Πριν από μερικές μέρες, είχα τη χαρά να βρεθώ με δύο αγαπημένα μου πρόσωπα, τον Issy  και τον Gabriel ή όπως είναι ευρέως γνωστοί Slick Beats. Τους γνωρίσαμε πριν από μερικά χρόνια με το «Just Do Me Right» αλλά και το «Rock The Beat». Αμέσως κέντρισαν το ενδιαφέρον και καταλάβαμε ότι ήρθαν για να μείνουν αλλά και να δώσουν στο κοινό απίστευτες μουσικές.

Η συνάντηση μας έγινε στα γραφεία της νέας τους δισκογραφικής εταιρείας, Zero10. Σε πολύ φιλικό κλίμα κι αφού αρχίσαμε να τα λέμε, οι Slick Beats μου φάνηκαν άκρως ανανεωμένοι κι έτοιμοι για όλα. Ας μάθετε κι εσείς λοιπόν, μερικά από αυτά που κρύβουν μέσα στο μυαλό τους!

Συνέντευξη | Ηρώ Τζημίκα 

– Καλησπέρα αγόρια! Πώς είστε; Τι κάνετε; Έχουμε καιρό να τα πούμε.

Issy & Gabriel: Ναι όντως! Εμείς είμαστε καλά! Εσύ πες μας, τι κάνεις;

– Καλά κι εγώ! Αλλά εδώ θα μιλήσουμε για τα δικά σας νέα! Από όσο ξέρω, τρέχετε και με το τουρ που κάνετε αυτό το διάστημα.

– Gabriel: Ναι, τρέχουμε και με το τουρ, το οποίο είναι διαρκές. Συνέχεια προκύπτει κάποιο καινούργιο live και ευτυχώς υπάρχουν πολλά μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα που υποστηρίζουν τη μουσική που παίζουμε.

Issy: Είμαστε χαρούμενοι που μας προτιμάει και το κοινό και φυσικά πίσω από όλο αυτό υπάρχει και μια ομαδική δουλειά, στην ουσία μια προεργασία κι από την εταιρεία μας που καταφέρνει να το στήσει όλο αυτό.

Gabriel: Ακριβώς. Γιατί κι εμείς βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο. Εξελισσόμαστε κι αποκτούμε μια πιο house ταυτότητα κι η τωρινή μας δισκογραφική μας καλύπτει πολύ περισσότερο. Θα μπορούσαν τα πράγματα να έρθουν πιο δύσκολα, αλλά ήμασταν τυχεροί γιατί πέσαμε σε ένα οικογενειακό κλίμα κι ήταν για εμάς ψυχολογικά ωφέλιμο.

– Έχετε πάει σε πολλά μέρη της Ελλάδας τόσα χρόνια με τα τουρ που κάνετε κατά καιρούς. Ποια πόλη από όσο θυμάστε είχε το καλύτερο κοινό;

Gabriel: Η Θεσσαλονίκη είναι μία πολύ ένθερμη πόλη και περνάμε κι εμείς πάρα πολύ καλά. Μετά είναι η Ρόδος που εκεί νιώσαμε ότι κάναμε το πρώτο μεγάλο μας πάρτι κι ότι όλος ο κόσμος έχει έρθει εξολοκλήρου για εμάς. Κάναμε αυτό που θέλαμε χωρίς να σκεφτόμαστε και πάρα πολύ!

Issy: Εγώ θα πω τη Ρόδο πάντως. Τρομερός κόσμος σε όλη τη διάρκεια του live. Φυσικά δεν πρόκειται να ξεχάσω και το Cavo Paradiso το καλοκαίρι στη Μύκονο. Ο Dino MFU μας έδωσε τεράστια ευκαιρία εκεί διότι ο ίδιος ανοίγει τα lives άλλων μεγάλων καλλιτεχνών που έρχονται εκεί.

– Η ομορφότερη πόλη που προλάβατε και ξεχωρίσατε στην Ελλάδα μέσα από το τουρ;

Gabriel: Λίγες πόλεις προλαβαίνουμε να τις γυρίσουμε αλλά η Ρόδος είναι πανέμορφη κι έχουμε κάνει και πολλούς φίλους εκεί, οπότε όταν πάμε καθόμαστε διήμερα ώστε να μπορέσουμε να τους δούμε όλους! Εμένα όμως μου άρεσε κι η Άρτα πολύ!

