Αποκλειστικό: Οι OtherView μας αποκαλύπτουν τα νέα τους σχέδια και όχι μόνο!

Συνέντευξη-Φωτογραφίες: Ηρώ Τζημίκα

Οι OtherView, όπως οι περισσότεροι θα γνωρίζετε, έχουν ανανεωθεί, ανασυγκροτηθεί , πρόσθεσαν καινούργιο μέλος στη παρέα τους, τη νέα frontwoman τους, την Έλενα και έκαναν ένα μεγάλο comeback ύστερα από μια παύση μερικών μηνών. Τα αγόρια του συγκροτήματος, τον Βασίλη και τον Δημήτρη, τυχαίνει να τους γνωρίζω κοντά στα 4 χρόνια, οπότε η χαρά για αυτή τη συνέντευξη ήταν ακόμα μεγαλύτερη! Βρεθήκαμε ένα όμορφο απόγευμα στο Ηράκλειο και αρχίσαμε να τα λέμε. 

– Επιτέλους παιδιά, βρισκόμαστε μετά από πάρα πολύ καιρό και αναφέρω συγκεκριμένα εσάς αγόρια, μια και θέλαμε να γίνει αυτή η συνέντευξη πριν ακόμα λάβουν θέση οι μεγάλες αλλαγές για τις οποίες και θα μιλήσουμε! Οπότε, θέλω να μου πείτε σε τι φάση σας πετυχαίνω τώρα;

Βασίλης: Μας πετυχαίνεις ίσως στην καλύτερη φάση, γιατί είναι η φάση πριν το καινούργιο single. Είμαστε σε μια δημιουργική περίοδο και όταν είσαι σε μια τέτοια περίοδο, σκέφτεσαι, ψάχνεσαι και ανακαλύπτεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Πόσο μάλλον τον ίδιο σου τον καλλιτεχνικό εαυτό και αυτό είναι το σημαντικότερο. Βέβαια, εδώ που τα λέμε χαιρόμαστε ιδιαίτερα, γιατί πλέον έχουμε και ένα νέο άτομο στη παρέα μας που μας δίνει τη φρεσκάδα του και το ταλέντο του. Η Έλενα λοιπόν, έχει απίστευτες ιδέες, είμαστε συνέχεια στο στούντιο, μας εκπλήσσει διαρκώς και αυτό θα το δείτε κι εσείς στη πορεία. Ήρθε για να μείνει! Στο χώρο μας σπανίζουν τέτοια άτομα, πόσο μάλλον όταν είναι και μόλις 18,5 χρονών!

– Όπως αναφέραμε, επιστρέψατε ανανεωμένοι μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Πώς περάσατε;

Βασίλης: Το καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα θερμό, από πολλές απόψεις. Όσον αφορά τον ήλιο, όσον αφορά τον κόσμο και φυσικά τις καλοκαιρινές διακοπές που συνδυάσαμε με τις live εμφανίσεις μας. Ήταν ένα πολύ αναζωογονητικό καλοκαίρι μετά από έναν πολύ παγωμένο χειμώνα!

Δημήτρης: Να δεις όμως που αυτός ο χειμώνας θα είναι ακόμα πιο καυτός από το καλοκαίρι!!

– Μιλήστε μου λίγο για το καλοκαιρινό σας tour! Πώς ήταν; Ήταν και οι πρώτες εμφανίσεις της Έλενας μπροστά στον κόσμο! 

Δημήτρης: Εμείς πάθαμε πλάκα με την ανταπόκριση του κόσμου, γιατί όπως ξέρεις με όλη αυτή την ιστορία του παγωμένου χειμώνα όπως ανέφερε ο Βασίλης, με νέα κοπέλα στη παρέα, με νέο κομμάτι και όλα αυτά, είχαμε λίγο άγχος γιατί ήταν σαν να αρχίζαμε από το μηδέν. Ήταν πάντως πολύ συγκινητικό όλο αυτό, όχι μόνο για την αγάπη του κόσμου προς εμάς, αλλά κυρίως για το πώς αγκάλιασε αμέσως την Έλενα!

Βασίλης: Να συμπληρώσω επίσης, χωρίς να είναι σπόντα ή μπηχτή σε κανέναν αυτό που θα πω, είναι ότι, μόλις γνωρίσαμε την Έλενα και αρχίσαμε να κάνουμε πρόβες και να δένουμε σαν παρέα και σου μιλάω εγώ σαν Βασίλης, είναι ότι η Έλενα, μας απέδειξε μέσα σε 2-3 βδομάδες ότι μπορεί να ενταχθεί σε ένα γκρουπ το οποίο είχε ήδη τη πορεία του και κατάφερε να φτάσει σε ένα επίπεδο που άλλοι καλλιτέχνες σε 3-4 χρόνια αποτυγχάνουν, βάζω τον εαυτό μου και το Δημήτρη μέσα. Έδειξε στα live μας έναν επαγγελματισμό ο οποίος πηγάζει από τη ψυχή της. Αυτός ο επαγγελματισμός είναι αληθινός και δεν σε αφήνει ποτέ να πέσεις ακόμα και αν αιωρείσαι. Και εννοώ ότι, ενώ εντάσσεσαι σε ένα γκρουπ με μια ήδη επιτυχημένη πορεία, οφείλεις όχι μόνο να φτάσεις στο επίπεδο του, αλλά και να το ξεπεράσεις και η Έλενα μας ξεπέρασε όλους. Αυτό είναι που μας κάνει περήφανους, γιατί έχει το ταλέντο, την όρεξη, την αγάπη για αυτό που κάνει και live με το live, έβλεπες έναν άλλον άνθρωπο. Μεγάλωνε σαν καλλιτέχνης και χαιρόμαστε που άνθισε αυτό το μπουμπούκι μέσα στα χέρια μας.

– Η χημεία πώς είναι μεταξύ σας; 

Βασίλης: Η Έλενα πέραν από αυτό που δίνει στο στούντιο και στο live, το δίνει και στη παρέα της. Όταν ξεκινάς μια νέα συνεργασία, δεν ξέρεις που θα σε βγάλει. Δεν ξέρεις τι άνθρωπος είναι προσωπικά γιατί δε τον γνωρίζεις και στη πορεία χτίζεσαι κι εσύ μαζί του. Το καλό εδώ είναι ότι δεν χτίσαμε πάνω σε θεμέλια, σκάψαμε και τα θεμέλια, φτάσαμε στον πυρήνα της γης κι από εκεί ξαναχτίσαμε. Με την Έλενα χτίσαμε από τις ρίζες κι ότι κενό υπήρξε, το κάλυψε.

Δημήτρης: Όλα τα γκρουπ, βασίζονται στη χημεία των μελών τους. Αν δεν υπάρχει χημεία, δεν υπάρχει εξέλιξη. Στη προκειμένη όχι μόνο υπήρξε και υπάρχει εξέλιξη, αλλά δεν ξέρουμε πόσο ψωμί έχει ακόμα! Πλέον, με την καινούργια σύνθεση του γκρουπ δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμα όλες τις δυνατότητές μας!

Έλενα: Μα τι ωραία που τα λέτε!! (γέλια)

– Έλενα, τώρα ήρθε η σειρά σου. Είναι κάτι νέο για εσένα όλο αυτό. Σου φαίνεται δύσκολο; Εύκολο; Πόσο γρήγορα εγκλιματίστηκες; 

Έλενα: Η αλήθεια είναι ότι δεν μπήκα με πολλή αυτοπεποίθηση. Είχα πολλές αμφιβολίες γιατί περίμενα να δω τι θα γίνει στα πρώτα live και πώς θα με αντιμετωπίσει ο κόσμος, γιατί είχε προηγηθεί και όλο αυτό με τα παιδιά και επειδή είχαν και μια πορεία τόσα χρόνια. Όμως μόλις είδα την άμεση αγάπη του κόσμου, δηλαδή την αγάπη του κόσμου προς τους OtherView, που υπήρχε από πριν, ότι ενδοιασμός υπήρχε, εξαφανίστηκε αμέσως. Το άγχος και το σοκ, υπήρξαν μόνο στο πρώτο live!

– Πώς είναι η συναναστροφή σου με το κοινό σας; 

–  Έλενα: Είναι απίστευτη γιατί με έχουν αγκαλιάσει. Δέχομαι μηνύματα σε καθημερινή βάση στο facebook και είμαι χαρούμενη για αυτό που συμβαίνει. Να φανταστείς το προφίλ που έκανα στο facebook, μέσα σε μια βδομάδα ξεπέρασε το όριο των φίλων! Είμαι η Έλενα δεν έχω να κρύψω κάτι και ο κόσμος θα μάθει με αυτόν ακριβώς το τρόπο.

