«Από Τη Σιωπή Στη Σιωπή»: Ο Γιάννης Παπαγεωργίου κυκλοφορεί τον πρώτο δίσκο του

Με δώδεκα τραγούδια μοιράζεται ο Γιάννης Παπαγεωργίου τον κόσμο του, μουσικά και ψυχικά.

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου παρουσιάζει τον παρθενικό δίσκο του με τίτλο «Από Τη Σιωπή Στη Σιωπή».

Η σιωπή νοηματοδοτεί το πριν και το μετά της γήινης ύπαρξης. Η σιωπή «σπάει» με τη γέννηση και επανέρχεται με το θάνατο. Εμείς αντιλαμβανόμαστε μόνο το ενδιάμεσο. Μέσα σε αυτό δρούμε και υπάρχουμε. Μέσα σε αυτό γράφονται και τα τραγούδια. Μιλούν γι αυτό, αφουγκράζονται όμως το άλλο, εκείνο που προκαλεί το μεγαλύτερο θόρυβο, μες την απέραντη ησυχία του.

«Είμαι ο Γιάννης Παπαγεωργίου και κρατάω μια κιθάρα. Γράφω μουσικές, γράφω στιχάκια και πολλές φορές σμίγουν μεταξύ τους και γίνονται τραγούδια», συστήνεται ο τραγουδιστής – τραγουδοποιός.

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου είναι η νέα ανακάλυψη της Minos EMI / Universal. Άκουσαν τη μουσική του και το λόγο του, άκουσαν τα τραγούδια του και τον κόσμο του και αποφάσισαν ότι αυτό είναι κάτι που θέλουν να μοιραστούν με όλους μας.

Η ιστορία ξεκίνησε κάποια στιγμή στο τέλος της περασμένης άνοιξης, όταν ο Χρήστος Παπαμιχάλης άκουσε ένα τραγούδι Γιάννη Παπαγεωργίου στα υποψήφια τραγούδια για τον διαγωνισμό τραγουδιού της «Ταράτσας του Φοίβου».

Και μετά ξεκινάει μια σειρά ενθουσιωδών ακροάσεων που όλες κατέληγαν σε αυτό που σημειώθηκε και παραπάνω. Ήταν κάτι που έπρεπε να μοιραστεί με όλους μας. Και τώρα το μοιράζονται.

Γιάννης Παπαγεωργίου - Giannis Papageorgiou - Hit Channel

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έχει κάνει μεταπτυχιακό στη λαϊκή κιθάρα και είναι μαθητής του Δημήτρη Μυστακίδη.

Έχει παίξει με συγκροτήματα και ρεμπέτικες κομπανίες, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και παραστάσεις και ήταν στους δώδεκα συμμετέχοντες που διακρίθηκαν και πέρασαν στον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού στην «Ταράτσα του Φοίβου».

Ένα τραγούδι του δίσκου ερμηνεύει ο Ορφέας Περίδης και δύο η Ναταλία Λαμπαδάκη, ένα μόνη και ένα μαζί με τον Γιάννη Παπαγεωργίου.

Το άλμπουμ «Από Τη Σιωπή Στη Σιωπή» κυκλοφορεί από τη Minos EMI / Universal.

Οι τίτλοι των τραγουδιών:

1. Ο Γλάρος Και Ο Άνθρωπος
2. Από Τη Σιωπή Στη Σιωπή
3. Της Άνοιξης – Ναταλία Λαμπαδάκη
4. Ο Έρωτας Κι Ο Χρόνος
5. Μια Ρωγμούλα – Ορφέας Περίδης
6. Της Γης Μια Λεπτομέρεια
7. Σαν Ξυπνώ, Σαν Ξημερώνει
8. Ο Τρύγος Του Σεπτέμβρη
9. Θυμάμαι Μόνο
10. Το Μοιρολόι Του Χωρισμού – Γιάννης Παπαγεωργίου & Ναταλία Λαμπαδάκη
11. Η Θάλασσα Και Η Βάρκα
12. Της Φυγής

Ακολουθήστε το Hit Channel στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελληνική και Ξένη μουσική. Ακολουθήστε το hit-channel.com σε Facebook, Twitter, Instagram και Spotify.

Δες και αυτά