Με το «Crowded Places» δίνει συνέχεια στη διαδρομή της η BANKS, μετά το άλμπουμ «The Altar».

Η «Goddess» της alt-pop BANKS κυκλοφορεί το νέο της τραγούδι «Crowded Places».

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός (κατά κόσμον Jillian Rose Banks) άρχισε να γράφει τραγούδια από την ηλικία των 15, επειδή ένιωθε «πολύ μόνη και αβοήθητη» και δεν ήξερε πώς να εκφράσει ό,τι ένιωθε και σε ποιον να μιλήσει. Η γοητευτική φωνή της αντηχεί στους «προγόνους» της avant-pop, με κύριο σημείο αναφορές τραγουδίστριες όπως η Fiona Apple, η Kate Bush και η (αδικοχαμένη) Aaliyah.

Το πρώτο της EP, «Fall Over», συστήθηκε το 2013. Λίγους μήνες αργότερα ακολούθησε το δεύτερο EP, «London», με ένα από τα τραγούδια του, το «Waiting Game», να επιλέγεται για διαφημιστική καμπάνια της «Victoria’s Secret». Παράλληλα, βρέθηκε προτεινόμενη προς βράβευση τόσο για το «Sound of…» του BBC όσο και στα MTV Awards.

Έχοντας χαρακτηρισθεί από πολλά γνωστά μέσα ως μία από τους καλλιτέχνες που αξίζει την προσοχή, η BANKS συνόδευσε τον The Weeknd στη χειμερινή περιοδεία του το 2013 (συνεργασία που επαναλήφθηκε το 2015), εμφανίστηκε στο Coachella και σε άλλα φεστιβάλ, καταλήγοντας αισίως στον παρθενικό ολοκληρωμένο δίσκο της.

Το πρώτο της άλμπουμ τιτλοφορούταν «Goddess» (Harvest / Universal) και ξεχώρισε για τη φιλοδοξία του ήχου του και την προθυμία να ρισκάρει να αποξενώσει ένα pop κοινό, κατορθώνοντας να εμφανιστεί εντός του Top 20 στα charts πολλών χωρών.

Η δεύτερη δισκογραφική δουλειά της BANKS, «The Altar», έκανε ακόμα πιο αισθητή την παρουσία της στο πεδίο της alternative pop καταρρίπτοντας ακόμα περισσότερα όρια και σύνορα με τραγούδια όπως το «Gemini Feed», «Mind Games», «Fuck with Myself», «Trainwreck» κ.ά.

Με το νέο single «Crowded Places» η BANKS ανοίγει το επόμενο στάδιο στην πορεία της. Με… «passive – aggresive» διάθεση όπως πάντα και συνοδεία το γνώριμο «σκοτεινό» pop ήχο της μετανιώνει για μία σχέση που τέλειωσε.

 

Αφήστε το σχόλιό σας