Η Apple αγοράζει το Shazam έναντι 400 εκατομμυρίων δολαρίων

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,989ΥποστηρικτέςΚάντε Like
69ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
855ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Στην ιδιοκτησία της Apple πρόκειται να περάσει πολύ σύντομα το Shazam, η οποία εξαπλώνει την παρουσία της στο χώρο της μουσικής.

Η Apple πρόκειται να εξαγοράσει τη βρετανική μουσική υπηρεσία του Shazam την επόμενη εβδομάδα, έναντι ενός τιμήματος που θα ανέλθει μέχρι τα 400 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «TechCrunch», η Apple σκοπεύει να ανακοινώσει την εξαγορά τη Δευτέρα (11/12), εάν όλα κυλήσουν ομαλώς.

Το άρθρο αναφέρει ότι η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί σε ένα ποσό εννέα ψηφίων, με μία πηγή να δηλώνει ότι το Shazam θα διατεθεί για 300 εκατομμύρια βρετανικές λίρες, δηλαδή περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια ή 341 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό είναι σημαντικά χαμηλότερο από το ένα δισεκατομμύριο δολάριο που αποτιμήθηκε η αξία του Shazam κατά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, το 2015.

Η Shazam Entertainment Limited ιδρύθηκε το 1999 ως μία υπηρεσία που λειτουργούσε μέσω SMS. Στην πραγματικότητα, το πρώτο όνομά της ήταν 2580, όπως ο αριθμός που έπρεπε να πληκτρολογηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για να γίνει χρήση της υπηρεσίας.

Για το τελευταίο γνωστό οικονομικό έτος, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2016, η Shazam Entertainment Ltd κατέγραψε έσοδα 40,29 εκατομμυρίων λιρών, με καθαρή ζημιά 3,67 εκατομμύρια λίρες. Το Σεπτέμβριο του 2016, η εφαρμογή είχε ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο λήψεων.

Το Spotify, ο αντίπαλος της Apple, απέκτησε τη δική του υπηρεσία αναγνώρισης μουσικής τον Μάρτιο, όταν αγόρασε τη βρετανική εταιρεία Sonalytic.

Η Apple έχει προχωρήσει σε πολλές εξαγορές και σε μία από τις μεγαλύτερες στο χώρο της μουσικής: Απέκτησε την Beats για τρία δισεκατομμύρια το δολάρια 2014, η οποία έγινε η βάση για το Apple Music.

Γράψτε το σχόλιό σας