Ο Αντώνης Ρέμος τιμήθηκε από την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη για τη συνεισφορά του στο έργο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, ο Αντώνης Ρέμος τιμήθηκε από το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» για την προσφορά του στο έργο του Συλλόγου, τον καλωσόρισε στην οικογένεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και τον ανακηρύχθηκε «Καλλιτέχνης για την Ελπίδα 2018-2020», παρουσία όλων των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου και πολλών δημοσιογράφων.

Ο «Καλλιτέχνης για την Ελπίδα» (ή στα αγγλικά Artist for Hope) είναι ένας τίτλος που για πρώτη φορά καθιερώνει φέτος ο Σύλλογος και θα δίνεται για δύο χρόνια σε διακεκριμένους καλλιτέχνες που διαθέτουν το χάρισμα, την πρόθεση και τη δυναμική να προωθούν τα ιδεώδη και τους σκοπούς της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και να ευαισθητοποιούν την κοινωνία σε θέματα που αφορούν αιματολογικά και ογκολογικά νοσήματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Η Πρόεδρος των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, καλωσορίζοντας τον Αντώνη Ρέμο και την σύζυγό του Υβόννη Μπόσνιακ στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων χαρακτήρισε πολύ σημαντική και συμβολική για τον Σύλλογο τη σημερινή μέρα και στη σύντομη ομιλία της αναφέρθηκε στη συγκινητική και αθόρυβη προσφορά του καλλιτέχνη στον αγώνα του Συλλόγου εδώ και πολλά χρόνια.

«Σήμερα, τιμάμε έναν σπουδαίο Έλληνα καλλιτέχνη τον Αντώνη Ρέμο! Έναν άνθρωπο ταλαντούχο, προικισμένο, αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους, που μεσουρανεί στη μουσική σκηνή της Ελλάδος για περισσότερο από δύο δεκαετίες με τεράστιες επιτυχίες… Η παρουσία του Αντώνη Ρέμου και όλων εσάς σήμερα στο Νοσοκομείο μας, δίνει μεγάλη χαρά και ενθάρρυνση σε ολόκληρη την οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ, στα παιδιά και τους γονείς τους, στα μέλη μας, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου», είπε μεταξύ άλλων η κυρία Βαρδινογιάννη.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Αντώνης Ρέμος - Hit Channel

«Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που δεν ξεχνώ ποτέ είναι η ηχογράφηση που έκανε πριν πολλά χρόνια με ένα κοριτσάκι του Ξενώνα μας, την Χριστίνα από την Πρέβεζα, που τώρα έχει γίνει καλά και έχει δημιουργήσει τη δική της οικογένεια, η οποία τότε στις δύσκολες στιγμές που περνούσε είχε ζητήσει να ηχογραφήσει ένα τραγούδι τραγουδώντας το μαζί με τον Αντώνη. Και αυτός αμέσως δέχτηκε και η ηχογράφηση έγινε δίνοντας στη Χριστίνα απέραντη χαρά και δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα της. Έναν αγώνα στον οποίο νίκησε! Τα τελευταία χρόνια ο Αντώνης Ρέμος αγκάλιασε με θέρμη την προσπάθειά μας για την ευαισθητοποίηση των εθελοντών δοτών μυελού των Οστών.

Μέσα από την συνεργασία του με την Μαιευτική Κλινική ΡΕΑ, η οποία είναι συνεργαζόμενο κέντρο με τον Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, ο Αντώνης μετέφερε τα μηνύματα του αγώνα μας σε κάθε του συναυλία και σε κάθε του κίνηση. Έγινε μάλιστα ο ίδιος εθελοντής δότης μυελού των οστών δίνοντας το παράδειγμα με τον πιο άμεσο τρόπο! Πέρυσι πρόσφερε μια αξέχαστη βραδιά στον Σύλλογό μας με το Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Δείπνο που διοργανώσαμεστο Ξενοδοχείο Intercontinental και στο οποίο μας χάρισε μοναδικές στιγμές, ενώ για τη νέα χρονιά σχεδιάζει πολλές δράσεις τις οποίες θα αφιερώσει στην ΕΛΠΙΔΑ.

Ο κόσμος δηλώνει την αγάπη του για τον Αντώνη και όχι άδικα. Γιατί εκτός από σημαντικός καλλιτέχνης, είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, με μεγάλη ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης. Αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο του στο πλευρό μας και εκτιμώντας βαθιά την επιθυμία του να στηρίξει τον αγώνα μας, ο Σύλλογός μας ανακηρύσσει σήμερα τον Αντώνη Ρέμο «Καλλιτέχνη για την ΕΛΠΙΔΑ 2018-2020».

Είναι τιμή και χαρά μας που ο Αντώνης Ρέμος αποδέχθηκε την πρότασή μας να είναι ο πρώτος «Καλλιτέχνης για την Ελπίδα» αναλαμβάνοντας στο πλευρό μας αυτόν τον επίσημο ρόλο που καθιερώνουμε, και συνδυάζοντας το έργο του με τους σκοπούς της ΕΛΠΙΔΑΣ για να μεταφέρει στην ελληνική κοινωνία το μήνυμα της στράτευσης και της προσφοράς για το άρρωστο παιδί. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών της ΕΛΠΙΔΑΣ τον ευχαριστώ θερμά, πρώτα απ’ όλα για την μεγάλη του καρδιά, και του εύχομαι κάθε ευτυχία στην προσωπική του ζωή με την αγαπημένη του οικογένεια και πολλές ακόμα επιτυχίες στην καριέρα του. Αντώνη, καλώς όρισες στην οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ! Σε ευχαριστούμε!», ολοκλήρωσε η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Αντώνης Ρέμος - Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Υβόννη Μπόσνιακ - Hit Channel

Εν συνεχεία, η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στον Αντώνη Ρέμο το Δίπλωμα και την Τιμητική Πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» καθώς και ένα αστέρι με το όνομά του για να το τοποθετήσει ο ίδιος στον «Toίχο των Αστεριών» πλάι στα αστέρια εκείνων που στηρίζουν με την αγάπη και τη δράση τους τον αγώνα του Συλλόγου για τα παιδιά του.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους ενός δεύτερου τραγουδιού που είχε ηχογραφήσει το 2005 ο Αντώνης Ρέμος με τον μικρό Ανδρέα ένα από τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Αντώνης Ρέμος - Hit Channel

Ο Αντώνης Ρέμος, συγκινημένος από τη θερμή υποδοχή και την τιμή που του κάνει η κυρία Βαρδινογιάννη και ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ», όταν πήρε τον λόγο είπε:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς κυρία Μαριάννα – Ελπίδα Βαρδινογιάννη – γιατί θα έπρεπε να είχατε αλλάξει και το όνομα σας μετά από όσα έχετε προσφέρει. Σας αξίζει και το όνομα Ελπίδα δίπλα από το Μαριάννα το λέω όπως το νιώθω γιατί έχει γίνει συνώνυμο το όνομα Ελπίδα με το πρόσωπό σας. Πρέπει κάθε μέρα να τονίζουμε πόσο σημαντική είναι η υγεία των ανθρώπων, αλλά στην κορυφή είναι η υγεία των παιδιών.

Όπως είπε και ο Κωστής Παλαμάς έστω κι ένα παιδί να σωθεί υπάρχει Ελπίδα για το αύριο. Αυτό το έργο που ξεκινήσατε το 1990, και με όλες αυτές τις προσπάθειες που καταβάλατε και με το έργο που φτιάξατε, γράψατε ιστορία και θα μείνετε στην ιστορία ως ένας άνθρωπος, όπως και πολλοί άλλοι που έβαλαν ένα λιθαράκι σ’ αυτόν τον τόπο, που έσωσε έναν μεγάλο αριθμό παιδιών που χωρίς εσάς δεν θα υπήρχαν.

Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα! Καμιά φορά σκέφτομαι, ιδιαίτερα τώρα που κι εγώ απέκτησα παιδί, αν αξίζει τον κόπο να κάνεις παιδιά, γιατί ξαφνικά έρχονται όλα αυτά τα άγχη και καμιά φορά συμβαίνει κάτι στην ζωή σου που πρέπει να το αντιμετωπίσεις και χάνεις τη δύναμη σου… Όσο δυνατός κι αν είσαι, όσα χρήματα κι αν έχεις, όση προβολή και αν έχεις… Έρχεσαι και ισοπεδώνεσαι γιατί η μοίρα σου παίζει ένα παιχνίδι και σε φέρνει σε μια κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσεις ως γονιός, και είναι για σένα πρωτόγνωρο και δεν ξέρεις πώς…

Τέτοιες περιπτώσεις έχω πολλές να σκεφτώ και λέω τελικά ότι η αγάπη που σου δίνει ένα παιδί αξίζει τον κόπο να παλέψεις αυτό που θα σου φέρει η ζωή και σ’ αυτόν τον αγώνα πραγματικά χρειαζόμαστε ανθρώπους να μας βοηθήσουν και η βοήθεια έρχεται εκεί που δεν την περιμένεις… Καμιά φορά σηκώνεις τα χέρια ψηλά και λες δεν έχω χρήματα, δεν έχω ανθρώπους και ξυπνάς την επόμενη ημέρα και έχεις δίπλα σου ανθρώπους που δεν φαντάζεσαι…

Ξαφνικά και μαγικά είναι δίπλα σου για να γίνει καλά το παιδί σου… Αυτό έχετε καταφέρει…Είστε αυτές οι κρυφές δυνάμεις για όλα αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες που περνούν αυτή τη δοκιμασία και βγαίνουν νικητές χάρη στη δική σας βοήθεια. Μέσω και των ανθρώπων του ΡΕΑ που εκεί ήρθε στη ζωή η κόρη μου η Ελένη, έγινα εθελοντής δότης μυελού των οστών μια πολύ απλή διαδικασία. Ξέρω από πρώτο χέρι, από έναν άνθρωπο που γνωρίζω, ότι βρέθηκε συμβατός δότης με ένα άρρωστο παιδί και νιώθει τόση υπερηφάνεια και ευλογία από το Θεό γιατί έσωσε έναν άνθρωπο. Με μια τόσο απλή διαδικασία… Συνεχίζω ως στρατιώτης σ’ αυτόν τον αγώνα του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ.

Θα συνεχίσω να ενημερώνω τον κόσμο που ακόμα βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο ενημέρωσης για το τι σημαίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών. Μέσα από τη μουσική μου, μέσα από τις συναυλίες, τις εκδηλώσεις θα παροτρύνω τους φίλους μου, τα παιδιά αυτά που με αγαπούν και θα τους λέω ότι μόνο ευλογία έχετε να πάρετε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που μου δίνετε αυτή την ευλογία να συμμετάσχω ακόμα πιο ενεργά ακόμα πιο δραστήρια στον αγώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ και υπόσχομαι ότι και δημόσια και ιδιωτικά εγώ θα είμαι πιστός στρατιώτης σ’ αυτόν τον αγώνα για να σώσουμε όσα περισσότερα παιδιά μπορούμε!».

Μετά την εκδήλωση ο Αντώνης Ρέμος και η Υβόννη Μπόσνιακ επισκέφτηκαν τους μικρούς ασθενείς της Μονάδας στα δωμάτιά τους, κουβέντιασαν μαζί τους και με τους γονείς και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Αντώνης Ρέμος - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας