Συνέντευξη/Φωτογραφίες: Ηρώ Τζημίκα

Τη προηγούμενη εβδομάδα είχα τη χαρά να συναντηθώ με δύο ταλαντούχα αγόρια. Τον Ιωακείμ Φωκά και τον Πάρι. Ο πρώτος, έχει χρόνια και εμπειρία στο χώρο της μουσικής, ενώ ο δεύτερος κάνει τώρα τα πρώτα του βήματα στη μουσική βιομηχανία. Εδώ μιλάμε για τον Πάρι, που με το ξεκίνημα του κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου και να γίνει αισθητή η παρουσία του με το πρώτο του single «Έχει Κάτι». Συναντηθήκαμε οι τρεις μας στο καφέ «Ωδείο» στις Αχαρνές, ένα ηλιόλουστο μεσημεράκι και αρχίσαμε την όμορφη κουβέντα μας. 

 – Καταρχήν, για να μάθουμε τα βασικά για εσένα, από που κατάγεσαι; Πώς ξεκίνησες την καριέρα σου;

– Κατάγομαι από την Κατερίνη, την πατρίδα μας και στο χώρο έχω συνολικά 4 χρόνια αλλά το πρώτο μεγάλο βήμα που θεωρώ εγώ, συνέβηκε πέρσι το καλοκαίρι και ήταν μαζί με τον Αντύπα, την Δέσποινα Βανδή και τους Vegas στο Ποσειδώνιο. Το εισιτήριο αυτό μου το έδωσε ο κ. Κόντόπουλος, δηλαδή αυτή την ευκαιρία να κατέβω στην Αθήνα. Ε, και σιγά, σιγά συνεχίζουμε.

– Πώς μπήκε το τραγούδι στη ζωή σου και κατέληξες στο ότι θέλεις να το κάνεις και σαν επάγγελμα; 

– Η σπίθα για τη μουσική υπήρχε ανέκαθεν, η οικογένεια μου είναι άνθρωποι που ασχολούνται με τη μουσική. Βέβαια έχω σπουδάζει Γεωπονία, αλλά ποτέ δεν μου άρεσε κάτι τέτοιο και δεν ήταν το όνειρο μου. Το ερέθισμα μου το έδωσε ο πατέρας μου γιατί αυτός πίστευε σε εμένα όσες φορές με άκουγε να τραγουδάω. Στην αρχή ήμουν τελείως αρνητικός, αλλά όσο μεγάλωνα και ανακάλυπτα τον εαυτό μου το είδα με διαφορετικό μάτι. Όμως τα τελευταία χρόνια και ενώ έβλεπα ότι δεν γίνεται κάτι σχετικά με τις σπουδές και ότι δεν υπάρχει δουλειά, πήρα μέρος σε ένα διαγωνισμό που έγινε στην Κατερίνη, στα «Απολλώνια» το 2009 και εκεί τραγούδησα και πήρα πολλές καλές κριτικές και στη συνέχεια βρέθηκε ένας επιχειρηματίας ο οποίος μου πρότεινε να δουλέψω στο μαγαζί του και έτσι ξεκίνησα. Αργά και σταθερά!

– Άρχισες τις εμφανίσεις σου, στην Κατερίνη και στη Θεσσαλονίκη. Πώς βλέπεις τα πράγματα στη πρωτεύουσα; 

– Νομίζω ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις πόλεις. Δηλαδή αν μιλήσουμε για τον κόσμο της Αθήνας, με αγκάλιασε από τη πρώτη στιγμή και θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό, γιατί είναι ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα για εμένα. Είχα από «πάνω» μου ονόματα όπως η Δέσποινα Βανδή και ο Αντύπας και ο κόσμος ας πούμε μπορούσε να με δει ως κάτι άσημο, αλλά δεν το έκανε. Αγκάλιασε αυτή μου τη προσπάθεια.

– Στην αρχή όπως αναφέραμε ήσουν μαζί με την Δέσποινα Βανδή, Αντύπα και Vegas. Τώρα με Κ. Αργυρό, Ιωακείμ Φωκά και Ελένη Χατζίδου. Πως προέκυψε η συνεργασία;

– Για όλο αυτό το θέμα, το συζητούσαμε τουλάχιστον 1 χρόνο μαζί με τον κ. Κοντόπουλο. Πρόκειται για έναν άνθρωπο πολύ διορατικό που πιάνει το σφυγμό της εποχής, ζει με τους νέους και θέλει να συμπορεύεται με αυτούς. Πέραν τούτου, ο Νίκος Βάνης ήταν αυτός ο άνθρωπος που με έφερε σε επαφή με τον κ. Κοντόπουλο για αυτή τη συνεργασία στο Ποσειδώνιο και κατ’επέκταση και στη συνεργασία μου με τα άλλα παιδιά. Ήταν ο άνθρωπος κλειδί, και τον ευχαριστώ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA– Μαζί με τον Ιωακείμ είστε και στο ίδιο καμαρίνι. Για πείτε μου, πώς περνάτε;

