Η Avril Lavigne μοιράζεται με τον κόσμο τη μάχη που έδωσε κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Το έκτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της Avril Lavigne έχει τίτλο «Head Above Water» και κυκλοφορεί από την BMG.

Η Καναδή τραγουδίστρια – τραγουδοποιός δίνει τέλος στην πενταετή απουσία της από τη δισκογραφία, το μεγαλύτερο διάστημα στην καριέρα της που έχει παραμείνει εκτός δράσης.

Η Avril Lavigne είχε απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας για να αντιμετωπίσει τη νόσο του Lyme (βορρελίωση) με την οποία είχε διαγνωστεί.

Αυτή η προσωπική μάχη έχει ασκήσει έκδηλη επιρροή στα τραγούδια του άλμπουμ «Head Above Water».

«Νιώθω σαν να έχω ανοιχτεί πραγματικά σε αυτό το δίσκο, περισσότερο από ποτέ. Κάθε τραγούδι λέει μία ιστορία που ελπίζω να εμπνεύσει τους άλλους να πιστέψουν στον εαυτό τους και να υποστηρίξουν αυτό που ξέρουν ότι είναι σωστό και αυτό που αληθινά αξίζουν», σχολιάζει η Avril Lavigne.

Το «συναισθηματικό ταξίδι», όπως το χαρακτηρίζει η ίδια, ξεκίνησε το φθινόπωρο με το ομότιτλο τραγούδι του άλμπουμ «Head Above Water», που περιέγραψε λεπτομερώς την προσωπική πλευρά της περιπέτειάς της.

Ακολούθησε το «Tell Me It’s Over», ένας ύμνος στη δύναμη να βάλει τερματίσεις μία λάθος σχέση, και πριν λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε η συνεργασία της Avril Lavigne με τη Nicki Minaj στο «Dumb Blonde».

Η ολοκλήρωση του άλμπουμ ήταν μία «νικηφόρα στιγμή» και ένα «τεράστιο επίτευγμα» για τη Lavigne. Το «Head Above Water» είναι «ένας πολύ δυνατός, θριαμβευτικός, δυναμικός και αληθινός δίσκος για εμένα και τις εμπειρίες μου τα τελευταία χρόνια», αναφέρει.

Η Avril Lavigne κατείχε σημαντικό ρόλο στην παραγωγή του άλμπουμ , ενώ συνεργάστηκε με παραγωγούς όπως οι Stephan Moccio, Chris Baseford, Johan Carlsson, Lauren Christy (The Matrix), Ryan Cabrera, Travis Clark, Bonnie McKee, JR Rotem και Mitch Allan.

Το tracklist του άλμπουμ «Head Above Water»:

1. Head Above Water
2. Birdie
3. I Fell In Love With The Devil
4. Tell Me It’s Over
5. Dumb Blonde (ft. Nicki Minaj)
6. It Was In Me
7. Souvenir
8. Crush
9. Goddess
10. Bigger Wow
11. Love Me Insane
12. Warrior

 

Αφήστε το σχόλιό σας