Η Athena Manoukian είναι μόλις 18 ετών γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ηλικία φάνηκε ότι είχε το μικρόβιο της μουσικής και όνειρο της να γίνει μεγάλη Pop Star.

Η Athena στην αποκλειστική συνέντευξή της στην Espresso μιλάει για το ξεκίνημά της, τα σχέδιά της, τη Lady Gaga που είναι το είδωλό της, τη συνεργασία της με το Νίκο Βέρτη, αλλά και την «παράδοσή» της στη μουσική.

 

Ετών μόλις δεκαοκτώ, και όμως ήδη αναγνωρίσιμη! Μια… μικρή ποπ σταρ! Πώς είναι αυτό το συναίσθημα; Το περίμενες;
«Η αλήθεια είναι πως όλο αυτό με κάνει πολύ χαρούμενη και περήφανη. Ποτέ δεν κάθομαι να σκεφτώ τι μπορεί να προκύψει μετά, το μόνο που θέλω να κάνω είναι προσεκτικές και σωστές κινήσεις και ό,τι είναι να έρθει, θα έρθει.»

Μίλησέ μας για το πώς ξεκίνησες. Υπήρξε ενδεχομένως κάποιος στην οικογένεια που διέκρινε το ταλέντο σου και σε ώθησε προς αυτήν την κατεύθυνση;
«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, τραγουδούσα. Και οι γονείς μου πάντα πίστευαν σε μένα. Συγκεκριμένα, θυμάμαι που καθόμουν με τον μπαμπά μου, τραγουδούσαμε με τα μικρόφωνα και μου μάθαινε διάφορες τεχνικές, οι οποίες δεν μου βγήκαν καθόλου σε κακό (γέλια).
Η αρχή μου, λοιπόν, έγινε όταν ήμουν δώδεκα ετών και με δήλωσε ο μπαμπάς μου σε έναν παιδικό διαγωνισμό τραγουδιού στον ALPHA, στο «Αυτός μας έλειπε» χωρίς να το γνωρίζω! Και ακολούθησε η πρώτη επαγγελματική κίνηση με την Panik Records πέρυσι τον χειμώνα, με το πρώτο single μου το «Party like a freak» με τον DJ Kas

Διαπιστώνεις πως το νεαρό της ηλικίας σου είναι τελικά πλεονέκτημα ή μειονέκτημα σε αυτήν την προσπάθεια;
«Εγώ το θεωρώ πλεονέκτημα, γιατί λόγω της νεαρής ηλικίας έχεις χρόνο να κάνεις μικρά και σταθερά βήματα, και να μαθαίνεις πράγματα και μυστικά του χώρου που σε κάνουν καλύτερο μέρα με τη μέρα.»

Μέχρι στιγμής έχει δει κάτι στον χώρο όπου μπήκες, που να σε έχει ενοχλήσει; Κάποιο δυσάρεστο περιστατικό; 
«Χμμμ… Οχι, δεν θυμάμαι κάτι που να με έχει ενοχλήσει ιδιαιτέρως! Αλλά και να συμβεί αυτό, θα το αντιμετωπίσω με χαμόγελο!..»

Τελικώς, η δημοσιότητα είναι επικίνδυνη για ένα νέο παιδί όπως εσύ ή μπορεί να είναι και διαχειρίσιμη  και τελικώς… ευχάριστη;
«Επικίνδυνη μπορεί να είναι, όταν δεν ξέρεις να τη διαχειριστείς! Πρέπει να είσαι προσγειωμένος, ταπεινός και να μην κάνεις βιαστικές κινήσεις. Η δημοσιότητα μπορεί να σε αλλάξει πολύ ως άνθρωπο και ως χαρακτήρα, αν δεν ξέρεις να τη διαχειριστείς σωστά.»

Πού «παραδίδεται» («I surrender») η Αθηνά; 
«Θέλει και ρώτημα; Στη μουσική φυσικά! «When I party like a freak», «I surrender» to the music!»

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου; 
«Οι φιλοδοξίες μου είναι να φτάσω ψηλά με την αξία μου και να συνεχίσω να κερδίζω τον κόσμο με τα τραγούδια μου.»

Έχεις δηλώσει πως θαυμάζεις τη Lady Gaga. Παραμένει το απόλυτο ίνδαλμά σου; 
«Φυσικά! Αυτά είναι σταθερές αξίες, δεν αλλάζουν (γέλια)! Για μένα είναι πρότυπο γιατί μέσα από τα τραγούδια της περνάει πολλά μηνύματα σχετικά με τη ζωή. Δεν έγινε με την ομορφιά ή το σώμα της, έγινε με τη φωνή και την αξία της!
Έχω διαβάσει πάρα πολλά για εκείνη και παίρνω πολλά παραδείγματα. Στο θέμα των ρούχων της μπορεί να είναι υπερβολική, όμως αυτά που φοράει την εκφράζουν και είναι ένα από τα μηνύματα που θέλει να περάσει στον κόσμο. Πως ό,τι και αν είσαι, όπως και αν είσαι, σημασία έχει να νιώθεις εσύ καλά με τον εαυτό σου! «Cause you were born this way baby»!»

Μίλησέ μας λίγο για τη συνεργασία σου με τον Νίκο Βέρτη. Ποιες λέξεις σού έρχονται πρώτες στο μυαλό για να τον χαρακτηρίσεις;
«Επαγγελματίας, προσγειωμένος και πολύ καλή φωνή! Από τις καλύτερες συνεργασίες μου. Εχω πάρει πολλά από εκείνον, θαυμάζω τον τρόπο που δουλεύει, το πόσο άψογος είναι στη δουλειά του, αλλά και το πώς συμπεριφέρεται στους ανθρώπους γύρω του. Το πιο δύσκολο είναι στη σκηνή να είσαι σταρ και, όταν κατεβαίνεις, να γίνεσαι πάλι ένας απλός άνθρωπος. Αυτό το καταφέρνει. Χαίρομαι πολύ γι’ αυτήν τη συνεργασία.
Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση με τον Νίκο Βέρτη ήταν η απλότητα και η αμεσότητα που είχε, όταν έγινε η συνάντηση για τη συνεργασία μας.»

Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σου; Τι ετοιμάζεις; 
«Με την εταιρεία μου Panik Records ψάχνουμε για το επόμενο κομμάτι, το οποίο θέλω να είναι πολύ δυνατό! Δουλεύουμε όλοι πολύ σκληρά! Και πιστεύω πως θα πετύχουμε το καλύτερο.»

Η συνέντευξη προέρχεται από την Espresso και το Espresso.gr

Αφήστε το σχόλιό σας