Ο Amir πήρε την κιθάρα και τραγούδησε άψογα στα ελληνικά την τεράστια επιτυχία του Νίκου Βέρτη, «Αν Είσαι Ένα Αστέρι».

Ο Γάλλος τραγουδιστής Amir Haddad, με ρίζες από Τυνησία, Μαρόκο και Ισπανία, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στον εφετινό διαγωνισμό της Eurovision, δηλώνει την προτίμησή του στην ελληνική μουσική και το Νίκο Βέρτη.

Η Γαλλία βρίσκεται ανάμεσα στους αποκαλούμενους «Big 5» του θεσμού της Eurovision και ως εκ τούτου – μαζί με τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και την Ιταλία – δε συμμετείχε στους δύο ημιτελικούς που έχουν προηγηθεί στη Στοκχόλμη. Αντιθέτως, οι συγκεκριμένες χώρες θα διαγωνιστούν απευθείας στον τελικό του Σαββάτου 14 Μαΐου.

Με λιγότερο άγχος από ό,τι οι υπόλοιπες αποστολές, ο Amir πήρε στα χέρια την κιθάρα του και τραγούδησε άψογα στα ελληνικά την τεράστια επιτυχία του Νίκου Βέρτη, «Αν Είσαι Ένα Αστέρι» για την κάμερα του oikotimes.

Το «Αν Είσαι Ένα Αστέρι», σε μουσική του Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους του Γιώργου Τσοπάνη, κυκλοφόρησε το 2011 μαζί με τον πλατινένιο δίσκο του Νίκου Βέρτη «Είμαι Μαζί Σου».

Πώς γνωρίζει ο Amir το Νίκο Βέρτη; Η εξήγηση υπάρχει.

Ο τραγουδιστής μετανάστευσε με τους γονείς του στο Ισραήλ σε ηλικία 8 ετών. Εκεί, πήρε μέρος στο talent show «A New Star Is Born» (ισοδύναμο του Pop Idol») και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δισκογραφία. Η δημοτικότητα της ελληνικής μουσικής και ειδικά του Νίκου Βέρτη στο Ισραήλ είναι στα ύψη. Μάλιστα, ο Νίκος Βέρτης έχει συνεργαστεί με ισραηλινούς συναδέλφους του και έχει εμφανιστεί στη χώρα κατά το παρελθόν. Με τα παραπάνω, λοιπόν, εξηγείται το αναπάντεχο video.

Όσον αφορά τον Amir Haddad, το 2014 επέστρεψε στη Γαλλία για να συμμετάσχει στο «The Voice», όπου έφθασε έως τον τελικό κατακτώντας την τρίτη θέση. Χάρις στην πορεία που έχει σημειώσει, το τηλεοπτικό δίκτυο του France 2 επέλεξε τον Amir για να εκπροσωπήσει τα γαλλικά χρώματα στην εφετινή Eurovision με το τραγούδι «J’ai Cherché».

Η δεύτερη έκπληξη είναι ότι και το συγκεκριμένο τραγούδι συνδέεται με τον τρόπο του με την Ελλάδα, αφού στο video clip εμφανίζεται (0:21) η φωτογραφία του Έλληνα ολυμπιονίκη στο τάε κβον ντο, Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Ο Amir γεννήθηκε με απώλεια ακοής 50% και ακούει μόνο από την αριστερή πλευρά.

Αφήστε το σχόλιό σας