Ο Νίκος Βέρτης είναι δικαιολογημένα μέσα στους καλύτερους ή θα μπορούσαμε να πούμε κι ο καλύτερος στο είδος του τα τελευταία χρόνια, από τους τραγουδιστές της γενιάς του, με εκατοντάδες επιτυχίες όσον αφορά τα τραγούδια του, που δεν σταματάνε ούτε λεπτό, αλλά κι όσον αφορά τις εμφανίσεις του που είναι εξωπραγματικά προσεγμένες και φυσικά όπως ξέρουμε η επιμέλεια όλων αυτών περνάει κι από τον ίδιο.

Υπόγραψε κι ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη δισκογραφική εταιρεία Heaven του ομίλου Antenna ύστερα από μία μακριά, αλλά υπερπετυχημένη συνεργασία, με τραγούδια που κυκλοφόρησαν κι άγγιξαν το ελληνικό κοινό. Να θυμηθούμε ότι το πρώτο που κυκλοφόρησε στην αγορά το Μάρτιο του 2015, ήταν το τραγούδι με τίτλο «Όνειρο» μέσα από τον δίσκο που έφερε το όνομά του «Νίκος Βέρτης».

Έπειτα από ένα δίσκο και πολλά singles που έμειναν στα πρώτα νούμερα του ελληνικού airplay, ο Νίκος Βέρτης, ανανεωμένος όχι μόνο στον ήχο και τις μελωδίες, αλλά και στην ίδια του την εικόνα, παρουσιάζει τον επόμενο δίσκο «Ερωτευμένος», που ήδη ξεχώρισε το ομότιτλο τραγούδι και παίζει σε όλα τα ραδιόφωνα της χώρας τους τελευταίους μήνες.

Βρεθήκαμε στην υπογραφή συμβολαίου και φυσικά δεν θα μέναμε άπραγοι, χωρίς κάποιες δηλώσεις από τον ίδιο, για όλα αυτά.

Νέος δίσκος, Yton Music Show, δισκογραφία, μουσική, είναι μερικά από τα θέματα στα οποία μας δίνει την οπτική του γωνία.

Πάμε να δούμε τι μας λέει:

Συνέντευξη | Ηρώ Τζημίκα  

Νίκο, μου υπογράφεις πρώτα, πρώτα το νέο δίσκο, οπότε θα μιλήσουμε γι’αυτό… Η δισκογραφία του σήμερα αλλάζει; Γιατί μπορούμε να πούμε ότι «πεθαίνει» έτσι όπως τη γνωρίζαμε.

Η δισκογραφία πάντα αλλάζει και πρέπει να εξελίσσεται χωρίς να μένουμε πίσω γιατί θα γίνουμε γραφικοί και βαρετοί. Αλλά όχι δεν νομίζω ότι πεθαίνει κι ούτε θα πεθάνει ποτέ η δισκογραφία και η μουσική. Πρώτα δηλαδή θα πεθάνει ο κόσμος έτσι όπως τον ξέρουμε και μετά η μουσική… (γέλια) Δεν γίνεται να τελειώσει και θα συνεχιστεί για πολλούς αιώνες. Το θέμα είναι εμείς να προλαβαίνουμε την εξέλιξη και να δίνουμε νέες μορφές πάνω σε αυτό που αγαπάει ο κόσμος. Κάθε δεκαετία αλλάζει το ύφος της μουσικής. Κι από την τεχνολογία, αλλά κι από τα μουσικά όργανα και τις ενορχηστρώσεις. Είμαι πολύ αισιόδοξος και μου αρέσει που μένει η καλή διαχρονική μουσική και τραγουδάμε ακόμα τραγούδια που γράφτηκαν το 50′ και το 60′.

Σε αυτόν το δίσκο που κρατάω στα χέρια μου με τίτλο «Ερωτευμένος», υπάρχουν πιστεύεις διαχρονικά τραγούδια; 

Θέλω να το ελπίζω και θέλω επίσης να ελπίζω ότι κι εγώ με τη σειρά μου θα αφήσω διαχρονικά τραγούδια πίσω μου. Δεν σταματάω και τα επόμενα χρόνια θα δείξουν… Νομίζω ότι έχω να δώσω πάρα πολλά ακόμα!

Να περάσουμε στη νυχτερινή Αθήνα. Είσαι μέσα σε αυτή με ένα εξαιρετικό show θα λέγαμε, που γίνεται στο YTON. Πόσο έχει αλλάξει κι αυτό; 

Όπως κι η μουσική που είπαμε πριν, έτσι φυσικά έχει αλλάξει κι η διασκέδαση κι η νύχτα. Φεύγουμε από την παλιά μόδα του μπουζουκιού που υπήρχε στις δεκαετίες του 1980 και 1990 και μπαίνουμε σε μία δεκαετία του 2020 που είναι εντελώς μοντέρνα και έχει άλλο επίπεδο. Φύγαμε από την υπερβολή και ήρθε η ποιότητα. Θα μιλήσω συγκεκριμένα για το YTON. Όποιος δεν έχει έρθει να δει τι παρουσιάζουμε εδώ, δεν μπορεί να καταλάβει τι κόπος έχει πέσει και πόσοι άνθρωποι έχουν δουλέψει για να ακολουθήσουμε τη νέα μόδα. Σκέψου έρχονται μεγάλης ηλικίας άνθρωποι να διασκεδάσουν ή ακόμα και νέοι και μου λένε είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί. Ε, αυτό προσπαθούμε!

Είσαι ένας από τους δημοφιλέστερους και «μεγαλύτερους» καλλιτέχνες της γενιάς σου και εννοείται ότι το καταλαβαίνεις κι εσύ με τη σειρά σου. Είσαι πολύ προσεγμένος στις δουλειές σου. Πόσο μεγάλο βάρος είναι όμως αυτό; Eνώ υπάρχει σαφώς κι η ανταγωνιστικότητα… 

Δεν υπάρχουν καλλιτέχνες μεγάλοι και μικροί, τα τραγούδια μένουν. Είμαστε αγγελιαφόροι! (γέλια) Κοίτα, πάντα προσπαθώ για το καλύτερο με βασικό κριτήριο το να κάνω αυτό που νιώθω εγώ. Έμαθα στον κόσμο να τους παρουσιάζω αυτό που θέλει ο Νίκος και να βάζω τη σφραγίδα μου, ως χαρακτήρας, ως άνθρωπος και τη μουσική και τους στίχους όπως τους ερμηνεύω. Κάποιους τους αρέσει, κάποιους όχι. Φυσικά πρέπει να είμαστε και τυχεροί, αλλά ποτέ δεν θα πάψω να κάνω αυτό που αγαπάω εγώ!

Και τέλος θα ήθελα μία ευχή για το νέος έτος, το 2018 και τι θα ήταν αυτό που θα άλλαζες για να πάνε τα πράγματα καλύτερα στην Ελλάδα. 

Η ευχή για το 2018 είναι να μοιραστούν πράγματα που τα έχουμε εμείς, σε αυτούς που τα έχουν περισσότερη ανάγκη. Η ενέργεια κι αυτή η θεία δύναμη που έρχεται από πάνω, να μας βοηθήσει να το μοιράσουμε αυτό το πράγμα. Κι αυτό που θα άλλαζα ως Νίκος σε αυτή τη χώρα κι αν ήμουν στην κυβέρνηση, θα ήταν να σταματήσω να λέω ψέματα στο λαό και τη φορολογία θα έριχνα πολύ, γιατί έχουμε πρότυπά μας κάποιες χώρες δυτικές, αλλά τα πρότυπα που ακολουθούμε είναι τελείως ανατολίτικα. Οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε αυτό που θέλουμε να γίνουμε και να δούμε τι κάνει. Μεγάλωσα στην Ολλανδία και επειδή έχω ζήσει εκεί, ξέρω τη νοοτροπία του δυτικού φορολογούμενου και πώς ανταπεξέρχεται. Κανείς δεν μπορεί να πιάσει τον Έλληνα στην αγάπη, στο φιλότιμο και στην κουλτούρα, αλλά σε κάποια πράγματα χρειαζόμαστε πολλή και μεγάλη βελτίωση.

 

Αφήστε το σχόλιό σας