Ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα και λίγο πριν τις 18.00, πήγα στο στούντιο όπου θα φωτογραφιζόταν η Xenia Ghali. Χαρούμενη που είναι στην Ελλάδα και θα μείνει για όσο περισσότερο μπορεί, η Xenia μου είπε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα και πιστεύω ότι μέσω αυτής της συνέντευξης θα την «ανακαλύψετε» σε διάφορες πτυχές της γιατί δεν έχετε δει τίποτα ακόμα!

Στο ενεργητικό της μετράει μεγάλες συνεργασίες με εγχώριους αλλά και μη καλλιτέχνες αλλά και δεκάδες εμφανίσεις στα καλύτερα clubs αλλά και festivals της Αμερικής.

Συνέντευξη | Ηρώ Τζημίκα

– Ξένια! Επιτέλους βρισκόμαστε μετά από ένα μήνα που το συζητάμε!

– Όντως πέρασε καιρός. Είμαι πολύ χαρούμενη που μου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσουμε για τη δουλειά μου και για πολλά άλλα και σε ευχαριστώ που ήρθες.

– Θέλω να ξεκινήσουμε την κουβέντα μας από το τελευταίο ταξίδι στην Αμερική. Γιατί πήγες εκεί;

– Να πω ότι μένω και στην Ελλάδα αλλά και στην Αμερική, οπότε πηγαινοέρχομαι συχνά για την δουλειά μου. Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν να γυρίσουμε το video clip του «Get Dirty» με τον Wiyclef Jean. Έτσι, ταξιδέψαμε με την ομάδα μου από εδώ στην Νέα Υόρκη κι ανυπομονώ να δείτε το αποτέλεσμα, γιατί στήσαμε κάτι πραγματικά φανταστικό. Το πρώτο μισό γυρίστηκε εκεί και το δεύτερο μισό εδώ.

– Γυρνάς γενικότερα τον κόσμο με ταξίδια που κάνεις από ότι βλέπω… Το πιο όμορφο ταξίδι που θυμάσαι; Ίσως το πιο χαρακτηριστικό;

– Δύσκολη ερώτηση γιατί η αλήθεια είναι ότι έχω κάνει αρκετά. Ίσως θα μπορούσα να πω αυτό στο Μαιάμι που πήγα πρόσφατα για το φεστιβάλ «Winter Music Conference» κι εκεί μαζεύονται παραγωγοί και djs από όλο τον κόσμο για μία εβδομάδα και παρακολουθούν σεμινάρια, κάνουν live κτλ. Εκεί μίλησα κιόλας σε ένα συνέδριο για τη σχέση μουσικής και μόδας αλλά έδωσα κι ένα βραβείο στον Hardwell. Ο λόγος που μου άρεσε ήταν γιατί ήμουν ακριβώς στο στοιχείο μου!

– Πώς βλέπεις τους ανθρώπους στο εξωτερικό συγκριτικά με τους Έλληνες και το θέμα μουσική;

Σε ότι αφορά την δική μου πλευρά, που είναι η μουσική βιομηχανία, το κοινό έξω είναι πιο ανοιχτό σε περισσότερα είδη μουσικής. Δεν είναι κακό αυτό βέβαια για τους Έλληνες που υποστηρίζουν πολύ περισσότερο την ελληνική, γιατί έτσι πρέπει, απλά η διαφορά είναι ότι έξω θα δώσουν ευκαιρίες σε μουσική άλλων χωρών. Είναι πιο δεκτικοί και ψάχνονται, αν θέλεις, λίγο περισσότερο.

xenia ghali
xenia ghali

– Πες μου ένα τρελό σκηνικό που έγινε σε κάποιο από τα ταξίδια σου…

– Θα σου πω μια στιγμή πραγματικής απελπισίας! (γέλια) Είχα πάει για ένα ταξίδι στο LasVegas
ώστε να συναντήσω τον Wyclef Jean για ένα livε. Για να πάω όμως στο LasVegas, έπρεπε να αλλάξω πτήσεις καθώς ήμουν στην Αθήνα. Οπότε πήγα Λονδίνο, πέταξα LosΑngeles κι από εκεί στο LasVegas. Τρία αεροπλάνα σε λιγότερο από 24 ώρες κι εκείνο το βράδυ ήταν το lιve που έπρεπε να πάω. Τέλος πάντων είχα μαζί μου και τις βαλίτσες μου και σε μία από αυτές είχα βάλει τα κοσμήματα μου και κάποια ακουστικά που είχαν φτιαχτεί για εμένα και τον Wyclef. Φτάνω στο Los Angeles κι εκεί έπρεπε να τις πάρω και να τις πάω στην άλλη πτήση που έφευγε για Las Vegas. Κυριολεκτικά «χώμα» εγώ, περίμενα εκεί αλλά πουθενά οι βαλίτσες μου. Μετά από ώρα, ρωτάω και μου λένε ότι είχαν χαθεί 60 βαλίτσες. Πάγωσε το αίμα μου! (γέλια) Το χειρότερο όμως ήταν, ότι εκτός από τα ρούχα μου και τα κοσμήματα, είχα τους φακούς και τα γυαλιά μου μέσα στη βαλίτσα κι εγώ έχω αρκετή μυωπία! Αφού δεν έχασα την πτήση, πήγα στο event και με την βοήθεια της στυλίστριας μου ντύθηκα σωστά με ότι είχα μπροστά μου. Αλλά θα καθόμουν 3 μέρες εκεί… Τι θα έκανα χωρίς ρούχα και φακούς; Γιατί εκεί δεν μπορείς να πάρεις φακούς χωρίς συνταγή γιατρού (γέλια) Πήγα σε ένα 24ωρο σουπερμάρκετ και πάλι καλά πήρα τα απαραίτητα!

Απίστευτη ιστορία, εδώ εγώ αγχώθηκα που απλά μου το περιγράφεις! Θέλω όμως να πάμε λίγο στη μουσική σου. Πώς θα την χαρακτήριζες με τρεις λέξεις;

– Μελωδική, ρυθμική και παθιασμένη!

– Στη μουσική που κάνεις η οικογένεια σου είναι εκεί για εσένα να φανταστώ. Τι σου έχουν πει που θα θυμάσαι για πάντα;

– Πραγματικά η οικογένεια μου, ήθελε να πατήσω πάνω σε αυτό γιατί ξέρουν ότι είναι το πιο σημαντικό στη ζωή μου. Ειλικρινά με έχει στηρίξει όσο κανείς άλλος. Κάτι που μου έχουν πει είναι ότι, δεν έχουν σχέση τα χρήματα και να είσαι διάσημος και πετυχημένος, αυτό που πάντα θα θυμούνται όσοι συναναστρέφονται μαζί σου είναι το να είσαι καλός άνθρωπος. Έτσι, θα έχεις μέλλον μπροστά σου κι ανθρώπους που σε αγαπάνε δίπλα σου.

Τι θυμάσαι από τα παιδικά σου χρόνια;

– Όπως κι όλα τα παιδιά ήμουν τρελάρα! Έκανα τις αταξίες μου βέβαια, αλλά από μικρή είχα σχέση με τη μουσική και τον αθλητισμό. Έπαιζα τένις πολλά χρόνια! Πολλή αγάπη από την οικογένεια μου και καθώς μεγαλώναμε κι εγώ κι αδερφή μου, ήθελαν για εμάς να είμαστε ολοκληρωμένα άτομα. Παρόλο που δεν είχαν οι ίδιοι σχέση με τη μουσική, με έστειλαν πιάνο και στην πορεία ξεκίνησα κιθάρα και ντραμς.

– Δύο πράγματα που δεν μπορείς να αποχωριστείς ποτέ;

– Πρώτο θα πω τη μουσική, δεύτερο αν και θα γελάσεις, είναι φαγητό κι είναι τα θαλασσινά! (γέλια) έχω μεγάλη τρέλα και δυστυχώς όταν βγαίνω στο εξωτερικό μου λείπει, γιατί δεν έχουν τα φαγητά που έχουμε εμείς εδώ! Δεν έχουν τις θάλασσες και να είναι φρέσκα! Γυρνάω εδώ και λιώνω όλες τις ταβέρνες (γέλια)

– Μου λες πόσο αγαπάς τη μουσική και πώς μέσα από αυτή γνώρισες τρομερές φυσιογνωμίες… Steve Aoki, Hardwell, Pitbull…

– Με όλους αυτούς έχουμε κάνει διάφορα live μαζί και γνωριζόμαστε! Εκτός από αυτούς, τώρα συνεργαζόμαστε με τον Wyclef Jean κι εκτός του κομματιού που βγάλαμε, θα κάνουμε κι άλλα πράγματα. Έπειτα είναι κι ο Pitbull που είμαι στην εταιρεία του!

– Μια κι ανέφερες τον Pitbull… Διάβασα κάτι και για συνεργασία… Τι μπορείς να μου αποκαλύψεις;

– Δυστυχώς δεν μπορώ πολλά, αλλά καθώς το συζητάμε μπορεί να ακούσετε κάτι πολύ σύντομα. Θα είναι σούπερ και θα δείτε τι θα γίνει!

– Πώς γνωριστήκατε με τον Wyclef, μέσω του Pitbull;

– Όχι, δεν είχαν σχέση οι δύο τους! Όταν είχα πρωτοπάει στη Νέα Υόρκη είχα συμμετάσχει σε ένα τύπου x factor για παραγωγούς! Εκεί στην επιτροπή, ήταν οι παραγωγοί του Jay Z, του 50 cent και της Rihanna! Πάντως κέρδισα στον διαγωνισμό! (γέλια) Ένας από την επιτροπή γνώριζε την μάνατζερ του Wyclef και κράτησε επαφή μαζί μου γιατί του άρεσε η δουλειά μου και στην πορεία με σύστησε σε αυτή. Και μια μέρα που ήμασταν στούντιο ήταν κατά τύχη κι ο Wyclef εκεί και μπαίνει μέσα και μου λέει «Εσύ τα έκανες αυτά;» κι επί τόπου έπιασε το μικρόφωνο κι άρχισε να κάνει τα φωνητικά που ακούγονται στο «Get Dirty»! Και τα συγκεκριμένα φωνητικά έπιασα να τα δουλέψω μετά από αρκετούς μήνες!

– Μιλάμε για τα δικά σου κομμάτια, οπότε να μιλήσουμε για το «Prophecy»! Πες μου τα πάντα γι’αυτό.

Το «Prophecy» είναι κάτι που δεν έχετε συνηθίσει από εμένα κι έγινε σε μερικά βράδια τρέλας στη Νέα Υόρκη. Είναι αρκετά underground και το είδος μουσικής είναι electro house. Είναι κάτι το οποίο θέλω να κάνω ανά ένα με δύο μήνες, εκτός από τις κυκλοφορίες των μεγάλων singles που θα είναι καθαρά εμπορικά. Θέλω αυτά τα κομμάτια να τα παίζω στα live μου, γιατί εκεί δεν παίζω εμπορικά, παίζω electro, progressive, tech κι αυτή η μουσική με αγγίζει. Οπότε να περιμένετε κάθε λίγο και λιγάκι τέτοιου είδους κατάσταση!

981307_522313237836107_3923468_o– Πιστεύεις σε αυτό που λέμε Προφητεία;  Πώς έδωσες αυτό τον τίτλο;

Πατάω πάνω στο θέμα της προφητείας, αλλά όλα έχουν σχέση γιατί πιστεύω στο κάρμα κι ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Θεωρώ ότι συμβεί στο μέλλον έχει συμβεί για κάποιο λόγο. Είμαι υπέρ της ενέργειας κι είμαι δέκτης και της θετικής και της αρνητικής. Μέσα από αυτό, ήθελα να εκφράσω τα συναισθήματα της στιγμής που το γράφω. Αν ακούσετε το κομμάτι, ξεκινάει λίγο ήπια, δυναμώνει, ξανά κατεβαίνει σε πιο διαφορετική φάση και μετά πάλι ανεβαίνει. Προσπαθώ να εκφράσω το mood μου για το αύριο. Δεν θέλω τίποτα να είναι μονότονο, ούτε σταθερό! Είμαι λέων και στο ζώδιο, οπότε μου αρέσουν τα σκαμπανεβάσματα!

Λέμε για τις διάφορες εμφανίσεις σου, οπότε ας μιλήσουμε και για το Madwalk. Πώς πέρασες και πώς βλέπεις τις ελληνικές παραγωγές σε σχέση με έξω; 

– Καταρχάς στην Ελλάδα έχουμε τρομερό ταλέντο. Μπορεί να μην υπάρχει το budget που έχουν στο εξωτερικό, αλλά το μυαλό μας είναι πολύ μεγαλύτερο. Το λέω ειλικρινά. Και λόγω αυτού οι Έλληνες είναι ένα βήμα πιο πέρα. Αν είχαμε budget θα κάναμε όπως λέμε «παπάδες». Δεν μπορώ να το συγκρίνω γι’αυτό τον λόγο και μόνο. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα αλλάξουν τα πράγματα και θα βγουν όλα αυτά προς τα έξω. Όσον αφορά το Madwalk πέρασα εξαιρετικά κι η συνεργασία μου με τους Vegas ήταν εκπληκτική, το κομμάτι «Cry Baby» επίσης αλλά και τα ρούχα μας από την BSB ήταν απίστευτα.

«Cry baby» ο τίτλος και θα πιαστώ από αυτό και θα ρωτήσω. Έχει τύχει να κλάψεις εσύ για κάποιον ή κάποιος για σένα; Όπως κατάλαβες περνάμε στις πιο επικίνδυνες ερωτήσεις (γέλια) 

– (γέλια) Ναι, ναι είμαι συναισθηματικό κορίτσι οπότε έχω κλάψει κι εγώ με την σειρά μου! (γέλια) Ελπίζω πώς δεν έχει κλάψει κάποιος για εμένα, γιατί προσπαθώ να μην στεναχωρώ τους ανθρώπους δίπλα μου, όσο μπορώ γιατί δεν μου αρέσει. Πάντως, το κλάμα κάνει καλό και υπάρχει μια μεγάλη απελευθέρωση. Από εκεί και πέρα, είναι ανθρώπινα συναισθήματα, δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε!

– Πώς είσαι στις σχέσεις σου λοιπόν με λίγα λόγια; 

– Πώς νομίζεις μετά από όλα αυτά που σου έχω πει; (γέλια) Στις σχέσεις πάραυτα είμαι πολύ δοτική κι αν ερωτευτώ ή νιώσω πολλά συναισθήματα δεν υπάρχει όχι. Ότι και να μου ζητήσει ο άλλος θα του πω ναι! Γίνομαι λιγάκι σαν κουταβάκι… Από εκεί και πέρα είμαι ανεξάρτητη, για αυτό κι ο άντρας πρέπει να έχει κι αυτός την δική του ανεξαρτησία. Θέλω να ενδιαφέρεται και να ρωτάει για την δουλειά μου και να μην υπάρχει απόσταση ανάμεσά μας.

Στους ανθρώπους που σε περιβάλλουν, τι είναι αυτό που σε πειράζει;

– Το ψέμα. Πραγματικά συγχωρώ τα πάντα, αλλά αν με κοροϊδεύουν και μου λένε ψέματα, δεν το μπορώ. Ειδικά αν νοιάζομαι για τον άλλον. Θεωρώ ότι δεν με σέβεται. Από εκεί και πέρα όλοι έχουν τα ελαττώματα τους κι εγώ λατρεύω τα ελαττώματα των άλλων, γιατί αυτά τους κάνουν αυτό που είναι.

10178143_701458663254896_3098862069788381181_n Κλείνοντας σιγά, σιγά θέλω να περάσουμε στα πιο ανάλαφρα και θέλω να μου πεις, αν ψάξω στο mp3 σου ποιο είναι το πιο άκυρο τραγούδι που θα βρω;

– Α, πολλά! Έχω τρελή συλλογή από μουσικές. Θα βρεις από Τσαϊκόφσκι μέχρι και Λευτέρη Πανταζή ας πούμε! (γέλια) Το πιο κουλό ίσως να είναι η συλλογή της Disney με τα silly songs! Τα έχω ακόμα απ΄τότε που ήμουν παιδί!

Επίσης, είδα ότι έχεις γάτα… Ο κύριος Grey! 

– Ακριβώς, αλλά εγώ ποτέ δεν είχα σχέση με γάτες, είχα πάντα σκυλιά. Σκέψου στο πατρικό μου έχουμε 3 σκυλιά! Η γάτα προέκυψε ένα βράδυ που έγραφα μουσική στο διαμέρισμα μου στην Αθήνα κι εκεί που είναι το γραφείο μου έχω ένα τζάμι συρώμενο κι ήταν το γατάκι εκεί και με κοίταζε καθώς έγραφα και δεν ξεκολλούσε! Προσπαθούσα να το αγνοήσω γιατί ήταν κι αδέσποτο, πήγα να ανοίξω την πόρτα μήπως τρομάξει και φύγει αλλά αυτό μπήκε μέσα! Έκανε μία βόλτα στο σπίτι κι απλά έκατσε, δεν βγήκε ποτέ κι έγινε το «grey» μου!

Με ένα τραγούδι πώς θα χαρακτήριζες την πορεία σου μέχρι τώρα; 

– Don’t stop till you get enough από τον Micheal Jackson και το «enough» πιστεύω ότι δεν θα έρθει ποτέ!

Έχεις κάποιο μότο; 

Αν πετύχεις κάτι, έναν στόχο, δούλεψε δύο φορές πιο σκληρά για να πετύχεις τον επόμενο!

Τι άλλο να περιμένουμε από εσένα; 

– Το καλοκαίρι θα είμαι στην Ελλάδα με πολλές και δυνατές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα κι είμαι πολύ ορεξάτη! Όσοι θα έρθουν πιστεύω ότι μόλις τελειώσει θα θέλουν να πέσουν κάτω από τον χορό! Ετοιμάζω επίσης αρκετές κυκλοφορίες, πιο εμπορικά αλλά και κομμάτια όπως το «Prophecy» αλλά κι αρκετά remixes!

– Τέλος, θέλω να δώσεις ένα μήνυμα για τους fans, γιατί αν κι αρχή είναι πολλοί! 

– Πραγματικά γι’αυτούς δεν έχω λόγια για την αγάπη που μου δείχνουν και που παρακολουθούν την δουλειά μου. Τους ευχαριστώ για όλα και για την υποστήριξη. Παλεύω, δουλεύω για όλους αυτούς. Θέλω να κάνω υπερήφανο όποιον Έλληνα αγγίζει αυτό που κάνω κι αγαπώ. Δεν θα σταματήσω!

– Ξένια σε ευχαριστώ πολύ! 

– Εγώ σε ευχαριστώ πολύ Ηρώ κι ανυπομονώ για το αποτέλεσμα! 

Με την Xenia Ghali
Με την Xenia Ghali

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας