Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων θα συναντήσει το κοινό της πρωτεύουσας για μία συναυλία ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η μουσική του παρέα βγαίνουν για περιοδεία φέτος το καλοκαίρι, συνεχίζοντας το μακρύ ταξίδι της «Μικρής Βαλίτσας».

Ο ίδιος αναφέρει: «Ξεκινήσαμε ηχογραφώντας σε κάποιο υπόγειο και καταλήξαμε να γυρίζουμε ασταμάτητα τη Γη. Αυτή η συνεχής μετάβαση από το μοναχικό στο συλλογικό, χαρακτηρίζει τη ζωή και την τέχνη μας. Υπάρχει γνήσια, αμοιβαία χαρά στη συνάντηση με τους ακροατές. Υπάρχει ενέργεια, επικοινωνία, άνεση, ευγένεια, συμμετοχή όλων σε κάτι ζωντανό, αληθινό και πολύτιμο.

Το σχήμα απαρτίζουν σπουδαίοι μουσικοί, που σέβονται την τέχνη τους και την ασκούν με ενθουσιασμό και πάθος. Κάθε ένας τους αποτελεί έναν ολοκληρωμένο κόσμο. Τον προσφέρουν απλόχερα, χτίζοντας από κοινού την ιδιαίτερη, κοινή μας αισθητική.

Τα τελευταία τρία χρόνια λοιπόν, ζούμε παλινδρομώντας ευχαρίστως από τη δημιουργία στην καταστροφή. Και αυτή τη ζωή μοιραζόμαστε με τους ακροατές, όποτε τραγουδάμε. Όποτε, με τρεις νότες καιδυο λέξεις, προσπαθούμε να συλλαβίσουμε το όνειρο και την πραγματικότητα με τρόπο αδιαχώριστο.»

Μαζί του οι μουσικοί: Ο Γιώργος Καλούδης στο βιολοντσέλο και την κρητική λύρα, ο Μανόλης Πάππος στο μπουζούκι και το λαούτο, οι Φώτης Σιώτας και Δημήτρης Χατζηζήσης στο βιολί, ο Δημήτρης Τσεκούρας στο κοντραμπάσο, ενώ για την ηχοληψία φροντίζουν οι Βαγγέλης Λάππας και Βασίλης Δρούγκας και για τους φωτισμούς ο Κωνσταντίνος Μαργκάς.

Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου o Αλκίνοος Ιωαννίδης στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

 

Αφήστε το σχόλιό σας