Πλήθος κόσμου αποχαιρετά συγκινημένο τη «βασίλισσα της soul» Aretha Franklin και την ασπάζεται για τελευταία φορά.

Η σορός της Aretha Franklin τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας «Charles H. Wright» του Ντιτρόιτ, όπου θα παραμείνει την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Αυγούστου.

Η «βασίλισσα της soul», η οποία έφυγε από τη ζωή στις 16 Αυγούστου ύστερα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας, τοποθετήθηκε σε χρυσό φέρετρο και ήταν ντυμένη με ένα κόκκινο φόρεμα.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας «Charles H. Wright», προκειμένου να αποχαιρετήσει τη δική του Aretha.

Aretha Franklin - Λαϊκό προσκύνημα - σορός - Hit Channel

Το «τελευταίο αντίο» στη σπουδαία ερμηνεύτρια θα ειπωθεί το πρωί της 31ης Αυγούστου στο «Greater Grace Temple» του Ντιτρόιτ σε κλειστό κύκλο, παρουσία των στενών συγγενών της και φίλων.

Στην τελετή αναμένεται να τραγουδήσουν οι Steve Wonder, Ariana Grande, Jennifer Hudson, Fantasia, Faith Hill, Shirley Caesar, Chaka Khan και άλλοι, ενώ ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Bill Clinton.

Στους δρόμους γύρω από το «Greater Grace Temple» θα βρεθούν ροζ αυτοκίνητα Cadillac, τα οποία με την παρουσία τους θα παραπέμπουν στο στους στίχους του τραγουδιού «Freeway Of Love» της Aretha Franklin.

Το «Freeway Of Love» κυκλοφόρησε το 1985 στο δίσκο «Who’s Zoomin’ Who?» και χάρισε στην τραγουδίστρια το βραβειο Grammy για την «Καλύτερη R&B Γυναικεία Ερμηνεία».

We goin’ ridin’ on the freeway of love
In my pink Cadillac
We goin’ ridin’ on the freeway of love
Wind’s against our back
Ain’t we ridin’ on the freeway of love
In my pink Cadillac?

Η Aretha Franklin θα ταφεί στο κοιμητήριο του «Woodlawn» στο Ντιτρόιτ, την πόλη όπου μετακόμισε με την οικογένειά της σε ηλικία πέντε ετών και με την οποία συνέδεσε τη ζωή της μέχρι το τέλος.

Η Αμερικανίδα ντίβα θα αναπαυθεί «δίπλα» στον πατέρα της C.L. Franklin, στον αδελφό της Cecil Franklin, στις αδελφές της Carolyn Franklin, Erma Franklin και στον ανιψιό της Thomas Garrett.

Φωτογραφίες

 

Αφήστε το σχόλιό σας