Αυτή είναι η πρώτη καταγεγραμμένη στιγμή στο φακό όπου ο Αντώνης Ρέμος κάνει την πρώτη εμφάνιση ως τραγουδιστής.

Ο Αντώνης Ρέμος γιορτάζει τα γενέθλιά του στις 19 Ιουνίου και το Hit Channel του εύχεται γυρνώντας πίσω στο χρόνο!

Αυτή τη στιγμή, δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τη φυσιογνωμία του. Αποτελεί έναν από τους καλύτερους και πιο καταξιωμένους τραγουδιστές – ερμηνευτές της γενιάς του, έχοντας καταγράψει στις πολλές σελίδες του βιογραφικού του σημαντικές συνεργασίες και αμέτρητες πραγματικά επιτυχίες, χωρίς να σταματά να μας χαρίζει νέες.

Προτού όμως φτάσουμε στο δημοφιλή και αγαπητό καλλιτέχνη του σήμερα, ο Αντώνης Ρέμος είχε κάνει τα πρώτα βήματά του στο τραγούδι στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Εκεί είχε εγκατασταθεί η οικογένειά του μετά τη διαμονή της στο γερμανικό Ντίσελντορφ, το μέρος που γεννήθηκε ο τραγουδιστής.

Ο… θρύλος λέει ότι η παρθενική επαφή του Αντώνη Ρέμου με τη ζωντανή μουσική και το κοινό πραγματοποιήθηκε όταν τραγούδησε σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε η σχολή του.

Σε ηλικία 22 ετών, το καλλιτεχνικό «μικρόβιο» τον ωθεί να λάβει μέρος στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 1992, στην πρώτη καταγεγραμμένη εμφάνισή του στο φακό ως τραγουδιστής.

Με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας εκείνη την εποχή, ο Αντώνης Ρέμος ανέβηκε έβδομος στη σκηνή σε σύνολο είκοσι συμμετοχών και ερμήνευσε εξαιρετικά και με μεγάλη αυτοπεποίθηση το «Θα Ήθελα Να Σε Κατακτήσω», ένα τραγούδι σε μουσική του Μάκη Γιαπράκα και στίχους του Γιάννη Μαρίνου.

Μολονότι το Α’ βραβείο κατέληξε σε άλλο διαγωνιζόμενο (στο Δημήτρη Νεζερίτη με το «Δακρύζω»), ο νεαρός τότε Αντώνης Ρέμος φανέρωσε το άστρο του, δείχνοντας τα πρώτα δείγματα του κορυφαίου στον οποίο θα εξελισσόταν γρήγορα στη διαδρομή του.

Δείτε το σπάνιο video – ντοκουμέντο παρακάτω:

Τέσσερα χρόνια μετά (το 1996) από εκείνη την παρουσία του στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, ο Αντώνης Ρέμος κυκλοφόρησε το δισκογραφικό ντεμπούτο του.

Ήταν η συνεργασία με το Φοίβο στις επιτυχίες «Τι Ήμουνα Για Σένα», «Εμείς» (ντουέτο με τη Μαντώ), «Για Να Την Κερδίσεις», «Το Κέρμα» και «Τα Μεταξωτά Σου Χέρια», αλλά και το «Μην Απορείς» με την υπογραφή άλλων δημιουργών.

Δείτε επίσης: Τα 10 καλύτερα τραγούδια
που μας έχει χαρίσει ο Αντώνης Ρέμος

Αντώνης Ρέμος - Τα 10 καλύτερα τραγούδια - Antonis Remos - 10 Best Songs - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας