Σε ένα μαγικό «Ταξίδι» τόσο στον κόσμο της μουσικής όσο και της εικόνας, μας παρασύρει ο Άρης Ζέρβας.

Ο συνθέτης και μουσικός Άρης Ζέρβας συστήνει τη νέα δισκογραφική δουλειά του.

Διαθέτει πολλά χρόνια παρουσίας στο χώρο της μουσικής, ως τσελίστας και ενορχηστρωτής – τόσο δισκογραφικά όσο και σε ζωντανές συναυλίες – στο πλάι γνωστών καλλιτεχνών, όπως είναι οι Χαρούλα Αλεξίου, Νατάσσα Μποφίλιου, Μόνικα, Γιώτα Νέγκα, Κωστής Μαραβέγιας, Στάθης Δρογώσης, Μανώλης Φάμελλος, Μαριέττα Φαφούτη και άλλους.

Με τα εφόδια αυτά, ο Άρης Ζέρβας παρουσιάζει για πρώτη φορά τα δικά του κομμάτια, όχι μόνο τραγούδια, αλλά και ορχηστρική μουσική, μέσα σε ένα άλμπουμ με τίτλο «Πες Μου Αλμυρή Μου Θάλασσα».

Δύο ποιήματα που έγραψε η γιαγιά του («Πες Μου Αλμυρή Μου Θάλασσα», «Έσβησε Πια») στάθηκαν αφορμή να δημιουργηθεί αυτή η δουλειά, και αυτά να πλαισιωθούν και από άλλες δικές του συνθέσεις μέχρι τη δημιουργία του άλμπουμ.

Τα τρία ορχηστρικά κομμάτια, με μία συνέχεια μεταξύ τους, αντιπροσωπεύουν την αρχή («Το Όνειρο»), τη διαδρομή («Το Ταξίδι») και τον απολογισμό («Αναμνήσεις») σε μία πορεία του ανθρώπου στη ζωή, έτσι όπως τη βιώνει ο συνθέτης και την αποδίδει μουσικά.

Τα τραγούδια που πλαισιώνουν τα ποιήματα αποτελούν τις δικές του σκέψεις, δοσμένες με απλό τρόπο, μουσικά πάντα με μία «ορχηστρική» διάθεση.

Ένα από αυτά είναι και «Το Ταξίδι», το οποίο μετουσιώνεται σε εικόνα μέσα από μία ονειρική περιήγηση σε ειδυλλιακά τοπία των πελάγων της χώρας μας που κόβουν την ανάσα. Το video clip έχει την επιμέλεια του Άρη Καμαρωτού.

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI / Universal.

 

Αφήστε το σχόλιό σας