Οι 2IT, είναι ένα νεοσύστατο girl-group κι αποτελείται από την Maira, την Rosano και την Animado! Κι οι τρεις τους είναι νέα κι όμορφα κορίτσια τα οποία με τη δύναμη και το πάθος τους για τη μουσική, κατάφεραν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. To όνομα τους σημαίνει «Σε αυτό» (2ΙΤ) κι είναι μια αφιέρωση σε κάθε τι που κάνει όλους εμάς να ονειρευόμαστε και μας δίνει έμπνευση για το μέλλον. 

Συνέντευξη στην Ηρώ Τζημίκα.

Τις συνάντησα στην καρδιά της Αθήνας, στη περιοχή του Συντάγματος. Έτσι, ήρεμα κι ωραία αρχίσαμε να τα λέμε!

– Καλησπέρα κορίτσια!!

– 2IT:  Καλησπέρααα!

– Πώς είστε; Τι κάνετε αυτή τη περίοδο; 

Maira: Είμαστε πολύ καλά κι είναι μια δημιουργική περίοδος για εμάς!

Animado: Είναι όντως δημιουργική περίοδος διότι ετοιμάζουμε τον πρώτο μας δίσκο που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2014!

– Από live εμφανίσεις; Τι έχετε στα σκαριά; 

Maira: Τώρα ετοιμάζουμε και το πρόγραμμα μας όσον αφορά τις live εμφανίσεις μας. Πολύ σύντομα θα το αποκαλύψουμε!

– Σας βρίσκω πάρα πολύ ωραία! Οπότε, για να μπούμε στο κυρίως θέμα και να σας μάθει κι ο κόσμος καλύτερα, θέλω η κάθε μία, να μου πει μερικά πράγματα για τον εαυτό της. 

Maira: Εγώ κατάγομαι από τον Βόλο. Γεννήθηκα και μεγάλωσα εκεί. Όλα μου τα παιδικά χρόνια τα έζησα εκεί κι ήταν καταπληκτικά. Ήρθα στην Αθήνα για να σπουδάζω και τελείωσα σε δραματική σχολή. Κι έτσι από τη δραματική, «πήδηξα» στο τραγούδι, διότι εγώ ξεκίνησα το θέατρο με βάση το μιούζικαλ.

Rosano: Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Κύπρο. Είμαι μίση, μισή για την ακρίβεια, Κύπρια κι Ιταλίδα! Πάντως ενώ οι γονείς μου είναι αρχιτέκτονες εγώ το γύρισα στο μουσικό κομμάτι. Όμως ο πατέρας μου έπαιζε μπουζούκι, έτσι από εκεί πήρα τα ερεθίσματα, το είχα και μέσα στο σπίτι όλο αυτό με τη μουσική. Μεγαλώνοντας ήρθα κι εγώ στην Αθήνα και σπουδάζω μουσική, σε μια ιδιωτική σχολή.

Animado: Εγώ γεννήθηκα στην Αθήνα αλλά μεγάλωσα στη Νάξο! Είχα κι εγώ ωραία παιδικά χρόνια, με τα παιχνίδια στο δρόμο κι όλα αυτά! Έπαιζα και ποδόσφαιρο αλλά είχα και τις Barbie μου. Ισορροπημένα  πράγματα (γέλια) Όσον αφορά τη μουσική, ξεκίνησα μαθήματα πιάνου όταν ήμουν 5 χρονών, μπήκα στη φιλαρμονική της Νάξου κι ήμουν και στη χορωδία του σχολείου! Μεγαλώνοντας πέρασα στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Κρήτη κι αφού έφτασα στο 4ο έτος κι είχα μόνο την πτυχιακή μου, αποφάσισα να έρθω στην Αθήνα και να κυνηγήσω το όνειρο μου, το οποία ήταν η μουσική.

– Από μικρές είχατε στο μυαλό σας ότι θα γίνετε τραγουδίστριες; Αυτό ήταν που θέλατε;

Animado: Εγώ το ήθελα αλλά δεν το έλεγα! Το κρατούσα μέσα μου. Αλλά από τότε που ξεκίνησα τις σπουδές μου συνειδητά, ήξερα ότι αυτό θέλω να κάνω.

Rosano: Κι εγώ το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Αλλά από τότε που άρχισα μαθήματα φωνητικής το πήρα πιο σοβαρά.