Issy: Εγώ αγαπώ την Αλεξανδρούπολη ιδιαίτερα. Μετά, αυτή που θα ξεχωρίσω είναι η Θεσσαλονίκη.

– Είστε ομολογουμένως ένα από τα πιο δυνατά γκρουπ στην Ελλάδα τώρα, πάνω στη house αλλά και τη dance μουσική. Πώς αισθάνεστε;

Issy: Είναι μεγάλη ευθύνη όταν μπαίνεις σε αυτό το χώρο γιατί πρέπει να είσαι σωστός και με το κοινό σου. Μέχρι πρότινος απευθυνόμασταν σε άλλο μέσο όρο ηλικίας ενώ τώρα το κοινό μας έχει διευρυνθεί και μας ακούνε και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι. Αυτό είναι πολύ καλό κι αυτή η μεταβατική περίοδος είναι εξαιρετική. Επιτέλους μπορούμε να δείξουμε καινούργια πράγματα σε κόσμο που είναι πιο ανοιχτός.

– Ας περάσουμε τώρα στο «On Your Name»! Θέλω να μου πείτε αν περιμένατε να κάνει τόσο μεγάλο πάταγο και να γίνει η no.1 επιτυχία της χρονιάς…

Gabriel: Δεν το περιμέναμε, όχι! Ήταν μια περίοδος που δοκιμάζαμε να γράψουμε κομμάτια σαν αυτό τα οποία δεν μπορούσαν να δισκογραφηθούν αλλά ήρθε εκείνη τη στιγμή ο Dino και κατάφερε να συμβάλλει στο να υπάρξει ένα τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό που ήταν στην αρχή του. Εμείς ξεκινήσαμε κάποτε να το γράφουμε για να εξωτερικεύσουμε την ανάγκη για ένα τέτοιο κομμάτι. Αλλα ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ακούτε! Και δεν μπορείς να πεις ποτέ με σιγουριά αν κάποιο κομμάτι σου θα γίνει όντως επιτυχία. Μπορεί εσύ να λες, «Α, κοίτα τι έγραψα εδώ» κι απλά να μη γίνει τίποτα στο τέλος! Το θέμα είναι ότι μπορούσε ο Dino να το καταλάβει αυτό και με όσα έκανε μουσικά αλλά και μετέπειτα και έγινε αυτό που έγινε!

Issy: Όντως δεν το περιμέναμε στο αρχικό στάδιο. Το γράψαμε και σε μια περίεργη περίοδο που πειραματιζόμασταν και δεν το είχαμε δει έτσι. Όταν όμως το τελειώσαμε με τον Dino εκεί είπαμε οκ, το’χουμε!

– Τα τραγούδια σας είναι ιδιαίτερα όσον αφορά τους στίχους αλλά και τη μουσική. Ποια είναι η κύρια έμπνευση γι’αυτά;

Gabriel: Η ζωή. Είναι βιωματικά στο 90%.  Είτε θα εμπνευστώ από πράγματα που ζω εγώ, είτε από πράγματα που ζούνε οι φίλοι μου. Αν μεταφραστούν στα ελληνικά οι στίχοι που γράφω είναι και λίγο λαικοί. Απλώς επειδή δεν είναι ελληνικά, με πολύ λίγες λέξεις στα αγγλικά μπορείς να πεις πολλά πράγματα αλλά ταυτόχρονα και δημιουργικά.

– Αν δεν κάνω λάθος Gabriel έχεις σπουδάσει και στο εξωτερικό πάνω στο songwritting. Πώς ήταν τα πράγματα τότε στο εξωτερικό σε σύγκριση με τώρα;

Gabriel: Ναι, songwritting. Πώς θα πάρω ένα τραγούδι από μια ιδέα και να το κάνω έτοιμο για την κυκλοφορία του ας πούμε. Τα πράγματα τότε ήταν ιδανικά για να ζει εκεί ένας Ευρωπαίος. Χωρίς να του λείπει και να νιώθει ξένος. Εγώ από εκεί έφυγα το 2010, κάθισα περίπου 5 μ 6 χρόνια, αλλά τότε έβλεπα ότι αρχίζουν να δυσκολεύουν τα πράγματα, διότι και δουλειά έβρισκα πιο δύσκολα. Σίγουρα το βιωτικό επίπεδο είναι καλύτερο αλλά εμείς σαν Έλληνες ζητάμε το κάτι παραπάνω. Σαν την Ελλάδα δεν έχει!

– Έχετε τώρα και καινούργιο single «Tell Me» (What is wrong now). Πείτε μου λίγα λόγια γι’αυτό το κομμάτι. Πώς πάει μέχρι στιγμής;

Gabriel: Το κομμάτι αναφέρετε σε μια κατάσταση που ζούσα εγώ, μια περιπέτεια όχι επιπόλαιη άλλα όχι και πολύ σοβαρή, το οποίο στιχουργικά αναφέρετε σε μια περίοδο της ζωής μου λίγο παλιότερη. Τώρα μουσικά και τεχνικά, είναι μια κατάσταση σαν το «On Your Name», άνετα, εύκολα με κιθάρα και πιάνο. Μία κλασσική δημιουργική διαδικασία. Έγινε με μία συγκεκριμένη τεχνογνωσία και θέλουμε πια τα single μας να ταιριάζουν και στα live μας. Το συγκεκριμένο ας πούμε κάνει απίστευτη έναρξη, είναι ιδιαίτερο.

Issy: Είναι ένα κομμάτι μετάβασης και έχει μέσα και λίγο από αυτά που θέλουμε να κάνουμε και στο μέλλον.

– Όπως αναφέραμε, έχετε αλλάξει δισκογραφική εταιρεία. Πιστεύετε στις δισκογραφικές του σήμερα; Κατά πόσο βοηθάνε έναν καλλιτέχνη εξολοκλήρου; Γιατί τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Gabriel: Μέχρι να μπούμε στη Zero10 δεν πιστεύαμε! (γέλια) Πιστεύαμε ότι είχε τελειώσει όλη αυτή η φάση. Πλέον όμως η δισκογραφική δεν έχει μόνο το ρόλο του να σε κυκλοφορήσει, έχει και το ρόλο του να σε διαφημίσει. Παλιότερα ο καλλιτέχνης είχε και τον προσωπικό μάνατζερ αλλά και την εταιρεία να βγαίνουν από εκεί τα τραγούδια. Τώρα, όλο αυτό είναι ένα. Αν και δεν το έχουμε συζητήσει πολύ αυτό και με άλλους ανθρώπους του χώρου, το λέμε πάντα ότι πλέον εδώ, κάνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε. Αυτό που είμαστε.

Issy: Επίσης η δισκογραφική αναλαμβάνει και την προώθηση σου στα social media που για εμένα αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι. Πλέον μια δισκογραφική είναι η βάση. Έχει φύγει πλέον το βγάζω και κυκλοφορώ στα δισκοπωλεία ένα CD, τώρα κυκλοφορούν τον ίδιο τον καλλιτέχνη εξολοκλήρου.  Προσαρμόζουν έναν καλλιτέχνη για να ταιριάξει στην αγορά.

– Πάντως Gabriel εσύ έχεις περάσει κι από την τηλεόραση ως guest σε μια σειρά. Πώς ήταν εκείνο το διάστημα στην τηλεόραση;

Gabriel: Πρέπει να εξετάσουμε και τη περίοδο που γινότανε αυτό γιατί κι εγώ δεν το έκανα κατ’εξακολούθηση, το έκανα για την εμπειρία. Επίσης έγινε σε άκρως φιλικό επίπεδο γιατί ο Θανάσης Τσαλταμπάσης είναι κολλητός μου κι ήθελα να δω και τη δουλειά του φίλου μου, πώς είναι κτλ. Πάντως αυτό μοιραία είναι και βοήθεια γιατί στο δρόμο έλεγαν «Να, ο τύπος από τους Slick Beats που παίζει στη σειρά»!

– Ποια πιστεύετε ότι είναι η τηλεόραση του σήμερα; Από τις ειδήσεις, μέχρι και τις εκπομπές που προβάλλονται.

Issy: Εγώ δεν βλέπω ειδήσεις πια. Προτιμώ να μαθαίνω τα ειδησιογραφικά νέα μέσα από το ίντερνετ γιατί υπάρχουν και περισσότερες απόψεις εκεί και μπορώ να τα φιλτράρω κι εγώ με τη σειρά μου καλύτερα. Ωστόσο για τη προσωπική μου ψυχαγωγία θα ανοίξω την τηλεόραση για να δω κάποια ταινία ή κανάλια που βάζουν ντοκιμαντέρ.

Gabriel: Να φανταστείς εγώ δεν είχα καν τηλεόραση στο σπίτι μου. Δεν με απασχολούσε.  Προτιμούσα κι εγώ να ενημερώνομαι από τα blogs γιατί η τηλεόραση είναι ένα κατευθυνόμενο μέσο. Υπάρχει μία κατεύθυνση σε όλους τους παράγοντες της.

– Το The Voice το έχετε παρακολουθήσει καθόλου;

Gabriel: Το The Voice, ναι το παρακολουθώ κι έχω δει και τις εκπομπές του εξωτερικού όλων των προηγούμενων ετών. Από το πρώτο Βρετανικό εγώ είχα πάθει σοκ. Κάτι το εντελώς διαφορετικό. Όσον αφορά το ελληνικό όμως, έχω δει πολλούς συναδέλφους μου εκεί! Δηλαδή το 90% είναι συνάδελφοι και καλλιτεχνάρες! Θεωρώ ότι αυτή η πρώτη version του The Voice, έχει παρασκήνιο από πίσω, χωρίς να το ξέρω απλά επειδή βλέπω αυτό το σύστημα. Πολύς κόσμος δεν ξέρει τον Τικτόπουλο ή τον Μπέκε προσωπικά.

Issy: Απλά το καλό με αυτό το παιχνίδι είναι ότι ο άλλος πρέπει να σε επιλέξει μόνο από τη φωνή σου, αν δεν βλέπουν οι κριτές τα πρόσωπα τους στα μόνιτορ (γέλια) Πάντως αυτό είναι περισσότερο αξιοκρατικό παιχνίδι. Αλλά έχω και την απορία γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη προώθηση στο ελληνικό τραγούδι. Είδα κάποιες εξαιρετικές φωνές που προτίμησαν αγγλικό ρεπερτόριο κι ήταν όλοι τους λίγο απόμακροι. Νομίζω ότι ψάχνουν να βγάλουν κάτι ελληνικό προς τα έξω και σίγουρα υπάρχει δισκογραφική κατεύθυνση από πίσω. Θα δείξει!

– Έχετε επιχειρήσει να κάνετε βήματα στο εξωτερικό;

Gabriel: Βέβαια, το «On Your Name» έχει κυκλοφορήσει σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στα Ανατολικά της τμήματα, Ρωσία, Πολωνία, Ουγγαρία έχει φτάσει στα top 10. Σε επίπεδο εμφάνισης, έχουμε πάει στη Γερμανία. Πάντως εδώ ακόμα υπάρχει πολύ έδαφος που πρέπει να καλύψουμε γι’αυτό και πάμε σιγά και σταθερά. Θεωρούμε ότι έχουμε το ταλέντο και τη γνώση για να σταθούμε επάξια έξω και σαν συνθέτες και σαν παραγωγοί.

Issy: Κι Αλβανία έχουμε παίξει. Ήταν τρελό πάρτι εκεί, είχε 1000 άτομα που όλοι τους ήταν τρελαμένοι.  Έχουν γίνει τα πρώτα βήματα αλλά για να γίνει πιο σίγουρο πρέπει να έχεις κι εσύ να δείξεις μια αρκετά καλή δουλειά. Βήμα, βήμα όλα θα έρθουν.

– Πιστεύετε ότι στην Ελλάδα το κοινό δεν εκτιμάει πλήρως αυτό που έχετε να προσφέρετε, γιατί τα βασικά του ακούσματα είναι άλλα;

Issy: Όχι ότι δεν εκτιμάει, απλά πολλές φορές με βάση όλου αυτού που γίνεται στην αγορά με τα ελληνικά και τα ξένα, ο κόσμος επηρεάζεται και δεν είναι τόσο ανοιχτός σε κάτι καινούργιο.

Gabriel: Απλώς είμαστε στην Ελλάδα κι ο Έλληνας βεβαίως, θα θέλει το ελληνικό τραγούδι. Η house, είναι μία σκηνή η οποία μεγαλώνει διαρκώς. Έξω είναι τεράστια απλά στην Ελλάδα έχει κάποια όρια γιατί δεν μπορεί να καλύψει τα όρια του λαικού τραγουδιού και του μπουζουκιού. Αυτό είναι η Ελλάδα! Δεν το αποποιούμαστε το λαικό εννοείται, απλώς εμείς επιλέξαμε να κάνουμε κάτι άλλο που μας εκφράζει περισσότερο.

– Ποιος είναι ο απώτερος στόχος σας;

Gabriel: Να κατακτήσουμε τον κόσμο (γέλια)

Issy: Κοίτα, δεν μπορώ να ξέρω πώς θα είμαστε σε μερικά χρόνια από τώρα αλλά αυτό που θέλω εγώ είναι σίγουρα να δώσουμε πολλές μουσικές στον κόσμο. Εντός κι εκτός συνόρων.

Gabriel: Ακριβώς. Θέλουμε να μοιράσουμε τη μουσική μας με τον κόσμο γιατί δεν μπορούμε να την ακούμε μόνοι μας! Οι φιλοδοξίες μας καλύπτονται με αυτά που κάνουμε και συνεχώς δημιουργούνται καινούργιες γιατί κατακτούμε μικρούς στόχους που θέτουμε. Ελπίζω στα επόμενα χρόνια να τους έχουμε κατακτήσει όλους όσους θα βάλουμε!

– Στην Ελλάδα του σήμερα τα πράγματα είναι δύσκολα για κάποιον που θέλει να κάνει αυτό που αγαπάει πραγματικότητα. Πώς το βλέπετε εσείς αυτό με τη λεγόμενη κρίση; 

Issy: Δύσκολα ήταν πάντα για κάποιον. Αλλά δεν είναι το θέμα η κρίση, πιο πολύ το βλέπω σαν τρομοκρατία. Ναι, υπάρχει κρίση και στις μεγαλουπόλεις αλλά και στην επαρχεία πολύ, αλλά όταν βλέπω τα μαγαζιά να είναι 3 μέρες γεμάτα αντί για 4 που ήταν κάποτε, αυτό δεν αλλάζει και πάρα πολλά. Πάντως αν κάποιος θέλει να βρει δουλειά και πιστεύει σε αυτό που κάνει και το αγαπάει, σίγουρα θα βρει. Δεν θα βγάλει φυσικά τα λεφτά που θα έβγαζε αν έκανε το ίδιο πράγμα πριν από 10 χρόνια. Απλά πρέπει να κάνεις το κάτι διαφορετικό!

Gabriel: Είμαστε στην Ελλάδα κι ο κόσμος της, οι Έλληνες θα βγουν να διασκεδάσουν. Θα μειώσει τη συχνότητα που θα βγει όμως κι έτσι θα πάει σε μαγαζιά που θα αναδειχτούν γιατί θα δουλεύουν και σωστά. Η κρίση αυτή, ανοίγει χώρο για σωστούς επαγγελματίες και γίνεται σωστό ξεσκαρτάρισμα. Αν ένας νέος άνθρωπος θέλει να δουλέψει και μάθει να το κάνει σωστά υπάρχει χώρος. Απλώς ήταν η κατάσταση έτσι τα προηγούμενα χρόνια που κάποιοι άνθρωποι εκμεταλλεύτηκαν καταστάσεις και συγκυρίες ώστε να εδραιωθούν χωρίς να είναι σωστοί επαγγελματίες  και να υπάρχει προς τα έξω αυτό το αίσθημα της αδικίας προς τους άλλους. Αυτό αρχίζει κι εξαλείφεται όμως.

– Που πιστεύετε ότι υστερούμε σαν χώρα;

Issy: Στο να έχουμε τους σωστούς ανθρώπους στις σωστές θέσεις. Από θέμα παιδείας, υγείας κι όχι μόνο ικανοποιούνται μόνο οι λίγοι. Περίεργο καθεστώς που πιθανόν να έχει και γραμμή από πίσω, από άλλες χώρες του εξωτερικού.

Gabriel: Υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που είναι περισσότερο ικανοί πάνω στην πολιτική και δεν το κάνουν.

– Κι  η τελευταία ερώτηση, αφορά τα επόμενα σας σχέδια και τι να περιμένουμε από εσάς. 

Issy & Gabriel: Θα βγάλουμε μια σειρά ρούχων, καινούργιο άρωμα και θα ασχοληθούμε με το modeling (γέλια) Σοβαρά όμως, θα έχει πολύ μουσική και θα βγουν ακόμα 2-3 singles μέχρι το καλοκαίρι. Μερικά από αυτά θα είναι σε συνεργασίες έκπληξη και με άτομα από εξωτερικό και θα συζητηθούν πολύ. Από εκεί και πέρα θα γυρίσουμε ξανά την Ελλάδα για live και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είμαστε και κάπου σταθερά στην Αθήνα ώστε να μπορεί να μας βλέπει κι ο κόσμος μας εδώ. Μας το ζητάνε πολλοί κι επιτέλους θα γίνει!

– Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά! 

– Εμείς σε ευχαριστούμε!

Αφήστε το σχόλιό σας