Το μεσημέρι της Τετάρτης, βρέθηκα στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο γνωστός-πλέον- dj Anise K ώστε να γίνει πραγματικότητα η συνέντευξη μας. Έτσι λοιπόν, με μεγάλη χαρά με υποδέχτηκε και ξεκινήσαμε τη κουβέντα μας. Ο Anise, έγινε γνωστός στην Ελλάδα και στο ευρύ κοινό μετά την τεράστια επιτυχία που είχε το κομμάτι του «Walking on air» σε συνεργασία με τον Snoop Dogg και την Bella Blue.

 Συνέντευξη: Ηρώ Τζημίκα

– Για αρχή, θα ήθελες να μου πεις πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σου με τη μουσική; Πώς ξεκίνησαν όλα;

– Ο μπαμπάς μου είναι βιολιστής. Οπότε καταλαβαίνεις ότι από μικρή ηλικία ήμουν μέσα σε ένα μουσικό περιβάλλον και άρχιζα και εγώ με τη σειρά μου να παίζω μουσικά όργανα από την ηλικία, πάνω-κάτω των τριών!  Έπειτα στα εφτά μου με τον πατέρα μου κάναμε tour σε πολλές χώρες του κόσμου παίζοντας μουσική και τραγουδώντας μπροστά σε χιλιάδες κόσμο οπότε, ήξερα από τότε με το τι θα ασχοληθώ στο μέλλον. Ήταν γραφτό!

– Στην Ελλάδα βρίσκεσαι για τα MAD VMA. Τι έχεις σκοπό να μας παρουσιάσεις;

– Θα είναι κάτι μεγάλο. Κάτι πραγματικά μεγάλο. Πολλοί με ρωτάνε αλλά σε όλους λέω ότι πρέπει να περιμένουν για να δουν. Θα είναι μια μεγάλη έκπληξη και επειδή ξέρω ότι ο κόσμος αγάπησε το κομμάτι μου και το έκανε μεγάλη επιτυχία εδώ θα είναι και η πρώτη παρουσίαση του κατά αυτό τον τρόπο, μέσω της τηλεόρασης και σε ένα τόσο μεγάλο event! Πιστεύω ότι θα είναι τεράστιο!

– Πώς νιώθεις για την αγάπη που παίρνεις από τον κόσμο σχετικά με το «Walking on air»;

– Αυτό το κομμάτι δημιουργήθηκε κάτω από ένα ομαδικό πνεύμα. Πνεύμα μιας οικογένειας. Δεν είναι μόνο δικό μου αλλά και του Snoop Dogg αλλά και της Bella. Βέβαια μπορεί το όνομα να είναι «Anise K featuring» αλλά το θέμα είναι να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι με το αποτέλεσμα. Όλοι τους ήταν μαζί μου από την αρχή και με στήριξαν ώστε να γίνει πραγματικότητα. Αυτό θέλαμε να περάσουμε και προς τα έξω. Που από ότι φάνηκε ο κόσμος το αγάπησε και νιώθω πολύ τυχερός για αυτή την τόσο ανοδική πορεία του και τους ευχαριστώ.

Anise K– Έχεις άγχος για τα επόμενα βήματα σου; Πολλοί καλλιτέχνες φοβούνται για την επιτυχία του πρώτου τους hit single! 

– Ε, δεν θα το έλεγα. Έχω πίστη στον εαυτό μου και είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα αποτύχω, τουλάχιστον έτσι ελπίζω. Όντως πολλοί καλλιτέχνες το πιστεύουν αυτό, ότι το επόμενο δεν θα είναι τόσο καλό όσο το πρώτο αλλά όχι πιστεύω ότι το επόμενο single θα είναι καλύτερο, αλλά καλύτερο με διαφορετικό τρόπο! Θα έρθουν ακόμα περισσότερο hits γιατί πλέον γνωρίζω τη σωστή φόρμουλα και οι άνθρωποι που δουλεύουν πλάι μου έχουν ρίξει καταπληκτικές ιδέες στο τραπέζι.

– Είχες την ευκαιρία να συνεργαστείς με τον γνωστό παραγωγό KC Porter. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσένα;

– Είναι ένας εξαίρετος μουσικός και παραγωγός αλλά και ένας από τους σπουδαιότερους στην Αμερική, όπως θα έχεις διαβάσει, ο οποίος μάλιστα είχε και υποψηφιότητα για βραβείο Grammy. Έχει δουλέψει με τους πάντες. Ricky Martin, Celine Dion, Michael Jackson και όποιον άλλον μπορείς να φανταστείς! Ο KC, είναι πολύ καλός φίλος μου και πιστεύω ότι το να τον έχω κοντά μου, είναι κάτι σαν έχω δίπλα μου έναν πατέρα. Με καθοδηγεί προς τη σωστή κατεύθυνση και τον ευχαριστώ για όλα όσα έκανε και κάνει.

– Υπάρχει και κάτι άλλο εντυπωσιακό σχετικά με το «Walking on air». Είναι το τελευταίο τραγούδι που ηχογράφησε ο Snoop Dogg, πριν αλλάξει το όνομα του σε Snoop Lion! Μίλησε μου για αυτή τη συνεργασία.

– Ακριβώς! Όπως γνωρίζει ο κόσμος είναι το τελευταίο τραγούδι που ηχογράφησε ο Snoop Dogg με αυτό το όνομα. Βγάζει ακόμα μερικά πράγματα με το παλιό του όνομα αλλά πλέον είναι official ως Snoop Lion. Κατά τη διάρκεια που ηχογραφούσαμε το τραγούδι, υπήρχαν κάποιες καθυστερήσεις και τελικά ήταν για αυτό το λόγο. Μετά από κάποιο διάστημα ήρθε και μας είπες ότι: «Ξέρετε κάτι, αλλάζω το όνομα μου» και εμείς ήμασταν κάπως στο ότι μας κάνει πλάκα. Αλλά όμως όχι. Αυτό είναι το τελευταίο τραγούδι του με το συγκεκριμένο όνομα και έτσι κλείνει αυτό το μεγάλο κεφάλαιο! Να φανταστείς όλα τα ΜΜΕ στην Αμερική είχαν τρελαθεί όταν το είχαν μάθει. Αλλά ποιος ξέρει! Μπορεί κάποια στιγμή να επανέλθει!

– Έχεις στο μυαλό σου κάποιον τραγουδιστή με τον οποίο θα ήθελες να συνεργαστείς; 

– Μαζί με τους συνεταίρους μου σκεφτόμαστε μερικούς. Για παράδειγμα είναι ο Chris Brown, η Jennifer Lopez, η Rihanna. Όλοι είναι στη λίστα. Όποιο μεγάλο όνομα  και αν σκεφτείς. Όταν ένας είναι μεγάλος καλλιτέχνης, είναι μεγάλος καλλιτέχνης. Αλλά είμαι ο τύπος που αυτό για εμένα δεν σημαίνει κάτι. Ότι δηλαδή θα πάρω την Rihanna για το επόμενο single μου. Αν θα τη διαλέξω για να συνεργαστούμε θα είναι μόνο γιατί δουλεύει τέλεια στο κομμάτι. Πρέπει η φωνή της να ταιριάζει πάνω σε αυτό, αν δεν ταιριάζει ίσως καλύτερα θα ήταν να το πάρει ο Chris Brown κτλ. Καταλαβαίνεις πώς πάει. Είμαι καλλιτέχνης που σέβομαι τη μουσική μου και δεν θα διαλέξω κάποιον μόνο και μόνο για να γίνει μεγάλο hit. Όπως και στο «Walking on air», δεν το πήρε η Rihanna. Το πήρε η Bella και το απογείωσε. Αν και όσοι δεν το ήξεραν πίστευαν ότι ήταν η Rihanna στην αρχή! (γέλια)

– Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σου;

– Έχω ένα τεράστιο μουσικό backround. Ο πατέρας μου σπούδασε στη Γερμανία, η μητέρα μου στη Πορτογαλία, μερικοί συγγενείς μου από τη Μελβούρνη έχουν παντρευτεί εδώ  Έλληνες, οπότε είμαι και εγώ λίγο Έλληνας (γέλια). Έχω ακούσματα από όλο τον κόσμο. Αυτό μπορείς να το επιβεβαιώσεις και στο «Walking on air». Είμαι επηρεασμένος από τη Μέση Ανατολή, αν ακούσεις προσεκτικά τις χορδές. Και βέβαια υπάρχει μέσα στο κομμάτι και η αμερικάνικη pop αλλά και η rap. Δεν μου αρέσει να διατυπώνω ότι έχει ακουστεί ξανά. Προσπαθώ να βρίσκω νέους ήχους αν και αυτό είναι ρίσκο γιατί είτε θα είναι καλό ή κακό. Αλλά όπως αποδείχτηκε βγήκε καλό και είναι ο λόγος που βρίσκεσαι εδώ τώρα! (γέλια).

– Έχεις βρεθεί ξανά στην Ελλάδα εκτός από αυτή τη φορά;

– Είναι η πρώτη μου φορά εδώ και εννοείται πως δεν θα είναι και η τελευταία μετά από όλα αυτά που μπόρεσα να δω. Είναι μια πανέμορφη χώρα, με υπέροχους ανθρώπους, υπέροχη κουλτούρα, υπέροχο φαγητό και πανέμορφες γυναίκες! (γέλια). Όλα είναι απλά τέλεια.

– Τι είχες ακούσει για την Ελλάδα πριν έρθεις εδώ;

– Ότι είχα ακούσει για την Ελλάδα βγήκε ακριβώς και όπως το περίμενα. Ήξερα ότι το φαγητό είναι υπέροχο και οι άνθρωποι σε αγκαλιάζουν σαν δικό τους από τη πρώτη στιγμή. Ανακάλυψα ότι έχω και μεγάλο fan base εδώ. Πήγα πριν μερικές μέρες σε ένα party στη παραλία ενός περιοδικού και όλοι με έβλεπαν για πρώτη φορά και με φίλησαν, με αγκάλιασαν χωρίς κανένα δισταγμό. Έπαθα πλάκα! Στην Αυστραλία και στην Αμερική δεν το έχουμε αυτό. Απλά σφίγγουμε τα χέρια και αυτό ήταν! Εδώ είστε μια μεγάλη οικογένεια και ο ένας θα προσέξει τον άλλον… Αυτό είναι και κάτι που θαυμάζω στην Ελλάδα!

– Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου; Να περιμένουμε κάποιο νέο single;

– Να εξαπλώσω τη μουσική μου για αρχή! Έχω κλείσει πολλές συνεντεύξεις, πολλά shows όπου και θα παρουσιάσω διάφορα πράγματα ανά τον κόσμο. Όσον αφορά τα singles θα πηγαίνουμε ένα, ένα τη φορά και στο μέλλον θα υπάρξει και ένα άλμπουμ με ένα μεγάλο συνδυασμό από remixes, κομμάτια διάφορων djs αλλά και feauturings.

– Και για να κλείσουμε, θα ήθελες να δώσεις μια ευχή στον κόσμο που θα διαβάσει τη συνέντευξη μας;

– Να περάσουν ένα τέλειο καλοκαίρι, γιατί εδώ στην Ελλάδα είναι μοναδικό. Πλέον η Ελλάδα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου γιατί ήταν και η πρώτη χώρα που με έκανε νούμερο ένα. Επίσης από ότι ξέρω, περνάτε δύσκολα το τελευταίο διάστημα αλλά ελπίζω όλα σύντομα να αλλάξουν προς το καλύτερο γιατί το αξίζετε. Την επόμενη φορά που θα έρθω θα κάνω ότι μπορώ ώστε να προμοτάρω και εγώ με τη σειρά μου τη χώρα σας και να έρθουν όσοι περισσότεροι άνθρωποι γίνεται! Απλά «σταυρώνω» τα δάχτυλα μου και προσεύχομαι ώστε όλα να πάνε καλά.

– Σε ευχαριστώ πολύ Anise K για την όμορφη συνέντευξη!

– Εγώ σε ευχαριστώ και ελπίζω να βγει πολύ καλή!

Anise K
Anise K

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας