«All Human Beings»: Το όραμα του Max Richter για έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο

Το «All Human Beings» είναι το πρώτο single από το νέο μουσικό έργο του Max Richter.

Ο πρωτοποριακός συνθέτης Max Richter ανακοινώνει την κυκλοφορία του «Voices», ενός σπουδαίου έργου που αντλεί έμπνευση από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το πρώτο single από έργο, το οποίο ο ίδιος ο συνθέτης περιγράφει ως «ένα μέρος να σκεφτείς και να στοχαστείς», μόλις κυκλοφόρησε από την Decca Records.

Το «Voices» διαδέχεται για τον καινοτόμο καλλιτέχνη με τα δισεκατομμύρια streams το άλμπουμ «Sleep» του 2015, το οποίο συνεχίζει να ασκεί επιρροή πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Ο Max Richter ανακοίνωσε το λανσάρει μιας νέας εφαρμογής με τον τίτλο «Sleep» που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να μετατρέψουν το ομότιτλο άλμπουμ διάρκειας οκτώ ωρών σε προσαρμοσμένες μουσικές συνεδρίες, με στόχο να τους βοηθήσει στη συγκέντρωση, το διαλογισμό και τον ύπνο.

Max Ricther - Sleep - app screenshots

Στην καρδιά τόσο του «Voices» όσο και του «Sleep» είναι η αίσθηση της παγκόσμιας κοινότητας, μια αίσθηση που γεννιέται από την σταθερή επί σειρά ετών άποψη του Max Richter ότι η μουσική είναι ακτιβισμός και την επιθυμία του να ενώσει το κοινό παγκοσμίως.

Σε μια εποχή δραματικών αλλαγών, το «Voices» προσφέρει ένα μουσικό μήνυμα ελπίδας.

Ο Max Richter κάλεσε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να λάβουν μέρος στο έργο και να αναγνώσουν κομμάτια από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα οποία θα ενσωματωθούν στο τελικό αποτέλεσμα έργο.

Συνολικά υποβλήθηκαν εκατοντάδες συμμετοχές σε περισσότερες από 70 γλώσσες. Αυτές οι αναγνώσεις σχηματίζουν το ακουστικό τοπίο από το οποίο ρέει η μουσική σε αυτό το έργο: είναι οι «Φωνές» στις οποίες αναφέρεται ο τίτλος του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις 31 Ιουλίου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

VOICES has been 10 years in the making. In this time of great challenges, I’ve made this music as a place to reflect on the world we have made, and on the world we want to make. (Listen via profile link) Readings are from the United Nations Declaration Of Human Rights. Voices is out 31st July

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Max Richter (@maxrichtermusic) στις

Το πρώτο single φέρει τον τίτλο «All Human Beings» και συνοδεύεται από ένα ολοκαίνουργιο μουσικό βίντεο.

Μιλώντας για την ιδέα πίσω από το βίντεο, ο Max Richter περιγράφει: «Τα αρχικά λόγια της Διακήρυξης, που συντάχθηκε το 1948, είναι: “Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα”. Αυτές οι εμπνευσμένες λέξεις αποτελούν κατευθυντήρια αρχή για ολόκληρη τη Διακήρυξη, αλλά κοιτάζοντας τον κόσμο που έχουμε δημιουργήσει από τότε, είναι ξεκάθαρο ότι τις έχουμε ξεχάσει».

«Η απόδειξη είναι τα πρόσφατα βάναυσα γεγονότα στις ΗΠΑ, που οδήγησαν στους τραγικούς θανάτους των George Floyd και Breonna Taylor, καθώς και αμέτρητα άλλα περιστατικά κακοποιήσεων σε όλο τον κόσμο. Σε τέτοιες στιγμές είναι εύκολο να αισθανθείτε απελπισμένοι αλλά, όπως τα προβλήματα του κόσμου μας είναι δική μας δημιουργία, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τις λύσεις», συνεχίζει.

«Ενώ το παρελθόν είναι σταθερό, το μέλλον δεν έχει γραφτεί, και η Διακήρυξη ξεκινά με ένα εμψυχωτικό όραμα για έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο, που είναι εφικτό αν το επιλέξουμε», τονίζει.

Σύμφωνα με τον Max Richter η εντυπωσιακή ταινία της Yulia Mahr για το «All Human Beings» απεικονίζει αυτό το όραμα με έναν όμορφο τρόπο, προσφέροντας παράλληλα μια ματιά στην ολοκληρωμένη ταινία για το «Voices» που θα ακολουθήσει.

Η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1948, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και συντάχθηκε από μια ομάδα φιλοσόφων, καλλιτεχνών και στοχαστών την οποία συγκάλεσε η Eleanor Roosevelt για να απαντήσουν στα μεγάλα ζητήματα της εποχής.

Η φωνή της Roosevelt θα ακούγεται μάλιστα στην έναρξη του «Voices», όπου Max Richter έχει συμπεριλάβει την ηχογράφηση από το προοίμιο της Διακήρυξης του 1949.

«Μου αρέσει η ιδέα ενός μουσικού έργου που θα είναι ένα μέρος για να σκεφτείς και είναι σαφές ότι όλοι έχουμε κάτι να σκεφτούμε αυτή τη στιγμή. Η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι κάτι που μας προσφέρει ένα δρόμο προς τα εμπρός. Αν και δεν είναι ένα τέλειο έγγραφο, η Διακήρυξη αντιπροσωπεύει όντως ένα εμπνευσμένο όραμα για το ενδεχόμενο ενός καλύτερου και πιο ευγενικού κόσμου», εξηγεί ο Max Richter.

Ακολουθήστε το Hit Channel στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελληνική και Ξένη μουσική. Ακολουθήστε το hit-channel.com σε Facebook, Twitter, Instagram και Spotify.

Δες και αυτά