Maira: Εγώ, η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα αυτό. Δεν έλεγα από μικρή ότι όταν θα μεγαλώσω θα γίνω τραγουδίστρια. Εγώ ήμουν του αθλητισμού περισσότερο. Αλλά αυτή η αγάπη για τη μουσική βγήκε αργότερα γιατί αγάπησα πολύ το μιούζικαλ!

– Έμαθα ότι γνωριστήκατε μέσω του δασκάλου της φωνητικής σας! Η Maira τότε είχε την ιδέα για το συγκρότημα. Όμως πώς φτάσατε στο σημείο να πείτε το ναι;

Animado: Ήμασταν φίλες κι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο. Γνωρίζαμε η μία την άλλη και δεν πηγαίναμε στα τυφλά. Μετέπειτα βρήκαμε και τους κατάλληλους ανθρώπους οι οποίοι μας βοήθησαν, όπως ο Dj Airth από το συγκρότημα των Vegas που είναι και παραγωγός μας αλλά και μπαμπάς μας!

Maira: Ενώ η μαμά μας είναι η Shaya! Εμείς μπορεί να θέλαμε να κάνουμε ένα συγκρότημα αλλά πίσω από όλο αυτό, είναι μια μεγάλη ομάδα. Είναι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τα μαλλιά μας, το make up μας και πρέπει να μιλήσουμε γι’αυτούς τους ανθρώπους που είναι σαν οικογένεια μας. Έχουμε από πίσω μας την στυλίστρια μας, τη Φανή Πολυχρονίου, ο κομμωτής μας, ο Κωνσταντίνος ο Παπαδόπουλος και ο μακιγιέρ μας, Μάνος Κατρίνης.

Rosano: Επίσης, έχουμε και την One Nation την εταιρεία μας που μας στηρίζει και τον Θανάση Παπατέρπο που είναι ο μάνατζερ μας! Τους ευχαριστούμε γι’όλα αυτά κι εμείς είμαστε το αποτέλεσμα μιας σκληρής δουλειάς.

– Ας περάσουμε όμως στα ενδότερα. Στο βιογραφικό σας, έχετε ήδη 2 single. Το πρώτο έχει τίτλο «Παγίδα». Τι έχετε να μου προσθέσετε γι’αυτό;

Animado: Αυτό το τραγούδι ήταν το ξεκίνημά μας και το αγαπάμε πολύ. Επίσης είναι και πολύ ιδιαίτερο γιατί κι εμείς είμαστε διαφορετικές και θέλουμε να φέρουμε και κάτι διαφορετικό στην Ελλάδα.

Maira: Πήρε και πολλά views στο youtube, αν κι ένα ιδιαίτερο τραγούδι για τα ελληνικά ακούσματα! Το είδαν κι άνθρωποι που δεν ακούν τη συγκεκριμένη μουσική και σεβάστηκαν τη διαφορετικότητα του τραγουδιού!

Rosano: Δεν ήταν ένα συμβατικό τραγούδι. Ούτε σαν τραγούδι, αλλά ούτε και σαν εικόνα! Μας ένωσε και περισσότερο και πιστεύω κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού. Είναι το πρώτο μας παιδί.

– Και πριν λίγους μήνες, ήρθε και το δεύτερο παιδί σας μαζί με video clip! «Είμαι εδώ» τιτλοφορείται.

Rosano: Ακριβώς! Το «Είμαι εδώ» είναι μια δυναμική μπαλάντα και το video clip είναι εμπνευσμένο από την ταινία Ghost. Πιστεύω ότι αγγίζει τον κόσμο γιατί έχει κι ωραία λόγια.

Maira: Για το video clip βρήκαμε και τους κατάλληλους ηθοποιούς, τους πρωταγωνιστές από τα «Κλεμμένα Όνειρα», τον Ορφέα και την Μιριέλλα!

Animado: Το «Είμαι εδώ», θέλει να πει ότι όπου υπάρχει αγάπη μπορούν να γίνουν τα πάντα. Φέρνει κοντά τους ανθρώπους όπου κι αν βρίσκονται.

– Σαν group, έχετε ένα στυλ που για το κοινό της Ελλάδας είναι κάτι πρωτόγνωρο και δεν το έχει συνηθίσει. Πιστεύετε ότι υπάρχει προκατάληψη από τους Έλληνες όταν αντικρίζουν κάτι καινούργιο; 

Rosano: Το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι ότι μας βλέπουν παράξενα! (γέλια) Δηλαδή από τα μαλλιά μας, που είναι ροζ ή μπλε ή κόκκινα.