– Πλακωνόμαστε και δερνόμαστε όλη μέρα. Να φανταστείς ούτε φωτογραφίες μου δεν μου αφήνει να κρεμάσω (γέλια). Ο Ιωακείμ είναι κάτι σαν αδερφός μου και μέντορας μου. Έτσι τον αισθάνομαι πλέον. Από τη πρώτη στιγμή που τον γνώρισα υπήρξε χημεία μεταξύ μας. Τα βρήκαμε και σε σχέση με τις ομάδες (γέλια). Πέρα από τη πλάκα όμως, έχουμε πάρα πολλά κοινά και περνάμε καταπληκτικά. Δηλαδή μου φαίνονται λίγες οι ώρες που περνάμε στο μαγαζί.

– Ποσειδώνιο και κόσμος. 2 πράγματα που πάνε μαζί. Πώς βλέπεις τον κόσμο όταν βγαίνεις στη σκηνή; 

– Σε όλο το πρόγραμμα υπάρχει πολύ καλός παλμός και ο κόσμος μας δίνει ρυθμό. Πέρα από τον Κωνσταντίνο, τον Ιωακείμ, την Ελένη, υπάρχουν και άλλα ταλαντούχα παιδιά όπως η Μαρία Καρλάκη, η Ζενίλντα, οι Τζακ Ποτ, ο Κυριάκος Γεωργίου, η Ζωή Χρίστου, η Κέλλυ Πρωτοπαππά που όλοι αυτοί, συμβάλουν ώστε να ανέβει το κοινό και να μας δίνει δύναμη. Είναι μια αλυσιδωτή αντίδραση. Όλοι μαζί πετυχαίνουμε και ξεσηκώνουμε τον κόσμο. Ο κόσμος βλέπει ότι είμαστε όλοι μας νέα παιδιά και προσπαθούμε και εμείς με τη σειρά μας να τους κάνουμε να χαμογελάσουν. Γιατί η ψυχαγωγία είναι σύνθετο του ψυχή + άγω που σημαίνει οδηγώ τη ψυχή και αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και φύγουν με τα καλύτερα συναισθήματα.

– Νέος τραγουδιστής και νέος στο χώρο αυτό. Πολλοί νέοι τραγουδιστές προέρχονται από talent shows. Εσύ θα έπαιρνες μέρος σε κάτι τέτοιο;

– Βέβαια. Αν μου δινόταν η ευκαιρία γιατί όχι. Αλλά θα σου μιλήσω για τα talent shows τότε που ήταν στη πλήρη τους ακμή. Για εμένα η ακμή τους ήταν από το 2003 μέχρι και το 2007. Για την εποχή που ζούμε τώρα δεν νομίζω ότι θα το έκανα γιατί βλέπω ότι ο κόσμος έχει αποκλείσει το θέμα της τηλεόρασης και ότι έχει κουραστεί με τα ίδια και τα ίδια. Για αυτό δεν είναι και τυχαίο που τώρα πια γίνονται μόνο shows με επωνύμους.

– Λοιπόν, πρώτο single που ονομάζεται «Έχει Κάτι». Πες μου λίγα λόγια για αυτό.

– Το κομμάτι αυτό ήταν έμπνευση του κ. Κοντόπουλου που πίστευε πάρα πολύ στο στίχο του και έτσι μπήκαμε στη διαδικασία με τον Νίκο Γεωργόπουλο να το ενορχηστρώσουμε και έγινε μια πολύ ωραία προσπάθεια από όλη την ομάδα, ώστε να βγάλουμε ένα γλυκό και χαρούμενο κομμάτι προς τα έξω. Γιατί η εποχή μας θέλει χαρούμενα τραγούδια. Πιστεύω βγήκε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

– Βέβαια έχουμε και το video clip του. Πώς ήταν στα γυρίσματα; Πρωτόγνωρες εμπειρίες για εσένα.

– Πράγματι πρωτόγνωρες εμπειρίες για εμένα γιατί έπρεπε να μπω στη διαδικασία να υποδυθώ ένα ρόλο. Βοήθησαν επίσης στο αποτέλεσμα του video clip και τα δύο μικρά παιδάκια, τα οποία έδωσαν έναν άλλο τόνο σε όλο αυτό, μαζί με πανέμορφα στιγμιότυπα τα οποία τράβηξε ο Μανώλης Τζιράκης, ο οποίος ήταν και ο σκηνοθέτης.

– Εσύ έχεις αυτό το «κάτι»; Ποιο πιστεύεις είναι το δυνατό σου σημείο;

– Πιστεύω ότι ο κόσμος θα το κρίνει αυτό ή οι φίλοι μου. Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν εδώ, οπότε μπορεί να σου πει και ο ίδιος.

Ιωακείμ: Κατ’ εμέ, πρώτα πρέπει κάποιος να εστιάσει στη φωνή του. Σαν άντρα, το αφήνω να το κρίνουν οι γυναίκες. Στο χαρακτήρα του το δυνατό του σημείο είναι ότι, είναι και παραμένει ειλικρινής, σοβαρός και αληθινός. Αυτό που είναι, αυτό φαίνεται. Δεν κρύβει απολύτως τίποτα.  Κρίνοντας από τον εαυτό μου γιατί και εγώ είμαι αληθινός, παρά τα χαστούκια που έχω φάει κατά καιρούς, συνεχίζω και μου βγαίνει σε καλό, έτσι πιστεύω ότι θα του βγει σε καλό και του Πάρι.

– Το τραγούδι σου «Έχει Κάτι», αναφέρεται σε μια γυναίκα. Θα ήθελα να μου πεις, ποιο είναι το ιδανικό πρότυπο γυναίκας για εσένα.

– Γυναίκα της τάξεως αλλά και της ηθικής! (γέλια). Θα ήθελα να είναι αληθινή γιατί παίζει σημαντικό ρόλο για εμένα κάτι τέτοιο, να έχει θετική ενέργεια και αύρα αλλά και σαν άνθρωπος να παρακάμπτει όλο αυτό που συμβαίνει με τις γυναίκες και το στυλ της εποχής τους. Δηλαδή να είναι «κολλημένη» με τη μόδια, τα μαλλιά, τα νύχια. Να ξεφύγει από τα κοινά στερεότυπα. Αλλά πάνω από όλα να με προσεγγίσει για αυτό που είμαι εγώ σαν Πάρις. Όχι για τον Πάρι τον τραγουδιστή ή οτιδήποτε άλλο. Για αυτό που είμαι.

– Ποια είναι τα ακούσματα σου; 

– Τα μουσικά μου ακούσματα πιάνουν σχεδόν όλες τις κατηγορίες αλλά νομίζω πηγαίνουν και ανάλογα με τη ψυχική μου διάθεση. Δηλαδή μπορεί να «κολλήσω» με ένα τραγούδι που είναι επίκαιρο αλλά και με ένα τραγούδι που μπορεί να μη το ξέρει και κανένας! Είμαι άνθρωπος που ψάχνομαι γενικότερα σε αυτό τον τομέα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA– Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης στον οποίο θα πεις ότι θαυμάζεις τη καριέρα του;

– Θα μιλήσω για τη πορεία που «χαράχτηκε» από τον Γιάννη Πλούταρχο και τον Νίκο Βέρτη στο Ποσειδώνιο. Έχω ακούσει και παλιές ιστορίες που το μαγαζί είχε γεμίσει με 2000 άτομα και άλλα 1000 να περιμένουν απέξω. Ήταν εποχές ευημερίας για το τραγούδι αλλά και για τη νυχτερινή ζωή. Θα ήθελα δηλαδή να εστιάσω στις εποχές. Θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες αλλά δεν θα ήθελα να πατήσω ας πούμε πάνω στη καριέρα κάποιου, θα ήθελα να γευτώ λίγο από την εποχή τους! Τότε τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά.

– Ποια είναι η σχέση σου με το fan club σου; Από το ξεκίνημα σου είναι εκεί για εσένα…

– Η σχέση μου μαζί τους είναι πολύ φιλική. Με όλα αυτά τα παιδιά που έρχονται στο καμαρίνι και με βλέπουν, συζητάμε, γελάμε, διασκεδάζουμε, λέμε ανέκδοτα. Είμαστε μια μεγάλη ωραία παρέα.

– Ποια είναι η σχέση σου με το facebook; Απαντάς σε μηνύματα θαυμαστών;

– Εννοείται πως έχω σχέση και με το facebook και εννοείται πως θα απαντήσω σε fans με μεγάλη μου ευχαρίστηση. Θέλω να είμαι πολύ κοντά στους ανθρώπους που με στηρίζουν και με βοηθάν. Αλλά δεν θα έλεγα ότι είμαι υποστηρικτής των social media γιατί με αυτά έχουν χαθεί οι διαπροσωπικές σχέσεις.

– Και για το τέλος, θα ήθελα να μου πεις ποια είναι τα επόμενα βήματά σου και τι έχεις κατά νου;

– Μέχρι τέλος καλοκαιριού από ότι ξέρω θα συνεχιστούν οι εμφανίσεις κανονικά στο Ποσειδώνιο μαζί με όλο το team που είμαστε και τώρα μαζί. Άλλωστε το μαγαζί φημίζεται για τις μεγάλες σεζόν που διανύει. Επίσης είμαι στο στούντιο αυτό το διάστημα και ετοιμάζουμε μαζί με την εταιρεία μου, την Platinum Records και άλλα κομμάτια! Όσον αφορά τα επόμενα βήματά μου, νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένεις λίγο ακόμα ώστε να τα μάθεις γιατί δεν μπορώ να σου αποκαλύψω άλλα ακόμα! Απλά βαδίζω αργά και σταθερά.

– Πάρι, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτή τη συνέντευξη!

– Ηρώ εγώ σε ευχαριστώ, να είσαι καλά!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας