«Ερχόμαστε από τη σιωπή και στη σιωπή ξαναγυρνάμε», τραγουδά ο Γιάννης Παπαγεωργίου και μας μυεί στον μουσικό κόσμο του.

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου είναι η νέα ανακάλυψη της Minos EMI / Universal.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 1989. Μεγάλωσε στην Κατερίνη, ενώ πλέον μένει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως μουσικός.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής επιστήμης και τέχνης, του πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ έχει ξεκινήσει μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών με αντικείμενο τη λαϊκή κιθάρα. Ο κύριος τομέας ενασχόλησης του με τη μουσική έχει να κάνει με την κιθάρα αλλά και με τη σύνθεση δικών του τραγουδιών σε επίπεδο μουσικής και στίχου.

Είναι βασικό μέλος του συγκροτήματος «Ούτε Σπόντα» και της ρεμπέτικης κομπανίας «Για.Για.Κω.». Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και παραστάσεις ανά την Ελλάδα και ήταν στους 12 συμμετέχοντες που διακρίθηκαν και πέρασαν στον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού στην «Ταράτσα του Φοίβου» του Φοίβου Δεληβοριά.

«Είμαι ο Γιάννης Παπαγεωργίου και κρατάω μια κιθάρα. Γράφω μουσικές, γράφω στιχάκια και πολλές φορές σμίγουν μεταξύ τους και γίνονται τραγούδια. Το τραγούδι “Από Τη Σιωπή Στη Σιωπή” το έγραψα λίγες μέρες μετά το χαμό της γιαγιάς μου. Η σιωπή περιγράφει το πριν και το μετά της ζωής. Όμως, ο κύκλος της ζωής και ο κύκλος του θανάτου δεν εφάπτονται σε κανένα σημείο», γράφει ο ερμηνευτής – τραγουδοποιός.

Ακούστε τη μουσική και το λόγο του, ακούστε τα τραγούδια και τον κόσμο του και ανακαλύψτε αυτό που δεν μπορεί παρά να είναι ένα από τα μουσικά γεγονότα του 2018.

Το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του με τίτλο «Από Τη Σιωπή Στη Σιωπή» κυκλοφορεί στις 5 Φεβρουαρίου από τη Minos EMI / Universal.

Αφήστε το σχόλιό σας