Η απώλεια της Aretha Franklin έχει προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα θλίψης στον καλλιτεχνικό, πολιτικό αλλά και στον απλό κόσμο.

Το πιστοποιητικό θανάτου της Aretha Franklin επιβεβαιώνει ότι η «βασίλισσα της soul» έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η 76χρονη τραγουδίστρια έφυγε από τη ζωή στις 9:50 το πρωί (ώρα ΗΠΑ) της Πέμπτης 16 Αυγούστου.

Στο πιστοποιητικό αναφέρεται επίσης και η τοποθεσία που επιλέχθηκε για την ταφή της. Η Αμερικανίδα ντίβα θα αναπαυθεί στο κοιμητήριο του Woodlawn, στο Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η σορός της Aretha Franklin θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Αυγούστου, στο μουσείο Αφρικανικής – Αμερικανικής Ιστορίας «Charles H. Wright» του Ντιτρόιτ.

Η κηδεία της σπουδαίας ερμηνεύτριας θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 31ης Αυγούστου στο «Greater Grace Temple» της πόλης σε κλειστό κύκλο, παρουσία των στενών συγγενών της και φίλων.

Aretha Franklin - Hit Channel

Η Aretha Franklin θα ταφεί δίπλα στον πατέρα της C.L. Franklin, στον αδελφό της Cecil Franklin, στις αδελφές της Carolyn Franklin, Erma Franklin και στον ανιψιό της Thomas Garrett.

Η «βασίλισσα της soul» διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας το 2010 και η υγεία της παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Ωστόσο η αλήθεια για την κατάστασή της ήρθε στη δημοσιότητα στις 13 Αυγούστου, μόλις τρεις ημέρες πριν το θάνατό της.

Η Aretha Franklin γεννήθηκε στο Μέμφις του Τενεσί, όμως σε ηλικία πέντε ετών, μετακόμισε με την οικογένειά της στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, με το οποίο συνέδεσε τη ζωή της μέχρι το τέλος.

 

Αφήστε το σχόλιό σας