Συνέντευξη/Φωτογραφίες: Ηρώ Τζημίκα

Η ημέρα ήταν Τρίτη και εγώ βρέθηκα στο Γκάζι για να συναντήσω τα δύο νέα αυτά αγόρια! Τον Νίκο και τον Teo ή αλλιώς τους Freaky Fortune! Το πρώτο πράγμα που είπαμε όταν συναντηθήκαμε ήταν «Πόσο ζέστη παίζει να έχει»;;;!!! Όντως εκείνη η μέρα ήταν άκρως καλοκαιρινή αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε ώστε να πιούμε τον καφέ μας και να αρχίσουμε την κουβέντα μας…

Freaky Fortune
Freaky Fortune

– Για αρχή παιδιά, θα ήθελα να μου πείτε μερικά λόγια για εσάς ώστε να σας γνωρίσει ακόμα καλύτερα ο κόσμος. Από πού είστε αλλά και πώς ήρθατε σε επαφή με τη μουσική; 

Teo: Εδώ στην Αθήνα μεγαλώσαμε και οι δύο. Προσωπικά, άρχισα στα 8 μου να παίζω κιθάρα και γυμνάσιο πήγα στο μουσικό σχολείο Αλίμου. Κατ’επέκταση συνέχισα στο ωδείο τα μαθήματα κιθάρας αλλά και τα μαθήματα πιάνου και «here i am»!

– Νίκος: Και εγώ από μικρός ασχολούμαι με τη μουσική. Στα εφηβικά μου χρόνια ήμουν και σε συγκροτήματα όπου παίζαμε rock! Στα 7 μου ξεκίνησα μαθήματα κιθάρας και καθώς μεγάλωνα γύρω στα 17-18 άρχισα και το ωδείο, τις θεωρίες αλλά και το τραγούδι.

– Ο κόσμος στη συνέχεια, σας γνώρισε μέσα από διασκευές που κάνατε σε γνωστά κομμάτια όπως το «The Edge Of Glory», το «What Do You Want From Me» κ.α Πείτε μου όμως τώρα, πώς αποφασίσατε να φτιάξετε αυτό το group αλλά και πώς γνωριστήκατε;

Teo: Εγώ είχα γράψει κάποια κομμάτια και είχα διάφορα πράγματα μέσα στο κεφάλι μου πως θα μπορούσαν να σταθούν δηλαδή σε ένα σχήμα. Μετά από λίγο καιρό είδα μερικά video του Νίκου τυχαία μέσω του Youtube, τα οποία είχε ανεβάσει ο ίδιος. Ε μετά από αυτό τον έψαξα στο facebook, επικοινωνήσαμε και βγήκαμε για καφέ!

Νίκος: Ακριβώς, βγήκαμε για καφέ και την ίδια μέρα άκουσα και τα τραγούδια που είχε γράψει και είπα το μεγάλο ναι! Τιμή σου! (γέλια)

Teo: Όντως, τιμή μου και καμάρι μου! (γέλια)

– Έτσι λοιπόν γίνατε οι Freaky Fortune! Από πού εμπνευστήκατε το όνομά σας;

Νίκος: Ψάχναμε ονόματα γενικά όταν δέσαμε και αρχίσαμε να γράφουμε κομμάτια και διασκευές. Σε κάποια φάση είχαμε πει σε φίλους και γνωστούς να σκεφτούν και αυτοί, και ένας φίλος του Teo, ο Νίκος, είχε ιδέα το Freaky Fortune και τελικά μας άρεσε. Θέλαμε κάτι τρελούτσικο!

– Στο ξεκίνημά σας σαν group, έπαιξε μεγάλο ρόλο και το διαδίκτυο. Πιστεύετε ότι πλέον είναι ένας κύριος τρόπος ανάδειξης νέων τραγουδιστών; 

Teo: Αρχικά ίσως είναι ο μόνος τρόπος επικοινωνίας για κάποιον καινούργιο καλλιτέχνη με το κοινό. Είναι ένα πολύ δυνατό μέσο. Παίρνεις ιδέες από άλλους, δείχνεις και εσύ με τη σειρά τη δουλειά σου. Είναι μια τεράστια δίοδος. Έχω την εντύπωση ότι μέρα με τη μέρα αποκτά και περισσότερη δύναμη.

Νίκος: Εμάς μας βοήθησε πάρα πολύ και μέσω του διαγωνισμού με τον Perez Hilton που είχε γίνει, αλλά και στο facebook και στο twitter. Παντού, σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

– Νέα παιδιά και οι δύο, αλλά και νέοι στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας. Σας φαίνονται δύσκολα τα πράγματα; Μιας και υπάρχουν πολλοί νέοι τραγουδιστές πλέον.

Νίκος: Σε γενικές γραμμές είναι δύσκολα, όπως και όλα τα επαγγέλματα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Αλλά κοίτα, δεν είναι θέμα ο ανταγωνισμός. Είναι το τι όρεξη έχεις εσύ σαν καλλιτέχνης και το τι έχεις να προσφέρεις. Θεωρώ ότι αν έχεις ταλέντο και δουλέψεις τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχει. Βέβαια δεν είναι αναγκαστικό αυτό, υπάρχουν σίγουρα άνθρωποι που έχουν αδικηθεί αλλά και άλλοι που είχαν τη τύχη με το μέρος τους περισσότερο. Αν δουλεύεις πάνω σε αυτό που αγαπάς κάποια στιγμή δεν μπορεί να μη καταφέρεις κάτι.

– Όπως ανέφερα και πριν, υπάρχουν πολλοί νέοι καλλιτέχνες που κάνουν τώρα το ξεκίνημα τους. Ξεχωρίζετε κάποιον από αυτούς; Είτε Έλληνα είτε ξένο; 

Teo: Καθημερινά βγαίνουν νέοι καλλιτέχνες. Εγώ έχω προσέξει μερικούς που ανεβάζουν τα video τους στο Youtube και κάνουν τρομερή επιτυχία. Μιλάμε για εκατομμύρια views! Αυτοί είναι οι KARMIN. Υπερταλαντούχοι, κάνουν τρομερά covers και έχουν κάτι πολύ ξεχωριστό. Είναι πολύ δυνατό να έχεις ένα προσωπικό style, ειδικά στη pop μουσική. Είναι αυτό που σε κρατάει στην επιφάνεια.

Νίκος: Εγώ θα πω από Έλληνες καλλιτέχνες δύο ονόματα που έχουν ξεχωρίσει και μου έχει κάνει εντύπωση και το αντίκτυπο που έχουν στον κόσμο. Αναφέρομαι στον Stan και την Demy. Το βρίσκω πολύ όμορφο ότι ο κόσμος καταφέρνει να αγαπήσει σε τέτοιους καιρούς τα καινούργια ονόματα. Είναι ελπιδοφόρο το να βγαίνουν νέοι τραγουδιστές και να τους αγκαλιάζει αμέσως το κοινό.

Freaky Fortune

– Η πορεία σας μέχρι τώρα είναι ανοδική. Συνεργασίες με Γιώργο Μαζωνάκη και Ελένη Φουρέιρα το καλοκαίρι, και το χειμώνα με Νίκο Κουρκούλη και Γιώργο Μαζωνάκη αντίστοιχα. Πώς ήταν η συνεργασίες αυτές; Μάθατε πράγματα;

Teo: Και με τον Γιώργο Μαζωνάκη και με την Ελένη Φουρέιρα αλλά και με τον Νίκο Κουρκούλη  οι σχέσεις μας ήταν πολύ καλές και φυσικά μάθαμε πάρα πολλά.

Νίκος: Μάθαμε πολλά πράγματα. Καταρχάς, μόνο η εμπειρία που αποκτάμε όταν δουλεύουμε μαζί τους είναι σημαντική. Δεν έχει τόσο σημασία το είδος. Αν είναι λαικό ή pop κτλ. Ας πούμε, μουσικά με την Ελένη ταιριάζαμε περισσότερο γιατί εμείς παίζουμε πιο dance κομμάτια. Κάναμε και ντουέτα επί σκηνής. Αλλά και μόνο να βλέπεις τον Γιώργο Μαζωνάκη στη σκηνή και πώς επικοινωνεί με τον κόσμο, το δέσιμο του μαζί τους και όλα αυτά, είναι ένα τεράστιο μάθημα για εμάς.

– Θέλω να μου πείτε τώρα τη δική σας σχέση με τους δικούς σας fans…

Teo: Μας χαροποιεί ιδιαίτερα όταν βλέπουμε ότι υπάρχει κόσμος που μας στηρίζει, μας ακούει και μας λέει ότι τον αγγίζει η μουσική μας.

Νίκος: Εννοείται ότι απαντάμε και σε ότι μηνύματα μας στέλνουν και στο twitter και στο facebook εξίσου. Πραγματικά είναι ότι καλύτερο να ξέρουμε ότι είναι εκεί για εμάς κόσμος που αγαπάει αυτό που κάνουμε.

–  Στη συνέχεια της πορείας σας, κάνατε και δικά σας remix σε γνωστά τραγούδια Ελλήνων καλλιτεχνών. Στο «Έλεγες» από τις Μέλισσες αλλά και στο «Και αν προσπαθώ», της Demy. Μιλήστε μου για αυτά.

Teo: Με τις Μέλισσες ξεκίνησε από το MadWalk που έκαναν τη συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και εμείς ήρθαμε και κάναμε ένα mix των δύο κομματιών τους. Το «Έλεγες» και το «Παιδί Γενναίο». Έπειτα από την εταιρεία μας, μας ζήτησαν να ολοκληρώσουμε αυτό το mix και να το κάνουμε πιο dance. Έτσι λοιπόν μιλήσαμε με τα παιδιά και μας έστειλαν ότι χρειαζόμασταν ώστε να γίνει!

Νίκος: Όσον αφορά την Demy έγινε μέσω του Δημήτρη Κοντόπουλου όπου και μας ζητήθηκε να κάνουμε το remix. Πολύ ωραία η συνεργασία, πολύ ωραία καλλιτέχνιδα και επίσης ένα πολύ ωραίο τραγούδι. Χαρήκαμε ιδιαίτερα.

– Έχετε και ιδιαίτερη σχέση με την Τάμτα. Πρώτα το remix/cover στο «Hide You» και πρόσφατα κάνατε και ένα cover στη μεγάλη επιτυχία από τους Daft Punk το «Get Lucky». Πώς σας ήρθαν οι ιδέες για αυτά τα δύο covers; 

Teo: Για το «Hide You» είχαμε κάνει μια μεγάλη συνεργασία με το H&M και την προώθηση της νέας collection του Maison Martin Margiela όπου εκεί μαζί με την Τάμτα είχαμε κάνει μερικά τραγούδια και μέσα από αυτά, ένα ήταν το «Hide You» και αποφασίσαμε να το δημοσιεύσουμε.

Νίκος: Με την Τάμτα έχουμε μία ιδιαίτερη σχέση όντως. Ένα ιδιαίτερο δέσιμο. Μπορούμε να την πούμε φίλη μας δηλαδή. Μας αρέσει να πειραματιζόμαστε, να ακούμε μουσική αλλά και να γράφουμε τραγούδια. Για το «Get Lucky» τώρα, είναι νέο τραγούδι και είναι η δυνατή επιστροφή των Daft Punk. Το ακούγαμε σπίτι του Teo και εκείνη τη στιγμή «ρίξαμε» την ιδέα και είπαμε ναι, το κάνουμε επιτόπου! Ήταν κοινή απόφαση και είναι ένα τραγούδι που αρέσει σε όλους μας.

Freaky Fortune– Madwalk! Ένα μεγάλο κεφάλαιο για εσάς. Είχατε το remix στις Μέλισσες και στον Κωνσταντίνο Αργυρό, στην Τάμτα και το «Πάρε με», αλλά είχατε και δικό σας act στη σκηνή μαζί με την Δέσποινα Βανδή. Πώς ήταν σαν εμπειρία;

– Νίκος: Ήταν η πρώτη φορά που εμείς βρισκόμασταν σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Ήταν μια τεράστια ευκαιρία για εμάς, όχι μόνο για να αναδειχθούμε αλλά και να πειραματιστούμε. Να ήμαστε μέσα σε όλο αυτό τον κόσμο, της μόδας, της μουσικής. Μεγάλη τιμή που μας εμπιστεύτηκε το Mad αλλά και η ίδια η Δέσποινα Βανδή να ανέβουμε μαζί της στη σκηνή. Εμένα μου άρεσαν περισσότερο οι πρόβες βέβαια γιατί δεν είχα τόσο άγχος. (γέλια)

– Teo: Εκείνη τη στιγμή το συναίσθημα ήταν φοβερό. Φυσικά και όλη η προετοιμασία για αυτό ήταν όμορφη και δημιουργική. Όταν είσαι στη σκηνή, τα 3 λεπτά σου φαίνονται 3 κλάσματα του δευτερολέπτου. Είναι έντονο συναίσθημα και είσαι όπως λέμε στη «τσίτα»!

– Μιας και πιάσαμε τις διοργανώσεις του Mad να πούμε ότι φέτος είστε και υποψήφιοι σε μια κατηγορία στα Mad VMA, αυτή του πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη! Πώς αισθάνεστε;

Νίκος: Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Είναι τεράστια η τιμή που μας έδωσε μια υποψηφιότητα το Mad. Είναι η πρώτη υποψηφιότητα «ever» που έχουμε σε οτιδήποτε! Δεν μας ενδιαφέρει τόσο το να νικήσουμε σε αυτή τη κατηγορία, αλλά μόνο με το που είμαστε σημαίνει πολλά.

– Διάφορες οι συνεργασίες σας μέχρι στιγμής, αλλά πείτε μου, υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;

Teo: Από το εξωτερικό είναι πολλοί που μπορούμε να ξεκινήσουμε και να μη τελειώσουμε αν αρχίσουμε να αναφέρουμε. Υπάρχει η φιλοδοξία μέσα μας πάντως και κάποια στιγμή ελπίζουμε ότι κάτι θα καταφέρουμε.

Νίκος: Εγώ θα ήθελα να συνεργαστώ με την Jessie J. Την θαυμάζω πολύ ως τραγουδίστρια αλλά και ως persona! Από Έλληνες ποιος δεν θα ήθελε να συνεργαστεί με την Έλενα Παπαρίζου ή με τον Σάκη Ρουβά!

– Πάμε να μιλήσουμε όμως τώρα για τα δικά σας κομμάτια. Πρώτα κυκλοφόρησε το «Our Destiny» και στη συνέχεια το «Stronger». Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης αυτών των δύο;

Νίκος: Το «Our Destiny» βγήκε πέρσι το καλοκαίρι, ενώ το είχαμε γράψει καλοκαίρι 2011. Ένα χρόνο πριν! Τότε δεν είχαμε ακόμα εταιρεία, δηλαδή ήταν 1-2 μήνες που είχαμε βρεθεί και μεταξύ μας! Ήταν πολύ γρήγορο. Είχα πάει στο Teo με ένα ρεφρέν στο κινητό μου και το γράψαμε μέσα σε 2 ώρες!

Teo: Όσον αφορά το «Stronger» ήταν κάτι που θέλαμε να έχει μια θεματολογία. Δηλαδή να τονίζει το να γίνεσαι δυνατότερος. Το video clip μας τονίζει επίσης και τη έννοια του «Bullying». Κατά της σχολικής βίας, της «ιντερνετικής» κτλ. Αυτή ήταν η κύρια έμπνευση μας για το συγκεκριμένο κομμάτι!

– Πώς περνάτε στα γυρίσματα των video clip;

Teo: Δύσκολα!!! Αν και είναι ωραίο και έχει την πλάκα του, είναι δύσκολο…

Νίκος: Είναι πολύ κουραστικά αν και είναι μια ενδιαφέρουσα διαδικασία. Νιώθεις σαν ηθοποιός εκείνη τη στιγμή.

– Ποιος γράφει περισσότερο από τους δύο;

Νίκος: Ο Teo γράφει περισσότερο μιας και είναι ο συνθέτης του group. Βέβαια στίχους γράφουμε και οι δύο. Αν αρχίσω κάτι εγώ θα το συνεχίσει ο Teo και το αντίθετο! Προσθέτουμε και αφαιρούμε εν ολίγοις.

– Ποια είναι τα μουσικά ακούσματα σας;

– Teo: Εγώ ακούω σχεδόν τα πάντα. Αλλά μου αρέσουν πολύ οι Coldplay, οι One Republic. Συγκροτήματα που συνδυάζουν και το pop αλλά και το rock! Θα ακούσω βέβαια και Αμερικάνικη pop όπως Beyonce αλλά και Lady Gaga!

Νίκος: Επίσης υπάρχει μεγάλη ποικιλία στη μουσική που ακούω. Από μικρός είχα διάφορες επιρροές και από τη μαμά μου που άκουγε ας πούμε Σωκράτη Μάλαμα, λίγο πιο εντεχνολαικά κτλ. Αλλά θα ακούσω και Christina Aguilera, Jessie  που είναι pop, αλλά και Queen που είναι πιο ροκ. Τα πάντα αλλά αναλόγως και με τη διάθεση.

– Σαν group κυμαίνεστε καθαρά και μόνο στη dance μουσική; Ή μπορεί στη συνέχεια να κάνετε και κάτι σε στυλ μπαλάντας;

Νίκος: Αυτό το συζητούσαμε πριν η αλήθεια είναι, μας παρακολουθείς! (γέλια) Εμείς κυμαινόμαστε στη dance και στη pop. Βέβαια είναι είδη μουσικής που έχουν πολλά παρακλάδια όπως αυτά τα δύο. Θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά και διάφορα πράγματα σε μελωδίες και μουσική. Είμαστε ανοιχτοί γενικά και σε αυτό το είδος.

– Ας περάσουμε τώρα στα καινούργια! Καινούργιο κομμάτι με τίτλο «All i need» (This Summer), που προορίζεται για πολύ χορό. Μιλήστε μου σχετικά με αυτό.

Teo: Αυτό το κομμάτι παρόλο που είναι καλοκαιρινό, το είχαμε γράψει στις αρχές του χειμώνα. Αυτό που λέμε είναι χειμώνας και έχεις άκρως καλοκαιρινή διάθεση γιατί περιμένεις το καλοκαίρι πως και πως! Για αυτό το κομμάτι συνεργαστήκαμε και με 2 παιδιά, τον Στέλιο Λύτρα και την Εύα Τρούμπουλου, τα οποία μας είχαν στείλει μερικούς στίχους που μας άρεσαν και έχουμε χρησιμοποιήσει και ένα μέρος τους.

Νίκος: Έχει λίγες μέρες που κυκλοφόρησε και το video clip θα γυριστεί τη Δευτέρα από τον Κωνσταντίνο Ρήγο. Θα είναι άκρως καλοκαιρινό, κυκλοφορεί από την Cobalt Music, και ανυπομονούμε πάρα πολύ και εμείς για όλο το αποτέλεσμα διότι δεν ξέρουμε ακόμα το concept. Μη σου πούμε τίποτα που δεν ισχύει και τελικά γυριστεί μέσα σε κανένα ιγκλού! (γέλια)

– Από ελεύθερο χρόνο πως πάτε; Υπάρχει καθόλου; Αν ναι, πώς τον περνάτε;

Teo: Τον τελευταίο χρόνο κυρίως δεν έχουμε καθόλου. Τρέχουμε σε συνεντεύξεις και σε όλα αυτά και έχει περιοριστεί απίστευτα. Όταν έχω χρόνο κοιμάμαι! (γέλια) Αλλά ξέρεις τα συνηθισμένα. Μου αρέσει να βλέπω φίλους, να βλέπω καμιά σειρά ή κάποιο έργο.

Νίκος: Τρέχουμε σε συνεντεύξεις, κάνουμε μίξεις και όντως από το χειμώνα επειδή δουλεύαμε και στο «Φωταέριο» δεν προλαβαίναμε σχεδόν τίποτα! Εγώ στον ελεύθερο μου χρόνο προτιμώ πιο χαλαρά πράγματα όπως για παράδειγμα να βγω για μπύρα σε ένα ήρεμο μαγαζάκι με την κολλητή μου.

– Τι σημαίνει καλοκαίρι για εσάς; Ποιος είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς;

Νίκος: Για εμένα καλοκαίρι σημαίνει κατάρα. Κατάρα γιατί δεν μαυρίζω ποτέ, γιατί με τσιμπάνε τα κουνούπια και γιατί κάνω πάντα ελάχιστα μπάνια. (γέλια) Βασικά το καλοκαίρι είναι αυτό που περιμένουμε όλο το χρόνο και πιστεύω αλλάζει και ο κόσμος. Γίνεται πολύ πιο χαλαρός και πιο ευχάριστος. Όσον αφορά τον προορισμό πιστεύω είναι ανάλογα και με το mood που θα είσαι. Ας πούμε υπήρχε φάση που ήθελα να τα σπάσω όλα και είχα πάει στη Ίω, άλλη φορά ήθελα πιο χαλαρά πράγματα αλλά και να βλέπω πράσινο και φύση γύρω μου και είχα πάει στη Σάμο που είναι ένα υπέροχο νησί.

– Teo: Εμείς έχουμε ένα σπίτι στη Κίμωλο και πάμε κάθε καλοκαίρι. Πολύ ησυχία αλλά και πανέμορφες παραλίες.

– Και να για κλείσουμε. Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Νίκος: Αυτό το καλοκαίρι θα έχει λίγο από όλα. Θα κάνουμε μερικές συναυλίες με τον Γιώργο Μαζωνάκη, μερικές με την Τάμτα και μερικές μόνοι μας!

Teo: Επίσης έρχεται και το video clip για το τραγούδι που θα το τρέξουμε και όσον αφορά το χειμώνα είμαστε και σε κάποιες συζητήσεις. Ακόμα δεν ξέρουμε όμως τίποτα παραπάνω!

– Δώστε και μια ευχή για τους αναγνώστες μας…

– Να έχετε καλό καλοκαίρι, να περάστε όμορφα και να ξεφαντώσετε. Επίσης, να μην υπάρχουν προβλήματα σε κανέναν και για τίποτα. Πάντα να χαμογελάτε! :)

– Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά! 

– Εμείς σε ευχαριστούμε πάρα πολύ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Αφήστε το σχόλιό σας