Συνέντευξη με την Χαρίκλεια Χατζησαββίδου!

Γνωριστήκαμε πριν μερικούς μήνες από κοντά, αν κι εγώ την είχα πετύχει και πιο παλιά στην πόλη μας, την Κατερίνη! Μία απίστευτη κοπέλα, με πολλές γνώσεις και πολλές σπουδές πάνω σε αυτό αγαπάει και ξέρει να κάνει καλά, το θέατρο, το τραγούδι κι όχι μόνο… Με τη Χαρίκλεια, μπορώ να πω ότι τα βρήκαμε πολύ γρήγορα κι η συζήτηση μας είχε ωραία ροή. Πίνοντας τον καφέ μας στα γραφικά στενά της Πλάκας, συζητήσαμε για τη ζωή, για τις ανθρώπινες σχέσεις, για την κατάσταση στη χώρα μας αλλά και το εξωτερικό και φυσικά τα καινούργια της μεγάλα βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο. (Έχει τον ρόλο της Ολυμπιάδας στη νέα υπερπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου, Alexander The Great). Πιστεύω θα τη γνωρίσετε καλύτερα και θα μάθετε πώς βλέπει τα πράγματα ένας άνθρωπος που έχει γυρίσει «όλο» τον κόσμο!

Ελπίζω να σας αρέσει αυτή η συνέντευξη, όσο άρεσε και σε εμένα!

Συνέντευξη | Ηρώ Τζημίκα

 • Καλησπέρα Χαρίκλεια, τι κάνεις, πώς είσαι; Που σε πετυχαίνω αυτό το διάστημα;
 • Καλησπέρα Ηρώ! Είμαι πολύ καλά, είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι πάλι στην Ελλάδα γιατί όπως γνωρίζεις είμαι με μία βαλίτσα στο χέρι κι αλλάζω συνεχώς αεροπλάνα! Χαίρομαι που είμαι στην Αθήνα και συναντηθήκαμε εδώ στην Πλάκα που είναι από τα αγαπημένα μου μέρη, γιατί θεωρώ ότι έχει καλή ενέργεια κι αύρα πάνω από όλα. Τώρα, είναι μία περίοδος που ξεκινάνε καινούργια πράγματα για μένα κι ήθελα πολύ να έρθω σε αυτή τη συνέντευξη μαζί σου, ώστε να τα συζητήσουμε κιόλας αναλυτικά!
 • Σε ευχαριστώ πολύ και τιμή μου! Οπότε πάμε να αρχίσουμε χαλαρά και θέλω να μου πεις, πώς πέρασες το καλοκαίρι σου;
 • Το καλοκαίρι μου ήταν πολύ ωραίο γιατί τον περισσότερο καιρό τον πέρασα στην Ελλάδα. Ήμουν πάνω από ένα μήνα εδώ να φανταστείς. Μετά δυστυχώς αλλά κι ευτυχώς έπρεπε να φύγω και να επιστρέψω στη Γερμανία για να γυρίσω ένα σίριαλ. Μου έκαναν λοιπόν μία πρόταση να παίξω έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα καινούργιο σίριαλ εκεί, το οποίο πήγε καλά μπορώ να πω… Σε αυτό παίζω μία αστυνομικίνα για πρώτη φορά στην καριέρα μου! Οπότε επειδή αγαπώ τα σίριαλ τα αμερικάνικα, CSI κι όλα αυτά, ήταν η ευκαιρία μου να κρατήσω κι εγώ πιστόλι! (γέλια) Αν και το κρατούσα λάθος το πιστόλι στην αρχή, τα έμαθα όλα… (γέλια) Η προβολή δεν έχει γίνει ακόμα κι ανυπομονώ.
 • Στην Γερμανία πώς έγινε κι άρχισες να κλείνεις δουλειές;
 • Έχω μεγαλώσει στην Γερμανία. Την καριέρα μου, την ξεκίνησα από εκεί! Οπότε με γνωρίζουν εκεί, και κατά καιρούς μου κάνουν διάφορες προτάσεις. Δεν μπορώ να τις δέχομαι όμως όλες γιατί δεν είμαι εκεί σταθερά. Γυρνάω από εδώ κι από εκεί, ξέρεις εσύ ! (γέλια)
 • Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προορισμός για διακοπές;
 • Ένα από τα αγαπημένα μου μέρη, είναι η Πάτρα. Έχω ζήσει εκεί τα καλύτερα καλοκαίρια μου, λόγω του ότι τραγουδούσα στο «Χάραμα» το οποίο είναι ένα από τα ωραιότερα μαγαζιά. Έχω πολλούς φίλους εκεί κι είναι πανέμορφη πόλη. Επίσης, ένα άλλο μέρος που πηγαίνω συχνά κι αγαπώ πολύ, είναι η Κατερίνη. (γέλια) Το καλοκαίρι φέτος την έβγαλα εκεί κι εκεί σε συνάντησα κιόλας. (γέλια)

10412026_829973100358977_7945499966577749285_n

 • Λοιπόν ναι! Εκεί έγινε η μοιραία συνάντηση! (γέλια) Οπότε, εκτός από όλα αυτά, θέλω να μιλήσουμε για το Alexander the great, μία rock opera, στην οποία έχεις πρωταγωνιστικό ρολό. Θέλω να μου τα αναλύσεις όλα!
 • Alexander the great rock opera, λοιπόν! Είναι του Κωνσταντίνου Αθυρίδη σε σκηνοθεσία του ίδιου μαζί με τον Γιάννη Βούρο. Καταρχάς, πρέπει να πω ότι αυτή η συνεργασία είναι με το Κρατικό θέατρο κι είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Είναι η πρώτη μου συνεργασία σε τέτοιο επίπεδο στην Ελλάδα κι όλο αυτό προέκυψε επειδή η συγκεκριμένη παράσταση, υπήρχε και πιο παλιά σε μία άλλη μορφή, που εκεί έπαιζα πάλι εγώ την Ολυμπιάδα. Είχαν δει την παράσταση από το Κρατικό θέατρο, τους άρεσε, κι αποφάσισαν να συνεχίσει η παράσταση. Τότε με ρώτησαν βέβαια αν θέλω να συνεχίσω στον ίδιο ρόλο, γιατί είχα ρίξει πολλή δουλειά κι είχα δώσει και μια μορφή σε αυτό. Τώρα πια υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη πίσω από την παράσταση. Έχουμε ολόκληρο εργαστήρι με κουστούμια, έχουμε πάνω από 50 μουσικούς on stage, οι ηθοποιοί είναι πάνω από 30 κτλ. Είναι μία παραγωγή που έχει χρόνια να γίνει στην Ελλάδα κι η παράσταση είναι στα αγγλικά! Φυσικά θα έχει κι υπότιτλους για τους Έλληνες που θα έρθουν να τη δουν. Είναι στα αγγλικά γιατί πιστεύουμε ότι θα πετύχει και μία παγκόσμια περιοδεία στη συνέχεια που δεν έχει γίνει ξανά!  
 • Πρεμιέρα πότε θα κάνετε;
 • Θα έχουμε την πρεμιέρα μας στις 23 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη στο Βασιλικό θέατρο. Από εκεί έχουν ξεκινήσει όλα μπορώ να πω, γιατί κι ο Κώστας Αθυρίδης που έχει γράψει την μουσική, είναι θεσσαλονικιός . Επίσης, οι περισσότεροι από εμάς είναι από τη βόρεια Ελλάδα, κι είναι καλό να ξεκινάει κάτι κι από τη Θεσσαλονίκη, όχι όλα από την Αθήνα! (γέλια) Αλλά θα κατέβουμε κι εκεί στο Μέγαρο μουσικής, από τον καινούργιο χρόνο!
 • Αλλάζουμε κλίμα τώρα και θέλω να μάθω περισσότερα για τη ζωή σου. Γεννήθηκες εδώ, αλλά μεγάλωσες στη Γερμανία. Πώς είναι τα πράγματα εκεί σε σύγκριση με την Ελλάδα;
 • Τα πράγματα εκεί είναι οργανωμένα. Μόνο αυτό κι εννοείται η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Μεγάλωσα εκεί, τους αγαπώ τους Γερμανούς γιατί μου έδωσαν την ευκαιρία να σπουδάσω στη χώρα τους, αλλά νιώθω μία μιζέρια υψηλού επιπέδου, κι αυτό δεν μου αρέσει. Στην Αμερική όμως, που έχω ταξιδέψει κι εκεί, εκεί μου αρέσει γιατί υπάρχει θετική σκέψη. Αυτό εμένα μου ταιριάζει!
 • Περνάω σε κάτι πιο παλιό κι αυτό είναι το X Factor. Πώς είχες πάρει την απόφαση να πας εκεί;
 • Γενικότερα δεν έχω πρόβλημα με τέτοιου είδους σόου, αρκεί να το χρησιμοποιείς με ωραίο τρόπο. Όταν είχα γυρίσει λοιπόν στην Ελλάδα για να δω τι μπορώ να κάνω κι εδώ καλλιτεχνικά, κοιτούσα πώς λειτουργούν τα πράγματα και δεν είχα καμιά επαφή. Δεν είχα γνωστούς ή φίλους και θεώρησα ότι αν πάω σε ένα τέτοιο talent σόου, θα ήταν καλό για μένα από την άποψη ότι θα κάνω  γνωριμίες! Όχι, για να γνωρίσει εμένα ο κόσμος δηλαδή. Το έκανα για να γνωρίσω εγώ τον κόσμο, εντελώς άλλο σκεπτικό. Μετά το X Factor δεν προσπάθησα να εμφανίζομαι παντού και να έχω δημοσιότητα. Αυτό που με ενδιέφερε ήταν να κάνω γνωριμίες ώστε να μπορέσω μετέπειτα να εργαστώ σε υψηλό επίπεδο. Πάντως το ότι δεν ήμουν πολύ καιρό στο παιχνίδι, ήταν και καλό, γιατί δεν κάηκα κιόλας…
 • Έχεις κάνει πολλές δουλειές, είτε στο θέατρο, είτε με το τραγούδι… Σου αρέσουν εξίσου και τα δύο να φανταστώ;
 • Ακριβώς, για αυτό τον λόγο διάλεξα να κάνω και το musical theatre! Θέλω να κάνω θέατρο; Θέλω να τραγουδάω; Να κάτι που τα κάνεις και τα δύο μαζί! Τη μουσική τη λατρεύω και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς μουσική, γιατί από μικρή ηλικία ήταν το καταφύγιο μου. Ήταν λοιπόν για μένα σαν παιδική χαρά, εκεί ήμουν πάντα καλά κι ότι γινόταν τριγύρω μου το ξεχνούσα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν ήμουν 4-5 χρονών, έκανα σόου στο σπίτι μου μπροστά στην οικογένεια μου… Μέσα από τη μουσική άλλαζα ρόλους και χαρακτήρες και μαζί με το θέατρο έρχεται και το επεκτείνει!
 • Στην Ελλάδα, εσύ που είσαι μέσα στα πράγματα, έχει πέραση το musical; Γιατί δεν γίνονται πολύ συχνά τέτοιες παραστάσεις.
 • Έχει πέραση ναι, αλλά σκέψου πόση περισσότερη είχε πριν πολλά χρόνια, τότε με τη Αλίκη Βουγιουκλάκη. Όλα αυτά ήταν musical, γιατί τραγουδούσαν και χόρευαν κι ακόμα όταν τα παίζουν στην τηλεόραση έχουν τη μεγαλύτερη επιτυχία! Οπότε, δεν είναι ότι το ελληνικό κοινό δεν έχει καμία επαφή ή δεν του αρέσει, απλά το έχει ξεχάσει λίγο. Οφείλουμε εμείς στο κοινό να τους φέρουμε κοντά στο μιούζικαλ γιατί όσο πιο καλά το κάνεις, τόσο πιο κοντά τους φέρνεις.
 • Πώς είναι σαν εμπειρία να γυρνάς όλο τον κόσμο; Σε αλλάζει σαν άνθρωπο το να ταξιδεύεις και να γνωρίζεις τόσα πράγματα;
 • Σε διαμορφώνει πάρα πολύ και μεγαλώνεις πολύ γρήγορα, γιατί έχει να κάνει και με τη μοναξιά. Όλη την ώρα είσαι στο πόδι. Η δουλειά του καλλιτέχνη δεν είναι σταθερή. Σήμερα είμαι στην Αθήνα ας πούμε, αύριο μπορεί να είμαι στο Ντουμπάι κι εκεί θα δουλέψω με άλλα άτομα με τα οποία πρέπει να αποδίδω το ίδιο καλά. Πάντα λέω όμως ότι το σπίτι μου είναι εκεί που είναι η καρδιά μου αλλά αυτό δεν είναι τόσο εύκολο, γιατί είσαι μία εδώ, μία εκεί και σου λείπουν κάποια πράγματα.

10441120_832101710146116_3647414128067215193_n

 • Στον ελεύθερο σου χρόνο με τι ασχολείσαι;
 • Μου αρέσει πάρα πολύ να διαβάζω κι αν μπορώ να το συνδυάσω με την παραλία, είναι ότι καλύτερο. Όταν είμαι εδώ δηλαδή πάντα αυτό κάνω, κολύμπι και μετά διάβασμα! Μετά έχω πιο extreme χόμπι, κάνω τάι τσι το οποίο είναι κάτι σαν κινέζικη πολεμική τέχνη, αλλά είναι πιο πολύ για χαλάρωση και διαλογισμό! Διδάσκω κιόλας πάνω σε αυτό, αλλά μόνο όταν έχω χρόνο, γιατί θέλει να έχεις και διάθεση. Είχα ένα τμήμα στην Κατερίνη όταν έμενα εκεί για ένα διάστημα κι ήταν πάρα πολύ ωραία! Επίσης μου αρέσει και το παρά πέντε αλλά κι η ορειβασία!
 • Για πες μου μερικά από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου… Καλά ή κακά! Διάλεξε!
 • Ωχ, δύσκολη ερώτηση! (γέλια) Ένα σίγουρα είναι η θετική ενέργεια… Βλέπω ή προσπαθώ τουλάχιστον να βλέπω σε όλα την καλή μεριά των πραγμάτων, αν και την πατάω πολλές φορές! Μπορεί να σου τύχει κάτι κακό, αλλά δεν έχει σημασία, πρέπει πάντα να τα βλέπεις όλα από δύο μεριές. Μετά ένα σημαντικό για μένα είναι ότι έχω αντοχή και δεν πτοούμαι εύκολα. Στον καλλιτεχνικό δρόμο μου, έχω συναντήσει πολλά ταλέντα και πολύ κόσμο όπου αυτοί απέτυχαν, γιατί δεν είχαν αντοχές. Πρέπει να έχεις πολλές αντοχές γιατί δεν έχει σταθερή μορφή αυτό το επάγγελμα, πρέπει μαζί με αυτό να μεταμορφώνεσαι. Μια κι ανέφερα τη μεταμόρφωση, λέω τον εαυτό μου Χαμαιλέοντα. Ίσως ένα κακό, είναι ότι είμαι τελειομανής γιατί αυτό δυσκολεύει τη ζωή πολλών ανθρώπων πάνω στη δουλειά, αλλά ταυτόχρονα δίνει και σιγουριά. Δεν ξέρω, είναι λίγο περίπλοκο, είναι και κακό και καλό! Πάντα υπάρχει αυτό που σου έλεγα, ένα αρνητικό κι ένα θετικό! Κάτι ακόμα, είναι ότι δένομαι πολύ με τους ανθρώπους, στο λέω κι είμαι ειλικρινής μαζί σου, γιατί στη δουλειά μου, γνωρίζω πολλούς ανθρώπους κι όταν σταματάει μία συνεργασία, είναι δύσκολο. Μπορεί να είμαι αιγόκερος και δυναμική, (γέλια) αλλά κατά βάθος είμαι ευαίσθητη!
 • Με τη μοναξιά πώς τα πας; Ή είσαι περισσότερο της παρέας;
 • Είμαι πολύ της παρέας, επειδή θεωρώ και τον εαυτό μου χαμαιλέοντα πιστεύω μπορώ να κάνω τα πάντα. Αλλά και τη μοναξιά τη χρειάζομαι γιατί με βοηθάει πολύ στο να συγκεντρώνομαι. Επίσης, σινεμά πάω πολλές φορές μόνη μου, γιατί μου μιλάνε συνεχώς και δεν θέλω να ακούω τίποτα! (γέλια)
 • Σου αρέσει ο κινηματογράφος;
 • Τον λατρεύω, είναι τεράστιο σχολείο για μένα, για αυτό δεν θέλω να έχω κι άλλους μαζί μου. (γέλια) Πάντως πέρα από την πλάκα, εκεί αφήνω και τον εαυτό μου ελεύθερο και θα κλάψω και θα γελάσω. Δεν θέλω όλοι να με βλέπουν πώς εκφράζομαι. (γέλια) Σαν ηθοποιός, μιμείσαι πράγματα κι εγώ από μικρή προσπαθούσα να καταλάβω τι κρύβεται πίσω από αυτό. Γενικότερα το έχω μελετήσει πολύ το θέμα.
 • Αγαπημένος ηθοποιός; Και ποια ταινία είδες πρόσφατα και σου άρεσε;
 • Θα σου πω κι άντρα και γυναίκα. Από γυναίκες αγαπημένες μου είναι η Meryl Streep κι η Cate Blanchett. Είναι τοπ στο είδος τους. Η Meryl, είναι και του θεάτρου και του κινηματογράφου και το κάνει στο υψηλότερο επίπεδο που υπάρχει, οπότε αυτό μπορείς μόνο να το θαυμάσεις. Αυτές οι γυναίκες, όπως η Meryl Streep, που είναι και μεγάλες σε ηλικία μπορούν να παίξουν τα πάντα και να πάνε κόντρα στο κατεστημένο που σε θέλουν να είσαι πάντα νέα κι όμορφη. Έχουν περάσει από όλα. Από άντρες τώρα, σίγουρα ο Michael Kane, είναι ένας απλός, υπέροχος ηθοποιός κι έχω μάθει πολλά από αυτόν. Διάβασα κι ένα βιβλίο του πρόσφατα και με έχει βοηθήσει πολύ. Κι η ταινία που μου άρεσε πάρα πολύ τώρα τελευταία, είναι η “Lucy” με τη Scarlett Johansson, η οποία έχει να κάνει με θέματα εγκεφάλου κι όπως κατάλαβες μου αρέσουν πολύ αυτά, οπότε με συνεπήρε!
 • Μια κι είπες ότι διαβάζεις πολύ, έχεις κάποιο αγαπημένο βιβλίο;
 • Το τελευταίο βιβλίο που διάβασα και το απορρόφησα μέσα σε δύο μέρες ονομάζεται «The Hilling Code», κι έχει να κάνει με αυτό-θεραπεία. Γενικότερα πιστεύω στον ανθρώπινο νου, στις δυνάμεις μας και πως μπορούμε να λύσουμε τα πάντα μέσω του εαυτού μας. Όποιος πιστεύει ότι θέλει να κάνει καλό στον εαυτό του και στους γύρω του, καλό θαεί ναι να το διαβάσει για να δει κι άλλα πράγματα.
 • Πιστεύεις στις ανθρώπινες σχέσεις; Γιατί πλέον έχει αρχίσει και χάνεται η επαφή…
 • Πιστεύω ναι, και πιστεύω ότι δίχως αυτές δεν μπορούμε να υπάρξουμε. Ωραίο είναι να είσαι μόνος σου, καλός κι ο εγωισμός, αλλά το μαζί είναι πολύ πιο σημαντικό, γιατί το μαζί είναι και πολύ πιο δύσκολο, γιατί και σε αυτό πρέπει πάλι να δουλέψεις με τον εαυτό σου! Για να καταφέρουμε το καλύτερο, πρέπει να δουλέψουμε το μέσα μας. Δεν θα μπορούσα χωρίς τους αγαπημένους μου ανθρώπους γύρω, θέλω να ανταλλάζω ιδέες, δεν μπορώ να δημιουργήσω μόνη μου!
 • Επειδή έψαξα μερικά πραγματάκια, θέλω να μου πεις, ασχολείσαι και με τις μεταγλωττίσεις;
 • Ναι, ναι! Το λατρεύω αυτό κι έχω δουλέψει πολύ σε στούντιο, δηλαδή να γράφω τραγούδια και πάνω στα voice over. Είναι τόσο όμορφα γιατί κάνεις πράγματα για παιδάκια ως συνήθως. Έχω ηχογραφήσει για την Disney, Warner, Mattel, κι έχω κάνει πολλές δουλειές εδώ με τα Sierra Studios. Έχω δώσει τη φωνή μου στο Happy Feet, στη Barbie και σε πολλά άλλα! Επίσης υπάρχει και κούκλα Barbie, με το όνομα Kira, η οποία έχει τη φωνή μου! Το όνειρο κάθε μικρού κοριτσιού, είναι να έχει μία κούκλα με τη φωνή της κι εγώ το κατάφερα, yeah! (γέλια)
 • Ποιο είναι το αγαπημένο σου κινούμενο σχέδιο;
 • Είναι η Ariel η μικρή γοργόνα! Είναι ένας ρόλος που θα ήθελα να παίξω και στο Broadway, γιατί εκεί έχει ανέβει κιόλας, ενώ στην Ελλάδα δεν έχει έρθει… Λατρεύω την μουσική του…
 • Και τέλος, θέλω να μου δώσεις μία ευχή για τους αναγνώστες μας..
 • Πρέπει να είναι μία καλή ευχή γιατί οι ευχές είναι σημαντικές. Οπότε, πρέπει να πιστεύουν στους εαυτούς τους και να θέλουν συνεχώς να μεγαλώνουν, όχι έξω, αλλά μέσα. Αυτό θέλω, να πιστεύουν στον εαυτό τους, γιατί εδώ στην Ελλάδα υπάρχει μία απελπισία στον κόσμο.
 • Μία ανασκόπηση για το τέλος με τα επόμενα σου σχέδια…
 • Από εμένα θα περιμένετε κι άλλες παραστάσεις κι ίσως κάτι ηχογραφημένο σε cd, δηλαδή μία προσωπική δική μου δουλειά. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, για να έχετε αγωνία!
 • Σ’ευχαριστώ πολύ Χαρίκλεια!
 • Εγώ σ’ευχαριστώ πολύ Ηρώ!

10733667_828696157153338_1496579169_n

Αφήστε το σχόλιό σας