakira πήρε το χρίσμα ως μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, για τη συμβολή της στην Εκπαιδευτική Αριστεία των Ισπανών. Η τραγουδίστρια είναι επίσης πρέσβης της UNICEF και ίδρυσε όταν ήταν 18 το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Barefoot .

Στην 67η θέση είναι η Lady Gaga. Φυσικά για τις τεράστιες επιτυχίες της , τα εκατομμύρια των fans που την αγαπούν και την ακολουθούν social, τις πωλήσεις των άλμπουμ και ούτω καθεξής.

Δείτε εδώ τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη.

Αφήστε το σχόλιό σας