HIT-CHANNLEL — EXCLUSIVE: Ο Αλέξανδρος Ρίγος, είναι ένας νέος καλλιτέχνης που πλέον, κάνει τα βήματα του στη μουσική, στη χώρα που αγαπάει τόσο, την Ελλάδα. 

 

Συνέντευξη: Ηρώ Τζημίκα

Ο Αλέξανδρος μένει στη Γερμανία και ευελπιστεί να μετακομίσει μόνιμα στην Ελλάδα! Συναντηθήκαμε ένα ηλιόλουστο μεσημέρι στην Κηφισιά, ώστε να συζητήσουμε και μέσα από αυτή τη συζήτηση, εσείς να μπορέσετε να τον γνωρίσετε καλύτερα…

– Καλησπέρα Αλέξανδρε! Έχουμε βρεθεί εδώ στην Κηφισιά, για να πιούμε τον καφέ μας και να συζητήσουμε! Πώς είσαι; 

– Καλησπέρα Ηρώ! Είμαι μια χαρά. Επιτέλους κατέβηκα στην Ελλάδα, εδώ που μου αρέσει, εδώ που ήθελα πάντα να έρθω! Δυστυχώς όμως για τις γιορτές θα ανεβώ ξανά στο Αμβούργο…

– Έχεις έρθει για λίγες μέρες στην Ελλάδα. Πώς περνάς αυτό το διάστημα; 

– Πολλή δουλειά η αλήθεια. Πέρασα κι από την εταιρεία μου ώστε να γνωρίσω όλη την ομάδα. Τη προηγούμενη βδομάδα γυρίσαμε και το video clip για το τραγούδι «Το τέλειο πρόβλημα». Γενικότερα πολλές συνεντεύξεις και πολλά studio sessions!

– Συνεργασία με τον BO στο τραγούδι «Το τέλειο πρόβλημα».΄Πώς προέκυψε; 

– Προέκυψε μέσα από τον έναν παραγωγό μου, τον Λεωνίδα Χατζάρα. Τον γνώριζε ήδη τον Bo κι ο Bo με τη σειρά του γούσταρε πολύ το τραγούδι και είπαμε ότι αυτή η μίξη μεταξύ του RnB και του Rap θα ταιριάξει. Θα το ανεβάσει περισσότερο το τραγούδι.

– Τι μας παρουσιάζεις μέσα από αυτό το τραγούδι; 

– Πιστεύω ότι κατά κάποιο τρόπο παρουσιάζω τα προβλήματα της γενιάς μου. Επειδή πιστεύω ότι οι σχέσεις δεν είναι τόσες εύκολες όπως ήταν πιο παλιά. Τα ζευγάρια ήταν πιο δεμένα, ενώ σήμερα είναι πιο απόμακροι και χάνεται κι η εμπιστοσύνη.

Αλέξανδρος Ρίγος
Αλέξανδρος Ρίγος

– Γυρίστηκε και το video clip πριν μερικές μέρες. Πώς ήταν η εμπειρία σου; 

– Επειδή ήταν το πρώτο μου video clip, ήμουν πολύ αγχωμένος κι επειδή ήταν όνειρο μου να κάνω κάτι τέτοιο στην Ελλάδα ήταν κι ιδιαίτερο! Στα γυρίσματα ήμασταν μια ωραία παρέα κι είχαμε και καλό σκηνοθέτη, τον Δημήτρη Συλβέστρο! Το concept είναι ότι ξυπνάω σε ένα αμάξι και δεν θυμάμαι τι έγινε χθες το βράδυ διότι έχω ένα hangover! Ξυπνάω και κοιτάω γύρω μου ώστε να θυμηθώ κι έτσι όπως συνεχίζει το video clip, κάθομαι δίπλα από τρεις κοπέλες με τις οποίες έγινε κάτι! Άνω κάτω τα πράγματα!

– Από μικρός είχες το όνειρο να ασχοληθείς με τη μουσική; 

– Ναι, ήταν το όνειρο μου από τότε που ήμουν μικρός, έπαιζα και πιάνο. Υπήρξε βέβαια μια φάση όταν ήμουν γύρω στα 15 που ήταν περίεργα τα πράγματα γιατί δεν ήταν ότι πιο φυσιολογικό να βγει ένα αγόρι και να τραγουδήσει σε πίστες ή μουσικές σκηνές. Όμως ένας δάσκαλος μου, ήθελε οπωσδήποτε να τραγουδήσω το «Angels» του Robbie Williams σε ένα φεστιβάλ που γινόταν κάθε χρόνο στο σχολείο και μαζευόντουσαν γύρω στα 500 με 600 άτομα. Κανονική συναυλία. Έτσι το έμαθαν κι οι φίλοι μου ότι θα βγω για πρώτη φορά σαν τραγουδιστής! Εκείνη τη μέρα, για να σου πω και την ιστορία, την είχα κοπανήσει από το σχολείο και πήγα σπίτι. Με παίρνει τηλέφωνο ο πατέρας μου και μου λέει δεν θα σε πιέσω να πας, αλλά αφήνεις πίσω σου μία ευθύνη αν δεν το κάνεις! Αυτό ήταν που με έκανε και γύρισα πίσω και πήγαν όλα μια χαρά! Από εκείνη τη μέρα είπα ότι θα το δω επαγγελματικά.

– Ποιο ήταν το πρώτο σου επαγγελματικό live;

– Τα πράγματα στη Γερμανία είναι εντελώς διαφορετικά από ότι στην Ελλάδα. Εκεί αρχίζεις να  τραγουδάς σε διάφορα events. Δηλαδή σε καλούν για ένα βράδυ κι έτσι συνεχίζει. Είχα τραγουδήσει και στα ελληνικά γιατί ήταν ένα event που είχε εκπροσώπους για κάθε χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης. Φαντάσου, είχε μαζευτεί κόσμος από όλη την Ευρώπη κι είχε γίνει σε ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία στο Αμβούργο!

– Πώς είσαι σαν άνθρωπος; 

– Δύσκολη ερώτηση, γιατί δεν μου αρέσει να με κρίνω, το αφήνω στους άλλους! Πάντως, σε γενικές γραμμές είμαι άνθρωπος που πιστεύω πολύ στη φιλία, στην εμπιστοσύνη. Θέλω να είμαι πάντα εκεί για τους φίλους και την οικογένεια μου. Μου αρέσει να βοηθάω. Και για να με κρίνω, πιστεύω ότι περιμένω πολλά από τους ανθρώπους. Πιστεύω ότι κάτι που μπορώ να το κάνω εγώ, μπορούν κι οι άλλοι! Που αυτό είναι μεγάλο λάθος!

– Όπως αναφέραμε, εσύ μένεις μόνιμα στη Γερμανία. Πώς είναι τα πράγματα στο εξωτερικό; 

– Η Γερμανία είναι μεγάλη χώρα, με 85εκ. κατοίκους και δεν μπορείς να μιλήσεις για όλη τη χώρα. Μπορώ να σου μιλήσω για το Αμβούργο όμως. Είναι μία από τις πιο πλούσιες πόλεις και μία από τις 16 ομοσπονδίες της Γερμανίας. Η κατάσταση που επικρατεί εκεί, δεν σημαίνει ότι είναι και παντού το ίδιο. Υπάρχουν μέρη στη Γερμανία όπου υπάρχει φτώχεια.

– Το κλίμα απέναντι στους Έλληνες που ζουν εκεί ποιο είναι; 

– Οι Αμβουργέζοι είναι πάρα πολύ ανοιχτοί στους Έλληνες. Τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας μου που ζουν εκεί, έχουν ξένες ρίζες. Η μητέρα μου είναι Γερμανίδα, ο μπαμπάς μου Έλληνας. Δεν υπάρχει ρατσισμός στην πόλη του Αμβούργου. Ξέρω όμως ότι υπάρχει στις Ανατολικές ομοσπονδίες. Μπορεί να μας βρίζουν μέσω κάποιον εφημερίδων που κυκλοφορούν και να λένε διάφορα για εμάς, όπως είναι παντού κι αυτό ισχύει για όλες τις χώρες.

– Θεωρείς σωστό, το να φεύγουν οι Έλληνες από τη πατρίδα τους και να μεταναστεύουν σε άλλες χώρες; Κι αυτό το κάνουν επειδή δεν βρίσκουν δουλειά.

– Αυτό εγώ, το γνωρίζω από τον παππού και τη γιαγιά μου. Είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά δεν είναι και το σωστότερο πράγμα. Όμως στις μέρες μας, έρχεται η ανάγκη πρώτα. Δεν γίνεται ο άλλος να κάτσει εδώ ενώ δεν κάνει τίποτα. Έχει την ανάγκη να βρει δουλειά. Δεν λέω, δεν είναι εύκολα στο εξωτερικό, διότι εκεί ξεκινάς από το μηδέν. Αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινήσεις από τα χαμηλά, θα πρέπει να μάθεις τη γλώσσα κι όλα αυτά που συνεπάγονται.

– Ας αλλάξουμε όμως κλίμα κι ας περάσουμε σε πιο ευχάριστες ερωτήσεις. Τι μουσική ακούς όταν χαλαρώνεις σπίτι σου; 

– Εγώ επηρεάστηκα από τον Justin Timberlake, παρόλο που κάνω pop μουσική. Επίσης ακούω τραγούδια του Usher, Ryan Leslie, Frank Hamilton. Πολλή ξένη μουσική και πολλά RnB κομμάτια. Φυσικά ακούω κι ελληνικά. Μου αρέσει ο Αντώνης Ρέμος, ο Γιώργος Μαζωνάκης, η Πέγκυ Ζήνα!

– Καλλιτέχνες που θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον; 

– Ένας που θα ήθελα είναι ο Ryan Leslie. Τον συμπαθώ πάρα πολύ, λατρεύω τη μουσική του κι είναι τρελός παραγωγός, συνθέτης. Κάνει τα πάντα. Από Έλληνες θα ήθελα με τον Αντώνη Ρέμο.

– Πες μου μία συμβουλή που σου έχουν δώσει και θα την κρατήσεις ώστε να γίνεις καλύτερος…

– Πάνω στη μουσική θα σου πω. Όταν ξεκινάς, η φωνή σου είναι ακατέργαστη κατά ένα μεγάλο βαθμό. Έτσι με έβαλαν ώστε να το δουλέψω πολύ και χρειάστηκε κάποια χρόνια ώστε να βρω το δικό μου στυλ και χροιά. Τους άκουσα κι εγώ με τη σειρά μου και έφτασα σε αυτό το σημείο. Συμβουλές πάνω στο μουσικό προφίλ μου για την ακρίβεια!

Αλέξανδρος Ρίγος
Αλέξανδρος Ρίγος

– Τι κάνεις όταν παίρνεις «ρεπό» από τη μουσική; 

– Παίζω ποδόσφαιρο! Τρελή αγάπη. Ειδικά στην Γερμανία είναι σπέσιαλ άθλημα κι από μικρά τα παιδιά μπαίνουν σε ομάδες. Όμως, αν και είμαι Παοκ, πήγα και στο Καραισκάκη πριν λίγες μέρες! (γέλια) Δεν είμαι φανατικός και λατρεύω να πηγαίνω στο γήπεδο!

– Αγαπημένος προορισμός στην Ελλάδα; Όταν έρχεσαι που σου αρέσει να πηγαίνεις; 

– Θεσσαλονίκη κλασσικά! Μετά Χαλκιδική, Μύκονο. Επίσης θέλω να πάω και Σαντορίνη και μιας κι εκεί έχουμε το Black Rock Studio θα πάω σίγουρα το καλοκαίρι!

– Ποια στιγμή θα θυμάσαι στην μέχρι τώρα μουσική σου πορεία; 

– Όταν έγραψα το πρώτο μου τραγούδι! Είναι εντελώς διαφορετικό όταν γράφεις εσύ τα τραγούδια σου. Τα αισθάνεσαι διαφορετικά κι όταν τα τραγουδάς.

– Και για το κλείσιμο, πώς θα περάσεις τα Χριστούγεννα; 

– Σκοπεύω να τα περάσω με την οικογένεια μου. Δυστυχώς δεν θα είμαστε όλοι στο Αμβούργο. Θα είναι διασκορπισμένοι στην Ελβετία και στην Γαλλία.

– Ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια; Τι θα δούμε από τον Αλέξανδρο τους επόμενους μήνες;

– Σε λίγο βγαίνει το video clip κι ήδη έχουμε ετοιμάσει το επόμενο single. Το συγκεκριμένο το ετοιμάζουμε και για το εξωτερικό γι’αυτό θα το ηχογραφήσουμε και στα αγγλικά. Ευελπιστώ κιόλας να συνεργαστώ και με καλλιτέχνες που είναι μέσα στην εταιρεία 300* records! Θα δούμε…

– Σε ευχαριστώ Αλέξανδρε! 

– Εγώ ευχαριστώ Ηρώ!

Μαζί με τον Αλέξανδρο Ρίγο
Μαζί με τον Αλέξανδρο Ρίγο

Αφήστε το σχόλιό σας