Ένα απόσπασμα από συνέντευξη που έδωσε ο Αντώνης Ρέμος στην Τουρκία θέλει να προκαλέσει έντεχνα φιλονικία, όμως ο τραγουδιστής ξεκαθαρίζει την κατάσταση.

Σημερινά (22/09) δημοσιεύματα στην Ελλάδα, φέρνουν στην επιφάνεια αποσπάσματα από μία συνέντευξη που έδωσε ο Αντώνης Ρέμος στην Τουρκία, με αφορμή δύο συναυλίες του στη γείτονα χώρα.

Η άστοχη μετάφραση ή η επιτηδευμένη παρερμηνεία της ανάγκασαν τον δημοφιλή καλλιτέχνη να προβεί σε μία σειρά διευκρινήσεων γύρω από αυτή, χωρίς ωστόσο – όπως ο ίδιος τονίζει – να έχει διάθεση να απολογηθεί σε κανέναν.

Βέβαια, φροντίζει να αφήσει εκτός πεδίου οποιεσδήποτε σκοπιμότητες και αντιπαλότητες, επισημαίνοντας ότι οι απλοί άνθρωποι των δύο λαών δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα.

Όσα ανέφερε ο Αντώνης Ρέμος σχετικά με το θέμα:

«Πριν από λίγο καιρό βρέθηκα στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο Bodrum καλεσμένος μιας μεγάλης εταιρία για να δώσω δύο συναυλίες εκεί.

Τα ΜΜΕ έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και έδωσα κάποιες συνεντεύξεις.

Διαβάζω σήμερα την ερμηνεία και την παρουσίαση μιας εκ των συνεντεύξεων μου. Μένω έκπληκτος με αυτά που διαβάζω και πιστεύω ότι ή έχει γίνει λάθος μετάφραση από τα Τούρκικα στα Ελληνικά, ή τα τούρκικα μέσα παρουσίασαν με λανθασμένο τρόπο τα λεγόμενά μου.

Περήφανος είμαι μόνο για την καταγωγή μου που είμαι Έλληνας. Από εκεί και πέρα, έξω από τα πολιτικά παιχνίδια και τις ιστορικές αντιπαλότητες των δύο λαών, οι απλοί άνθρωποι και οι Έλληνες και οι Τούρκοι πραγματικά δεν έχουν να χωρίσουν πια τίποτα.

Υπάρχει μεγάλη εκτίμηση και αγάπη των απλών ανθρώπων και από τις δύο πλευρές και είμαι σίγουρος γι’ αυτό.

Όσον αφορά στο θέμα των δηλώσεών μου για τον Κεμάλ, η αλήθεια είναι ότι είπα, πως είμαι περήφανος που κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη και στην ίδια συζήτηση αναφέρθηκε η καταγωγή του Κεμάλ από την Θεσσαλονίκη και προφανώς τοποθετήθηκαν όλα μαζί.

Κλείνοντας δεν έχω διάθεση να απολογηθώ σε κανέναν, από εκεί και πέρα ο καθένας είναι ελεύθερος να βγάλει τα συμπεράσματά του. Σας ευχαριστώ όλους. Καλημέρα.»

 

Αφήστε το σχόλιό σας