Αρχική Μουσικά Νέα Ελληνική μουσική Ο Αντώνης Ρέμος τραγούδησε στη μεγάλη συναυλία προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη

Ο Αντώνης Ρέμος τραγούδησε στη μεγάλη συναυλία προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη

-

Δες και αυτά

Το δικό του τόνο έδωσε ο Αντώνης Ρέμος στη μεγάλη συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο.

O Αντώνης Ρέμος συμμετείχε στη μεγάλη συναυλία προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη, το βράδυ της Δευτέρας στο Καλλιμάρμαρο, ερμηνεύοντας με το μοναδικό του τρόπο δύο από τα πιο γνωστά και αγαπημένα κομμάτια του σπουδαίου συνθέτη.

Η συναυλία άρχισε λίγο μετά τις 9 το βράδυ και την παρακολούθησαν χιλιάδες κόσμου.

Παρουσία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανθρώπων του πολιτικού, δικαστικού, πνευματικού, αθλητικού και καλλιτεχνικού κόσμου, αλλά και των χιλιάδων θεατών που γέμισαν ασφυκτικά το στάδιο, ο κορυφαίος Έλληνας καλλιτέχνης ερμήνευσε δύο από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια του συνθέτη, τα «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα» και «Στα Περβόλια».

Παράλληλα, ο Αντώνης Ρέμος ένωσε τη φωνή του με εκείνη των συναδέλφων του που συμμετείχαν στην εκδήλωση, σε κομμάτια όπως «Τη Ρωμιοσύνη Μην Την Κλαις», τιμώντας το συνθέτη σύμβολο των πανανθρώπινων αξιών και του οικουμενικού ελληνικού πολιτισμού.

Τη συναυλία, με συμβολικό τίτλο τον στίχο του Μίκη Θεοδωράκη «Είσαι Έλληνας – Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξανά», από το ομώνυμο τραγούδι του, διοργάνωσε η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και συμμετείχαν 25 καλλιτέχνες και 3 χορωδίες.

Ο Μίκης Θεοδωράκης αφιέρωσε τη συναυλία στο Σωματείο «Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ» για τα 30 χρόνια πολύτιμου έργου του. Στο σύλλογο θα διατεθεί μάλιστα μέρος των εσόδων της βραδιάς.

Μια μεγάλη στιγμή με χιλιάδες κόσμου παρουσία του συνθέτη – σύμβολο.

Αφήστε το σχόλιό σας