HIT CHANNEL ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Σεπτέμβρης 2011. Είχαμε την τύχη να μιλήσουμε με ένα σπουδαίο μουσικό: τον πληκτρά/ μπασίστα /κιθαρίστα Andy Bown. Ο Andy είναι μόνιμο μέλος των Status Quo για περισσότερα από 35 χρόνια. Έχει παίξει επίσης μπάσο με τους Pink Floyd στα  shows για το ‘The  Wall Live’  το 1980-81, ηχογράφησε κάποια πλήκτρα για τους Floyd στο ‘The Final Cut’, στο “Pros and Cons of Hitchhiking” του Roger Waters με τον Eric Clapton και με μερικούς ακόμα θρυλικούς καλλιτέχνες όπως ο  Jerry Lee Lewis και ο Paul McCartney. Το  τελευταίο του solo album  ονομάζεται ‘Unfinished Business’ και θα πρέπει να το ακούσετε. Ένα από τα καλύτερα  albums  της χρονιάς! Διαβάστε  παρακάτω  τα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα μας είπε:

 

andy1Πόσο εύκολη ήταν η  διαδικασία ήταν η δημιουργία του ‘Unfinished Business’; Πότε γράφτηκαν τα τραγούδια;

Ένα-δυο από τα τραγούδια υπήρχαν εδώ και καιρό- δεν θα πω ποια είναι αυτά -αλλά κυρίως είναι καινούργια, και η ηχογράφησή τους δεν ήταν δύσκολη. Εμείς απλά τα βάλαμε να πλεύσουν.

 

Είστε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που λάβατε μέχρι τώρα από τους οπαδούς και Τύπο για το ‘Unfinished  Business’;

Σχεδόν όλοι  που έχουν ακούσει το album μέχρι στιγμής, τους άρεσε πολύ. Ένας-δυο μόνο οπαδοί των Quo νομίζουν ότι είναι χάλια.

 

Γιατί σας πήρε τόσο καιρό να κάνουμε ένα νέο σόλο άλμπουμ;

Από ένα διαβολικό μείγμα να είμαι πάρα πολύ απασχολημένος και πολύ τεμπέλης.

 

andy2Το  line-up  το οποίο συμμετέχει στο ‘Unfinished Business’ είναι φανταστικό  [Henry  Spinetti (Eric Clapton, Bob  Dylan), Trevor Bolder  (Bowie, Uriah Heep), Mick Rogers (Manfred Mann) και ο Mike Paxman ως παραγωγός]! Γιατί επιλέξατε ιδιαίτερα αυτούς τους μουσικούς; Θα περιοδεύσετε για το album;

Ήταν οι μόνοι άνθρωποι που έμειναν στη μουσική βιομηχανία που ήθελαν να εργαστούν μαζί μου. Χαχα -όχι, τους θαύμαζα όλους  ξεχωριστά όλα αυτά τα χρόνια και σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο για να τους μαζέψω για αυτό το project. Αισθάνθηκα τυχερός.

 

Πιστεύετε  ότι ο ψηφιακός τρόπος ηχογράφησης (προγράμματα υπολογιστών, λογισμικό κλπ.) μειώνει το κόστος παραγωγής ή προτιμάτε την αναλογική ηχογράφηση;

Χρησιμοποιήσαμε ένα μίγμα και των δύο: ψηφιακή ηχογράφηση, αναλογικό ήχο μέσω αναλογικού εξοπλισμού.

 

Πόσο κοντά είναι ένα νέο  album  των  Status Quo; Κάνετε καθόλου ηχογραφήσεις αυτή την περιόδο;

Έχουμε κυκλοφορήσει ένα μόνο πριν από λίγες εβδομάδες –το ‘Quid Pro Quo’  και είναι πάρα πολύ καλό, επίσης.

 

Έχετε ευχάριστες αναμνήσεις από τα  shows για το ‘The Wall’ το ’80-81; Μήπως η ατμόσφαιρα ανάμεσα στα μέλη του συγκροτήματος σας είχε επηρεάσει;

Ήμουν, υποθέτω, επηρεασμένος από την ατμόσφαιρα μερικές φορές, αλλά ποτέ αδικαιολόγητα, διότι όλοι ήταν κύριοι και συμπεριφέρθηκαν ως τέτοιοι.

 

andy2Περιγράψτε μας τα συναισθήματά σας  παίζοντας με τον Jerry Lee Lewis; Νιώσατε τρομοκρατημένος κάποια στιγμή;

Έχω μόνιμα ψυχολογικά τραύματα και δεν είμαι σε θέση να παίξει πιάνο από τότε.

 

Απολαύσατε τις ηχογραφήσεις για την καταπληκτικό “Pros And Cons of Hitchhiking” του Roger με τον Eric Clapton; Πώς ήταν ο  Eric ως συνεργάτης και ως άτομο;

Ήταν καταπληκτικό που κάναμε το ‘Pros and Cons’  -κάτι εντελώς διαφορετικό. Και ο Eric ήταν ήσυχος, λιτός, φιλικός και επαγγελματίας.

 

Ποιο γεγονός (μουσικό ή όχι) που σας αφορά, θα εξέπληττε τους οπαδούς;

Ίσως το γεγονός ότι δεν έχω ακόμη αποφασίσει τι θα κάνω όταν μεγαλώσω.

 

Υπάρχει κάποιος που θα θέλατε να παίξετε με και δεν έχει συμβεί ακόμα εκεί;

H Imelda May (σ.σ: έχει δουλέψει και με τον Jeff Beck) μου κάνει κλικ .

 

Πόσο πιθανόν είναι να παίξετε στην Ελλάδα στο εγγύς μέλλον; Στείλτε ένα μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς.

Εάν επρόκειτο να μου στείλετε ένα φορτίο με δραχμές θα εξαφανιστώ σαν δύο κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο! Σας αγαπώ όλους! … Γειά σας και Ωδή στην Κεφαλονιά..

 

Ένα τεράστιο “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ”  στον κύριο Andy Bown.

Τσεκάρετε το  http://www.andybown.com

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας