Η Άννα Βίσση γιορτάζει την εικοστή επέτειο κυκλοφορίας ενός δίσκου γεμάτου αποκλειστικά με επιτυχίες, του «Τραύμα».

Κι όμως πέρασαν ήδη 20 χρόνια από την κυκλοφορία ενός εκ των εμπορικότερων δίσκων που έχει καταγράψει η Άννα Βίσση και το fannatics.gr ανατρέχει πίσω στο χρόνο.

Το «Τραύμα» είναι ο 17ος προσωπικός studio δίσκος της Άννας Βίσση και κυκλοφόρησε στις 16 Απριλίου 1997 επιφυλάσσοντας ένα ακόμη σοκ: Την απόλυτη επιτυχία 15 τραγουδιών και το κυριολεκτικό μονοπώλιο στο airplay όλων των ραδιοφώνων! Μια ακόμα μουσική πρόταση, διασκέδασης αυτή τη φορά, από την Άννα Βίσση και το Νίκο Καρβέλα. Μουσική και στίχοι δια χειρός του Νίκου Καρβέλα, με στίχους στα «Σιγά!», «Να ‘Σαι Καλά» και «Απόλυτο Κενό» να δίνει η Ναταλία Γερμανού.

Το album κυκλοφόρησε και στην Αυστραλία (06/1997) από την τοπική Sony με την ένδειξη «Limited Edition Tour Pack», περιλαμβάνοντας cd single με παλαιότερες επιτυχίες. Το «Τραύμα» αποτέλεσε τον τελευταίο δίσκο της Άννας Βίσση που κυκλοφόρησε και σε βινύλιο, το οποίο είναι αρκετά δυσεύρετο στις μέρες μας. Ο δίσκος έγινε τριπλά πλατινένιος στην Κύπρο ξεπερνώντας κατά πάρα πολύ τις 18.000 πωλήσεις και τριπλά πλατινένιος στην Ελλάδα για πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 180.0000.

Στα πλαίσια του promo του «Τραύμα», ο ΟΤΕ κυκλοφόρησε συλλεκτική τηλεκάρτα που έχει σαν θέμα το πολυπλατινένιο «Τραύμα». Το τραγούδι «Μαύρα Γυαλιά» περιλαμβάνεται μαζί με το «Ελένη», στο CD single «Forgive Me This» που κυκλοφόρησε η Άννα Βίσση στην Αυστραλία, με το ομώνυμο τραγούδι και το «Crush» να συμπληρώνουν την κυκλοφορία. Το Σεπτέμβριο, το «Τραύμα» έφτασε στο #73 του αυστραλιανού chart πωλήσεων και το «Forgive Me This» στο #66 του singles chart.

Η Άννα Βίσση και ο Νίκος Καρβέλας με το συγκεκριμένο δίσκο επέβαλλαν και καθιέρωσαν το λαϊκοπόπ ύφος στη mainstream μουσική σκηνή της χώρας, είδος που κυριάρχησε για τουλάχιστον μια δεκαετία.

Το ομώνυμο τραγούδι επανέφερε το τσιφτετέλι στην επιφάνεια και παρέμεινε ένα διαχρονικό κομμάτι του είδους μέχρι σήμερα, θεωρούμενο ως ύμνος από τους λάτρεις του είδους

Παράλληλα όμως η Άννα Βίσση βρισκόταν σε μια κορυφαία ερμηνευτική στιγμή, ηχογραφώντας δύο σπουδαίες δυναμικές μπαλάντες όπως τα «Μαύρα Γυαλιά» και το «Θάνατος Είναι Η Αγάπη» σε ενορχηστρώσεις του Joey Balin. Τέλος, ο δίσκος περιλαμβάνει τη συνύπαρξη με το Σάκη Ρουβά, ένα ντουέτο που γράφτηκε για τις ανάγκες της κοινής τους εμφάνισης στο «ΧΑΟΣ» τον προηγούμενο χειμώνα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο fannatics.gr:
20 Χρόνια «Τραύμα» [1997 – 2017]

 

Αφήστε το σχόλιό σας