– Βασίλη και Δημήτρη, θέλω να μου πείτε, τι ήταν αυτό που είχε η Έλενα και σας τράβηξε; Γιατί ήταν υποψήφια ανάμεσα σε πάρα πολλά κορίτσια στο διαγωνισμό.

Βασίλης: Αυτό που μας τράβηξε στην Έλενα ήρθε σταδιακά, αλλά σε έντονες δόσεις. Η πρώτη αντίδραση μας ήταν έκπληξη όταν ακούσαμε το «I’m The One» σε μια εκτέλεση η οποία μας ταξίδεψε. Αυτή η version ήταν τόσο απλή και αληθινή που αυτό αναζητούσαμε. Έπειτα, αφού την επιλέξαμε και πήγαμε για πρώτη φορά στούντιο, εκεί εγώ ανατρίχιασα και δάκρυσα. Είμαι ευσυγκίνητος με την τέχνη άλλων ανθρώπων αλλά όσον αφορά το τραγούδι είναι κάτι πολύ σπάνιο να συμβεί σε εμένα. Πόσο μάλλον σε 3 ανθρώπους, όπου ο ένας τραγουδούσε, ο άλλος έπαιζε κιθάρα κι εγώ απλά τραβούσα με την κάμερα ώστε να το δούμε μετά. Εγώ αυτό έχω να θυμάμαι!

Δημήτρης: Μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός, ψάχναμε κι εμείς, είχαμε και διάφορες συστάσεις αλλά είπαμε με το Βασίλη ότι όταν θα τη δούμε, θα ξέρουμε ότι είναι αυτή. Κι όντως έτσι έγινε. Με το που ξεκίνησε να τραγουδάει η Έλενα στο στούντιο, κοιταχτήκαμε με τη μία κι είπαμε, εδώ είμαστε.

Έλενα: Βασικά όσο καλή και να ήμουν εγώ εκείνη τη στιγμή, αν δεν ταιριάζαμε σαν χαρακτήρες δεν θα μπορούσε να προχωρήσει όλο αυτό. Ήμουν χαμηλών τόνων, δεν σκέφτηκα ποτέ τη προβολή κι ήθελα να δέσουμε σαν παρέα πρώτα! Όπως βλέπεις κι όπως λένε τα παιδιά, έδεσε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πάντως, πριν από όλα αυτά, περάσατε μερικούς μήνες πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Αναφέρομαι στην αποχώρηση της Κρυσταλλίας από το γκρουπ και έπειτα. Η αποχώρηση της, ήταν κάτι δύσκολο για εσάς από όσο έχετε πει. Πιστεύετε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει διαφορετικά; Ή ήταν από την αρχή τελεσίδικo; 

Βασίλης: Κάθε πράγμα στη ζωή μπορεί να γίνει και διαφορετικά. Τα νομίσματα έχουν δύο όψεις έτσι και η αλήθεια έχει την καλή αλλά και την πικρή πλευρά της. Σίγουρα θα μπορούσαν να είχαν γίνει με άλλο τρόπο τα πράγματα, αλλά οι βεβιασμένες κινήσεις και ανακοινώσεις από διάφορες εταιρείες μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Το καλό αυτής της υπόθεσης όμως, είναι ότι βγήκαμε λιγότερο ζημιωμένοι από όλους και το έδειξε η ιστορία. Το να μην εκτίθεσαι στη μπόρα σου κάνει καλό. Όποιος βγαίνει στην ώρα της μπόρας και διασύρει τον εαυτό του, και δεν μιλάω προσωπικά για την Κρυσταλλία αλλά μιλάω γενικά, προκαλεί μεγάλους κινδύνους. Εμείς κρατήσαμε αυτή τη στάση όχι γιατί φοβηθήκαμε, απλά γιατί δεν είχαμε κάτι να πούμε. Έτσι, μαζί με το Δημήτρη αποφασίσαμε να σωπάσουμε και να επικεντρωθούμε στη δουλειά μας. Λένε ότι ο έρωτας με έρωτα περνάει, έτσι και το κενό στη μουσική που νιώσαμε εκείνο το διάστημα, πέρασε με μουσική. Στη προκειμένη έφυγε ένας συνεργάτης που ήσουν αρκετό καιρό μαζί του, οπότε πρέπει να επαναπροσδιορίσεις το τι είσαι και τι κάνεις. Αυτό που πληρώσαμε ήταν ο χρόνος. Πληρώσαμε 8 μήνες τους οποίους όμως και ξεχρεώσαμε με το πρώτο κομμάτι που βγάλαμε και τη συνεργασία με τον Chris Willis και φυσικά την ένταξη της Έλενας που ήταν κάτι παραπάνω από αυτό που φανταζόμασταν. Πάντως αυτό που έγινε, δεν ήταν πρόβλημα, ήταν μια φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, γιατί όταν είσαι κουρασμένος από κάτι, καλύτερο είναι να το σταματάς και να το αλλάζεις.

Δημήτρης: Αλλά πάντα παίζει ρόλο και ο τρόπος. Όταν κάποιος θέλει να φύγει, δεν μπορείς να του πεις όχι, μείνε. Το ιδανικό με τον άνθρωπο που έχεις δουλέψει μαζί τόσα χρόνια, όταν επέρχεται ο χωρισμός, είναι να μπορέσουν να κρατηθούν κάποιες καλές στιγμές γιατί έχεις περάσει τόσα ωραία πράγματα μαζί του και δεν χρειάζονται να ταράσσονται οι σχέσεις. Θα μπορούσε βεβαίως, να είχε πάρει άλλη τροπή και να μη γινόταν όλο αυτό με τα media. Τύπου δείτε τι λένε οι OtherView και τι λέει η Κρυσταλλία. Αυτό ήταν απλά ανούσιο.

– Οι σχέσεις σας με την Κρυσταλλία τώρα πώς είναι; Έχετε ξεκαθαρίσει τα πράγματα; 

Δημήτρης: Είχαμε βρεθεί τυχαία κάποια στιγμή αλλά πλέον, είναι παράλληλοι δρόμοι και οι παράλληλοι δρόμοι δεν συναντιούνται.

Βασίλης:  Εμείς δεν είχαμε ποτέ τίποτα με την Κρυσταλλία, δεν είχαμε να χωρίσουμε κάτι. Εγώ σαν άνθρωπος ότι έχω να ξεκαθαρίσω το ξεκαθαρίζω εκείνη την ώρα. Δεν μου αρέσει να χρωστάω και όχι υλικά, αλλά ψυχικά. Όλες αυτές οι ίντριγκες, είναι στο μυαλό κάποιων που τα πλασάρουν στον κόσμο για διάφορους λόγους.

– Έλενα, εσένα σε συγκρίνουν μαζί της όπως έχουμε δει σε διάφορα σχόλια. Σε ενοχλεί;

Έλενα: Είναι λογικό να με συγκρίνουν μαζί της, το περιμένω και είναι αναπόφευκτο. Γιατί ήταν τόσα χρόνια στο γκρουπ και είχε μια πορεία ήδη. Εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου γιατί είναι φυσικό επόμενο και γιατί έχω ένα γερό κλοιό γύρω μου, το Βασίλη και το Δημήτρη από τον οποίο δεν περνάει τίποτα. Ότι έχω να δείξω εγώ, θα το δείξω με τον καιρό!

Βασίλης: Στην ουσία, ο κόσμος συγκρίνει τη πενταετή πορεία που είχε η Κρυσταλλία με το γκρουπ και άλλα τόσα χρόνια μόνη της πιο πριν, με ένα κορίτσι, την Έλενα, που ξεκινάει τώρα. Αυτό ένα σημαίνει, ότι η Έλενα είναι πολύ καλή! Ο κόσμος κρίνει, αυτή είναι η δουλειά του.

Όμως, προχωράτε μπροστά και αυτό το comeback που έγινε, άφησε πολλούς άφωνους. Θέλετε να μου πείτε λίγα λόγια για τη συνεργασία με τον Chris Willis;  Πώς προέκυψε; Γιατί πολλοί είχαν παράπονο ότι δεν άκουσαν την Έλενα!

Δημήτρης: Η συνεργασία με τον Chris Willis είχε προηγηθεί πριν βρούμε την Έλενα. Το κομμάτι υπήρχε από πριν κι όταν μιλάς για ένα τόσο μεγάλο όνομα, δεν μπορείς να γυρίσεις και να πεις ότι: «Eμείς είμαστε στην Ελλάδα, έχουμε βρει καινούργια τραγουδίστρια στο διάστημα που μεσολάβησε, μήπως να το κάνατε ένα ντουέτο;» Αυτά τα πράγματα δουλεύονται με τεράστια γραφειοκρατία, διότι στέλνεις πρώτα το demo, μετά το βιογραφικό σου, στο εγκρίνουν έπειτα ξαναστέλνεις demo του κομματιού κτλ. Υπάρχουν διαδικασίες που παίρνουν πολύ καιρό. Για αυτό και μετέπειτα, βγάλαμε και την acoustin version του «People», όπου μπόρεσε ο κόσμος να την ακούσει, μια και το ήθελε τόσο.

Βασίλης: Αυτό ήταν ένα όνειρο, που πέτυχε! Συνεργάζεσαι με έναν άνθρωπο που ήταν η φωνή του David Guetta τόσα χρόνια κι έχει συνεργασίες με Fergie, Akon και πολλούς ακόμη. Μόνο που μπαίνεις σε αυτό το επίπεδο είναι ανατριχιαστικό. Ήταν ένα αναπάντεχο όνειρο και για τους 3 μας. Πάντως για εμένα το όνειρο ολοκληρώθηκε όταν πήραμε το demo στα χέρια μας με τη φωνή του. Δεν με ένοιαζε τίποτα άλλο, μου αρκούσε να το έχω στον υπολογιστή μου και να το ακούω! Δεν με ένοιαζε αν κυκλοφορήσει μετά, τίποτα… Οι κόποι και τα ξενύχτια μας είχαν πιάσει τόπο, γιατί υπάρχει μια διαφορών ωρών με την Αμερική και έπρεπε να μένουμε ξάγρυπνοι για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε μέσω email! Αυτό το τρέχαμε όλο μόνοι μας, χωρίς κάποιο managment από πίσω μας. Όταν υπογράψαμε με τη Feelgood πήγαμε εκεί ένα πράγμα έτοιμο. Από το τραγούδι, μέχρι και το video clip του οποίου τη παραγωγή την είχαμε αναλάβει εμείς.

– Στη συνέχεια, κυκλοφόρησε και η acoustic version με τη φωνή της Έλενας για να την ακούσει και ο κόσμος. Θα κυκλοφορήσετε και άλλο τέτοιου είδους διασκευές; 

Βασίλης: Όποιος μας παρακολουθεί, σίγουρα θα έχει προσέξει και το λογαριασμό που έχουμε στο keek! Εκεί, ανεβάζαμε βίντεο ώστε να έρθει η πρώτη επαφή της Έλενας με τον κόσμο. Να δουν τις δυνατότητες της μόνο με τη φωνή της. Χωρίς κανένα μικρόφωνο και μπροστά σε ένα κινητό. Θα έρθουν πολλά πράγματα γιατί έχουμε άλλη όρεξη πλέον. Μας πίεσε λίγο ο χρόνος με το τουρ και την αναδιοργάνωση αλλά θα έχουμε πολλές διασκευές και πολλές εκπλήξεις.

Έλενα: Να σου πούμε απλά, ότι δουλεύουμε ωραία πράγματα. Καθημερινά βγαίνει κάτι καινούργιο γιατί δουλεύουμε μαζί και πάρα πολλές ώρες.

Δημήτρης: Πάντως, το σημαντικό αυτή τη περίοδο, είναι να επιλέξουμε το νέο μας single. Μόλις γίνει η επιλογή του, θα του δώσουμε να καταλάβει! Ένα μικρό στοιχείο είναι ότι σε αυτό που θα κάνουμε, θα μπορέσει να συμμετέχει και ο κόσμος. Αλλάζουμε και στούντιο τώρα οπότε καταλαβαίνεις ότι εκεί ο ένας θα μιξάρει, ο άλλος θα τραγουδάει και θα γίνεται χαμός.

Βασίλης: Ναι, μετακομίζω και εκεί θα είναι και το νέο μας στούντιο, όπως ήταν και στο παλιό μου σπίτι. Αλλά μετακομίζω γιατί ανθίζω, όχι γιατί χωρίζω! (γέλια)

– Έγινε η αρχή με τον Chris Willis. Θα υπάρξει κάτι αντίστοιχο σαν αυτή τη συνεργασία; Κάτι σχετικά με το εξωτερικό;

Βασίλης: Είναι ήδη στα σκαριά. Το έχει αναλάβει ο άνθρωπος μας και το διακινεί. Ο προμηθευτής μας!

Δημήτρης: Καλά, όσον αφορά αυτό δεν είναι τίποτα σίγουρο. Και συνεργασία να κάνεις με τον καλύτερο παραγωγό δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα βγάλεις και 2η και 3η στη συνέχεια. Ξεκινάς από το μηδέν και αφού γίνει η αρχή μπορείς να δειγματίσεις και μπορείς να έχεις πρόσβαση στο να σε ακούσουν και άνθρωποι που πριν δεν θα σε άκουγαν! Οπότε, περιμένουμε και βλέπουμε!

Έλενα: Εμένα με χαροποιεί γιατί είμαστε σε καλό δρόμο και τα παιδιά έχουν παίξει και εξωτερικό πιο παλιά και ελπίζω να μπορέσω να ζήσω αυτή την εμπειρία!

– Ανέφερα πριν το τουρ σας και ότι είχε επιτυχία. Πώς βλέπετε τη προσέλευση του κόσμου στα live σας; Υπάρχει διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια; Διότι οι εποχές είναι δύσκολες και η κρίση έχει χτυπήσει τους νέους ακόμα περισσότερο.

Βασίλης: Όποιος καλλιτέχνης σου πει ότι η κρίση δεν εξαρτάται από τον κόσμο, είναι το μεγαλύτερο ψέμα. Εδώ μιλάμε για τη μεγαλύτερη αλυσίδα του κόσμου. Εννοείται ότι οι άνθρωποι είναι πιεσμένοι κι αν το θες πιο συγκρατημένοι. Αν βγει ο νέος, θα το σκεφτεί και θα πάει κάπου όπου αξίζει. Παλιά αν γινόντουσαν 10 events στο μέρος σου θα πήγαινες και στα 10. Ας μιλήσουμε για τη Σύμη επειδή είμαι από εκεί. Το χρόνο γίνονται 4-5 events, παλιά ο κόσμος θα πήγαινε σε όλα, τώρα θα σκεφτεί αν πάει λόγο της κρίσης. Αυτό γίνεται ακόμα και στην επαρχία. Πάντως δεν ξέρω, όσον αφορά εμάς, όλα τα μαγαζιά που παίξαμε ήταν γεμάτα κι ο κόσμος έδωσε από το υστέρημα του για να έρθει να μας δει και τους ευχαριστούμε. Επίσης στα περισσότερα μαγαζιά που παίξαμε ,ήταν παλιοί μας φίλοι και μας είχαν κλείσει μήνες πριν. Όπως είχε γίνει για το live που είχαμε στα Ιωάννινα στις 27-9 και όπως και στο Ρέθυμνο που θα παίξουμε το Νοέμβριο, μας έκλεισε από τώρα να φανταστείς. Σχέσεις εμπιστοσύνης και μας τιμάει.

Έλενα: Θεωρώ ότι παρ’όλη αυτή τη κρίση, ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει ακόμα περισσότερο. Θέλει να περάσει ακόμα καλύτερα και να ξεχάσει τα προβλήματα του, όποια κι αν είναι αυτά. Αυτό το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης, υπήρχε και παλιότερα, απλά οι συνθήκες και εδώ που φτάσαμε το έκαναν εμφανές. Πάντως επηρεάζονται και τα μαγαζιά και όπως ανέφερε ο Βασίλης, αντί για 5 event το καθένα, που έκανε κάποτε, τώρα θα κάνει 1-2 το πολύ. Χαιρόμαστε που μας επιλέγουν και χαιρόμαστε που τους κάνουμε να νιώθουν όμορφα με τα τραγούδια μας.

Δημήτρης: Επειδή κι η εποχή το ζητάει κι ο κόσμος θέλει να βγει να χαλαρώσει, έχουμε αλλάξει το πρόγραμμα μας. Είναι πολύ καλύτερο από ότι ήταν παλιά. Το παλιό managment μας, τα προηγούμενα τουρ, τα είχε χτίσει στο να τονιστεί η εμφάνιση της τραγουδίστριας. Έτσι, όταν ξεκινήσαμε τώρα, πολλοί από αυτούς που είχαμε συνεργαστεί τότε, ήταν επιφυλακτικοί για το αν πρέπει να μας κλείσουν φέτος. Αλλά όχι μόνο μας εμπιστεύτηκαν, αλλά μας έχουν κλείσει ήδη από το καλοκαίρι για το χειμώνα που έρχεται. Και βλέπεις πόσο κακό είναι, όταν υπάρχει τέτοιο managment το οποίο χαντακώνει και τη πορεία των καλλιτεχνών μετέπειτα. Πάντως, υπάρχουν τεράστιες αλλαγές στο live μας, έχουμε προσθέσει πολλά ελληνικά κομμάτια και ο κόσμος που μας ήξερε από πριν, έρχεται και μας λέει ότι τους αρέσει ακόμα περισσότερο.– 

P9260183

– Αφού μιλάμε για εμφανίσεις, να πούμε ότι εμφανιστήκατε πρόσφατα στην ΕΡΤ. Τι σήμαινε για εσάς αυτή η κίνηση; Πιστεύετε ότι υπάρχει καθοδήγηση στα M.M.E;

Δημήτρης: Τώρα κάνεις μια ερώτηση που τα ευκόλως ευνοούμενα παραλείπονται, αλλά θα σου πω το εξής. Περάσαμε ωραία και το θέλαμε πολύ να πάμε να συμπαρασταθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι κάτι που δεν μας αρέσει γιατί δεν ζούμε έξω από τη ζωή σε αυτή τη γη, δεν ζούμε μέσα σε μια φούσκα, τα βιώνουμε όλα. Έχουμε και εμείς φίλους που χάσανε τις δουλειές τους, είτε στον ιδιωτικό τομέα, είτε στο δημόσιο. Στη περίπτωση της ΕΡΤ υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ευαισθησία λόγω των συνθηκών και των πολλών πραγμάτων που κρύβονται πίσω από αυτό τα οποία δεν έπρεπε να γίνουν έτσι. Πέραν τούτου, εμείς είχαμε και λίγο άγχος για την εμφάνιση μας εκεί, αλλά οι άνθρωποι που μας υποδέχτηκαν μας το εξαφάνισαν μόνο με το χαμόγελό τους. Ήταν απερίγραπτο.

Βασίλης: Είχε ανθρώπους όλων των ηλικιών. Από τα παιδιά των εργαζομένων μέχρι και ανθρώπους 60 χρονών. Όταν μας συντόνιζε μια κυρία για να είναι όλα έτοιμα για την εμφάνιση μας αυτή, μας λέει ο κύριος αυτός πρώτη φορά κατεβαίνει να δει τι γίνεται. Δηλαδή του κέντρισε το ενδιαφέρον αυτό που άκουγε και για εμάς εξίσου ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Αλλά δεν πρέπει να βάζουμε στην ίδια χύτρα τα Μ.Μ.Ε με τους ανθρώπους. Τα Μ.Μ.Ε όντως έχουν μια δύναμη πολλές φορές καλή αλλά περισσότερες κακή και επηρεάζουν τον κόσμο. Όσον αφορά τα Μ.Μ.Ε είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και έτσι θα έπρεπε να είναι όλοι. Πρέπει ο κόσμος να κρίνει, να επικρίνει και να συγκρίνει αυτό που ακούει. Να έχει τη δική του γνώμη. Όσον αφορά τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί, καλή ώρα στην ΕΡΤ, νιώθουμε μεγάλη περηφάνια και συγκίνηση στο ότι μπορέσαμε να πάμε εκεί και να συμπαρασταθούμε με το δικό μας τρόπο. Ο καθένας μας, έχει βρεθεί στη θέση τους, στην αναζήτηση δουλειάς αλλά και στην άρνηση δουλειάς. Σε έναν κόσμο ο οποίος κινείται, εσύ δεν μπορείς να μένεις στάσιμος.Πόσο μάλλον όταν έχεις οικογένεια νιώθεις λες και σου αφαιρούν την ανάσα. Εμείς επικρίνουμε το τρόπο που έγινε. Θα μπορούσε να γίνει με έναν τρόπο δημοκρατικό και όχι δικτατορικό. Γιατί το αποφασίζω και διατάζω είναι μια λογική η οποία έπρεπε να είχε μείνει στις σπηλιές.

– Πιστεύω ότι τα αναφέρατε όλα και μπορώ να δώσω πάσα για κάτι πιο χαρούμενο! Θέλω να μάθω, ποια είναι η καλύτερη στιγμή που έχετε ζήσει αυτό το διάστημα. Δηλαδή από τότε που γνωριστήκατε, μέχρι και τώρα.

– Βασίλης: Επειδή εγώ είχα φανταστεί ότι θα ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές, θα σου πω ότι η καλύτερη στιγμή ήταν όταν ήρθε η Έλενα στη παρέα μας. Γιατί κακά τα ψέμματα, η Έλενα είναι για εμάς μια ώθηση στο να ξαναζήσουμε τα όνειρα μας. Δεν θα ζούσαμε το Mad North Festival αν τραγουδούσα εγώ και έπαιζε dj ο Δημήτρης! (γέλια) Αυτό είναι μια συλλογική προσπάθεια κι επιτυχία.

Δημήτρης: Αυτό που εγώ θα κρατήσω κι εύχομαι να υπάρξουν για πολύ καιρό τέτοιες στιγμές είναι ότι κάθε φορά που τραγουδάει η Έλενα ανατριχιάζω. Είναι κάτι που δεν μου έχει ξανασυμβεί. Έχω πιάσει τον εαυτό μου να ακούω ένα demo της Έλενας στο κινητό και να ανατριχιάζω σύγκορμος. Αυτό το συναίσθημα δεν μπορώ να στο περιγράψω με λόγια.

– Έλενα: Η αλήθεια είναι ότι για’ μένα ήταν το Mad North Festival που βρεθήκαμε επί σκηνής με το Stan και τους Profesional Sinnerz. Δεν είχα ξαναζήσει κάτι παρόμοιο μπροστά σε τόσο κόσμο και φυσικά δεν είχα νιώσει αυτή τη δυνατή αύρα που μπορούμε να έχουμε οι 3 μας. Εκεί κατάλαβα τι πάει να πει OtherView! Αλλά όταν ακούω να μιλάνε έτσι τα παιδιά για’ μένα, προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερη, να εξελίσσομαι και να τους βγάζω ασπροπρόσωπους σε ότι και αν κάνω.

–  Μάλιστα. Για να κλείσουμε και τη συζήτηση μας με ωραίο τρόπο και να ενημερώσουμε το κοινό σας, πείτε μου τα επόμενα σχέδια σας.

Έλενα: Τα σχέδια είναι πολλά, αλλά αυτό το διάστημα ετοιμάζουμε το νέο single που θα κυκλοφορήσει μέσα στον Οκτώβρη. Έπειτα, έχουμε διάφορες εμφανίσεις ανά την Ελλάδα οι οποίες θα ανακοινώνονται από το official group μας στο facebook και θα υπάρξουν και διάφορα bootlegs με τη συμμετοχή του κόσμου.

Βασίλης: Και φυσικά θα ανακοινώνονται κι από το Hit-Channel, που μας αγαπάει και μας βοηθάει! Θα κανονίσουμε κάποια στιγμή κι ένα meet & greet για να γνωρίσουν κάποιοι fans την Έλενα που δεν είχαν την ευκαιρία, αλλά σύντομα θα τη γνωρίσουν και μέσα από κάτι άλλο, αλλά αυτό είναι έκπληξη!

– Τέλος, δώστε μου και μία ευχή, για τα νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν το όνειρο τους. Όπως καλή ώρα το κάνεις τώρα εσύ Έλενα!

Έλενα: Θα πω ότι δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουν να πιστεύουν στα όνειρα τους, να προσπαθούν και να παλεύουν γι’ αυτά. Εγώ αυτό έκανα. Έστειλα το demo μου τότε κι αποδείχτηκε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Βασίλης: Μία φράση θα σου πω… «Believe in you». Πίστεψε σε εσένα, αυτό είναι το κλειδί.

Δημήτρης: Μη κάνεις ποτέ ούτε ένα βήμα πίσω, ούτε για να πάρεις φόρα. Αυτό και μόνο!

 

 – Θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτή τη συνέντευξη, γιατί ήταν κάτι που το περιμέναμε καιρό. 

– OtherView: Όλα γίνονται για κάποιο λόγο και για αυτό έγινε τώρα! Οπότε κρατάμε το τώρα και συνεχίζουμε! Εμείς σε ευχαριστούμε πολύ!

P9260184(1)
OtherView

Αφήστε το σχόλιό σας