Maira: Είναι όντως όλο το πακέτο περίεργο. Αλλά εμάς μας αρέσει αυτό το στυλ! Αυτό νομίζω όμως ότι συμβαίνει σε κάθε αρχή για οποιονδήποτε καλλιτέχνη. Ο κόσμος στην ουσία κρατάει μία «πισινή» μέχρι να το δει εν καιρό ολοκληρωμένα. Πάντως, δεν είμαστε έτοιμες για να κριθεί αυτό που κάνουμε. Χρειάζεται χρόνος ώστε να δείξουμε αυτό που πραγματικά έχουμε.

Animado: Σίγουρα θέλει χρόνο ώστε να μας συνηθίσουν και φυσικά είναι κατανοητό. Ίσως κι εμείς αν βλέπαμε κάτι τέτοιο μπροστά μας να παραξενευόμασταν στην αρχή.

– Η νέα γενιά τραγουδιστών, που είναι και περισσότερο extreme όσον αφορά το ντύσιμο, θεωρούνται ως πρότυπα από τα μικρά παιδιά. Εσείς το προσέχετε αυτό;

Animado: Είναι ευθύνη όλο αυτό. Όταν προβάλλεσαι και σε βλέπει τόσος κόσμος και ειδικότερα μικρότερες ηλικίες, που είναι και πιο ευαίσθητες, είναι σημαντικό να τους δείχνεις ένα υγιές πρότυπο το οποίο θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν. Δεν πρέπει να καταπιέζονται.

– Πάντως, αφού μιλάμε για τους fan σας, εσείς έχετε κάνει μια δυνατή ομάδα! Έχετε ένα δυνατό fan base. Πώς είναι η σχέση σας μαζί τους;

Maira: Έχουμε το #2itfam με τις αγαπημένες μας #2ithearts!  Μαζί τους έχουμε γίνει ένα κι είναι φοβερά παιδιά. Είναι πανέξυπνα! Πιστεύω ότι είναι και πιο έξυπνα αν συγκρίνουμε κι εμάς όταν ήμασταν στην ηλικία τους! Στροφάρουν πολύ γρήγορα κι είναι «καχύποπτα» με την καλή έννοια!

Rosano: Μας στέλνουν κάθε μέρα μηνύματα, τα διαβάζουμε και τους απαντάμε.

– Πιστεύετε ότι τα παιδιά του σήμερα, διαφέρουν καθόλου από τη δική μας γενιά; 

Maira: Αν κι οι γενιές μας είναι κοντά η μία με την άλλη, μπορεί να διαφέρουμε λίγο. Εμείς μεγαλώσαμε και σε επαρχία οπότε προλάβαμε και το παιχνίδι στην αλάνα! Αυτά, βομβαρδίζονται από τα social media.

Rosano: Ίσως απλά μεγαλώνουν «εγκεφαλικά» πιο γρήγορα. Με όλα αυτά που βλέπουν και στο πως αλλάζει η κοινωνία.

– Πέρα από το τραγούδι, ποιες είναι οι άλλες ασχολίες σας;

Animado: Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε και πολύ χρόνο γιατί δουλεύουμε συνέχεια. Αλλά όταν μένει κάνουμε χορό όλες μαζί!

– Περνάμε στην επικαιρότητα τώρα και το The Voice… Ξέρω ότι η μία από εσάς, η Rosano, είχε πάρει παλιότερα μέρος στο X-Factor! Οπότε να ξεκινήσω μαζί σου Rosano και να μου πεις πώς το βλέπεις αυτό; Θα δήλωνες ξανά; 

Maira: Καλά, μιλάμε τα έχεις ψάξει και τα έχεις βρει όλα έτσι! (γέλια)

Rosano: Πραγματικά τα βρήκες όλα όμως, δεν το περίμενα! Στο X-Factor με είχε δηλώσει ο πατέρας μου! Ήταν το ξεκίνημα μου σε όλο αυτό κι έτσι έγινε και πήγα. Πάντως όσον αφορά το The Voice, πιστεύω ότι είναι κάτι διαφορετικό. Έχει να κάνει μόνο με τη φωνή και τη δύναμη της φωνής του τραγουδιστή ώστε να αγγίξει τους κριτές και να γυρίσουν την καρέκλα. Μου αρέσει πολύ όλο το concept και σίγουρα θα δήλωνα συμμετοχή!

– Ποιον κριτή θα διαλέγατε κορίτσια αν δηλώνατε συμμετοχή και σας επέλεγαν; 

Maira: Επειδή το έχω σκεφτεί εγώ αυτό από πριν ενώ το έβλεπα με την παρέα μου κι οι κριτές είναι όλοι πολύ καλοί κι ο καθένας ξεχωριστά στον τομέα του, εγώ θα επέλεγα αυτόν που θα γύριζε την καρέκλα πρώτος!

Rosano: Εγώ από την άλλη, θα πήγαινα με το ένστικτο εκείνης της στιγμής. Θα επέλεγα αυτόν που μου βγάζει εμπιστοσύνη.

Animado: Κι εγώ αυτό θα έκανα. Είναι κι οι τέσσερις σοβαροί κι επαγγελματίες. Θα αισθανόμουν σίγουρη και με τους τέσσερις φυσικά γιατί όλοι τους είναι αξιόλογοι, αλλά θα επέλεγα αυτόν που με τα λόγια του θα με έκανε να αισθανθώ σιγουριά.

2it
2it

– Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σας;

Maira: Ακούμε τα πάντα!

Animado: Είμαστε τρεις διαφορετικές μουσικές προσωπικότητες οι οποίες τέμνονται. (γέλια) Πω, πολύ μαθηματικά το είπα αυτό! (γέλια) Ακούμε RnB, pop ελληνικά και ξένα!

Rosano: Έτσι, βγαίνει η δασκάλα από μέσα σου!  (γέλια)

– Αγαπημένοι καλλιτέχνες; 

Animado: Ο δικός μου αγαπημένος είναι ο Justin Timberlake. Τον αγαπώ!

Maira: Πραγματικά, φέρτε τον να τον παντρευτεί! (γέλια) Κι εμένα φέρτε μου να παντρευτώ τον Enimen! (γέλια) Τον αγαπώ πολύ επίσης! Όμως λατρεύω και Pink! Είναι θεά!

Rosano: Εγώ παλιότερα άκουγα πολύ Christina Aguilera, αλλά πλέον μου αρέσει κι η Lady GaGa!

– Πώς φαντάζεστε την πορεία σας σε 5 χρόνια από τώρα; 

Animado: Σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε γίνει καλύτερες και να έχουμε κυκλοφορήσει πολλά single τα οποία θα έχει αγαπήσει ο κόσμος. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε χτίσει ένα κοινό δικό μας.

Rosano: Θέλουμε να έχουμε το #2itfam ακόμα μεγαλύτερο. Και φυσικά όλα αυτά θα γίνουν με επιμονή και υπομονή!

Maira: Σίγουρα είναι και το κοινό, αλλά θα έχουμε και πιο σταθερές βάσεις. Βασικά θα είμαστε πιο άνετες σε πολλούς τομείς! Ο χώρος είναι δύσκολος και θέλει γερό στομάχι.

– Κλείνοντας, θέλω να δώσετε μια ευχή στα νέα παιδιά που θα διαβάσουν τη συνέντευξη!

Maira: Να τους ευχηθούμε να είναι πάντα στη ζωή τους πεισματάρηδες όσον αφορά τα όνειρα! Μόνο έτσι θα γίνουν πραγματικότητα, με το πείσμα. Φυσικά να αγαπάνε τη ζωή τους, το τονίζω αυτό γιατί είναι πολύ σημαντικό. Κάθε μέρα βλέπουμε παιδιά με κατάθλιψη.

Rosano: Απλά να ζουν τη κάθε στιγμή και να μη σταματάνε να ονειρεύονται. Δεν πρέπει να το χάσουν αυτό!

Animado: Όλη η ζωή είναι μπροστά τους και μπορούν να κάνουν ότι φανταστούν, ακόμη κι αν τους φαίνεται αδύνατο. Να πω ότι κι εμένα μου φαινόταν στην αρχή έτσι. Να έχουν υγεία, να περιτριγυρίζονται από αγάπη και πάντα να χαμογελάνε!

– Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ!

– Εμείς σε ευχαριστούμε!!!!

Με τις 2it
Με τις 2it

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας