Τα επώνυμα και ανώνυμα τρολ ήταν αδίστακτα απέναντι στον Avicii. Το έργο τους συνεχίστηκε και μετά το θάνατό του.

Η τελευταία σύντροφος του Avicii, η ηθοποιός Tereza Kacerova, θεωρεί ότι τα διαδικτυακά τρολ διαδραμάτισαν ρόλο στην ώθηση του 28χρονου Σουηδού στην αυτοκτονία.

Ο διάσημος DJ και παραγωγός της EDM σκηνής βρέθηκε νεκρός στην πρωτεύουσα του Ομάν στις 20 Απριλίου. Η αιτία του θανάτου του δε δημοσιοποιήθηκε αμέσως, αλλά όπως έγινε γνωστό αργότερα, φέρεται να έκοψε τις φλέβες ή την καρωτίδα του με ένα σπασμένο γυαλί.

Η Tereza Kacerova αποκάλυψε το δεσμό της με τον Avicii, τις ημέρες μετά το θάνατό του.

Τέσσερις εβδομάδες μετά το τραγικό συμβάν, ανάρτησε ένα μακροσκελές κείμενο στο Instagram όπου εξηγεί ότι η ψυχολογία του Avicii είχε επηρεαστεί από τους χρήστες του διαδικτύου που επιθυμούσαν να σταματήσει τη μουσική.

Η επιστολή αναφέρεται στον αδικοχαμένο Σουηδό χρησιμοποιώντας το πραγματικό του όνομα, Tim Bergling και απευθύνεται σε όλες τις «καρδιές γεμάτες με μίσος» και στους κοινωνιοπαθείς.

Η ηθοποιός περιγράφει ότι την επόμενη ημέρα του θανάτου του Avicii «πολλά όρνια βγήκαν από το σκοτάδι».

Σε μερικούς κύκλους, η είδηση για την αυτοκτονία του Avicii συνάντησε γενική περιφρόνηση, ενώ άλλοι αισθάνθηκαν νοσταλγία, φέρνοντας στη μνήμη τη μουσική του.

Για λόγους που σχετίζονται με τα προσωπικά συμφέροντα των ανθρώπων, ο Avicii είχε γίνει μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, αλλά κανείς δεν περίμενε αυτό το επίπεδο επίθεσης. Σε αυτή την εποχή, οι νταήδες του διαδικτύου είναι αμείλικτα προσηλωμένοι στους στόχους που έχουν επιλέξει.

Η Tereza Kacerova αναφέρει ότι δέχθηκε και εκείνη κριτική όταν μοιράστηκε τα συναισθήματα και τις σκέψεις της μετά το θάνατο του Avicii, αποκαλύπτοντας ότι άγνωστοι έστελναν μηνύματα στον πατέρα του παιδιού της, τους φίλους της και τους συμπρωταγωνιστές της, με περιεχόμενο προσβλητικό για το πρόσωπό της.

Η απάντηση που δίνει είναι ιδιαίτερα αιχμηρή. Χαρακτηρίζει «κλόουν» όλα τα τρολ, τους παρακινεί να βρουν «νέα χόμπι» και τους εύχεται να βρουν «γαλήνη μέσα στις κατεστραμμένες ψυχές τους».

Αφήστε το σχόλιό σας