Χάρη στη φιλανθρωπική ευαισθησία της Ariana Grande, οι πληγέντες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ αποζημιώνονται.

Το κάλεσμα της Ariana Grande για τη φιλανθρωπική συναυλία στο Μάντσεστερ, στις 4 Ιουνίου, είχε τεράστια ανταπόκριση, με τις οικογένειες όσων πέθαναν στο τρομοκρατικό χτύπημα της 22ας Μαΐου να λαμβάνουν την οικονομική ενίσχυση.

Το κοινό πραγματοποίησε δωρεές στο ταμείο του «We Love Manchester» για να βοηθήσει όσους επλήγησαν από τη βομβιστική επίθεση στη συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας στην πόλη, η οποία είχε ως τραγικό απολογισμό 22 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Η Sue Murphy, πρόεδρος του ταμείου και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Μάντσεστερ, δήλωσε στη βρετανική «The Guardian» ότι οι στενότεροι συγγενείς των θυμάτων θα λάβουν το ποσό των 250.000 λιρών (275,5 χιλ. ευρώ).

Όπως ισχυρίστηκε, έχουν ήδη κατατεθεί οι πρώτες 70.000 λίρες (77,1 χιλ. ευρώ) και το υπόλοιπο μέρος θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες. Το ποσό των χρημάτων πηγαίνει μόνο σε ένα μέλος της οικογένειας, εκείνο που ονομάζεται κοντινότερος συγγενής, αλλά μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις για ειδικές περιπτώσεις, όπως οι διαζευγμένοι γονείς παιδιών που πέθαναν στην επίθεση.

«Τα χρήματα δίδονται ως δώρο, έτσι εξαρτάται από εκείνους τι θα κάνουν με αυτά», ανέφερε η Sue Murphy.

Ariana Grande - One Love Manchester - Hit Channel

Χάρη στην ανθρωπιστική πρόσκληση της Ariana Grande, θα δοθούν χρήματα από το ταμείο και σε όσους τραυματίστηκαν.

57 άτομα που πέρασαν εφτά ή περισσότερες νύχτες στο νοσοκομείο έλαβαν μέχρι στιγμής 60.000 λίρες (66,12 χιλ. ευρώ). 96 άτομα που νοσηλεύτηκαν μεταξύ μίας νύχτας και εφτά ημερών έχουν μέχρι στιγμής παραλάβει 3.500 λίρες (3.857 ευρώ) ο καθένας και μερικοί θα μπορούσαν να λάβουν περισσότερα εάν είχαν ανακάμψει γρήγορα αλλά έπρεπε να επιστρέψουν στο νοσοκομείο για περαιτέρω επεμβάσεις μετά την έκρηξη.

Η φιλανθρωπική συναυλία της Ariana Grande στο Μάντσεστερ, την Κυριακή 4 Ιουνίου, προσέλκυσε 50.000 θεατές, καταγράφοντας δωρεές πάνω από 10 εκατομμύρια λίρες (11 εκ. ευρώ) μόνο στο δωδεκάωρο που ακολούθησε μετά τη διεξαγωγή της.

Μέσα σε πνεύμα ανιδιοτέλειας, η Ariana Grande μοιράστηκε τη σκηνή με τον Justin Bieber, τους Black Eyed Peas, τους Coldplay, τη Miley Cyrus, τον Niall Horan, τις Little Mix, την Katy Perry, τους Take That, τον Pharrell Williams, τον Robbie Williams και τον Liam Gallagher.

Δείτε επίσης: Το «One Love Manchester»
ήταν μία συγκινητική συναυλία αγάπης

Ariana Grande - One Love Manchester - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας