Η Ariana Grande και οι συνεργάτες της έδειξαν ιδιαίτερη γενναιοδωρία για χάρη του «7 Rings».

Η Ariana Grande παραχωρεί στους κληρονόμους των δημιουργών Richard Rodgers και Oscar Hammerstein II το 90% των χρημάτων που δημιουργούνται από τα πνευματικά δικαιώματα του επιτυχημένου single «7 Rings».

Το δίδυμο έχει υπογράψει το τραγούδι «My Favorite Things» του κλασικού μιούζικαλ «Η Μελωδία Της Ευτυχίας» (The Sound Of Music), που ανέβηκε στο Broadway το 1959, πάνω στο οποίο έχει βασιστεί η μουσική του «7 Rings».

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times», παρόλο που αναφέρονται δέκα ονόματα ως δημιουργοί του «7 Rings», το μεγαλύτερος μέρος των σχετικών δικαιωμάτων καταλήγει στους κληρονόμους των Richard Rodgers και Oscar Hammerstein II, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή το 1979 και το 1960 αντίστοιχα.

Πριν την κυκλοφορία του «7 Rings», η δισκογραφική εταιρεία της Ariana Grande, η Republic Records της Universal Music, είχε έρθει σε επαφή με την Concord Music, την εταιρεία που κατέχει από το 2017 τα δικαιώματα του ρεπερτορίου των Rodgers και Hammerstein, και αποδέχθηκε χωρίς διαπραγμάτευση το ποσοστό του 90% που ζητήθηκε για τη χρήση του «My Favorite Things».

Ο συνθέτης Richard Rodgers και ο στιχουργός Oscar Hammerstein II έχουν υπογράψει ολόκληρη τη μουσική του μιούζικαλ «Η Μελωδία Της Ευτυχίας».

Το «My Favorite Things» ερμήνευσε στη μεγάλη οθόνη το 1965 η Julia Andrews.

Το τραγούδι έχει διασκευαστεί επίσης στα ελληνικά από την Αλίκη Βουγιουκλάκη για τις ανάγκες της δικής της θεατρικής μεταφοράς της «Μελωδίας Της Ευτυχίας» (1994 – 1996), η τελευταία παράσταση στην οποία πρωταγωνίστησε. Ο ελληνικός τίτλος του «My Favorite Things» ήταν «Εγώ Πολεμάω Γι’ Αυτά Που Αγαπώ» και τους στίχους είχε γράψει ο Παύλος Μάτεσις.

Η μελωδία του «My Favorite Things» αποδεικνύεται απρόσμενα διαχρονική και η ασταμάτητη επιτυχία του «7 Rings» είναι αδιάψευστος μάρτυρας μισό αιώνα μετά. Η νέα επιτυχία της Ariana Grande είχε κάνει ντεμπούτο στο Νο. 1 του αμερικανικού «Billboard Hot 100» και συνολικά έχει παραμείνει έξι εβδομάδες στην κορυφή.

Το «7 Rings» συμπεριλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ «thank u, next» της Ariana Grande, όπως και στο πρόγραμμα της περιοδείας της «Sweetener World Tour», η οποία ξεκίνησε με επιτυχία στις 18 Μαρτίου.

 

Αφήστε το σχόλιό σας