Πέθανε σε ηλικία 74 ετών, ο γραφίστας και γλύπτης Hans Ruedi Giger. Το έργο του έχει εμπνεύσει πολλές ταινίες τρόμου και επιστημονικής φαντασίας.

Πέθανε σε ηλικία 74 ετών, ο Hans Ruedi Giger, δημιουργός του Alien. Η είδηση ανακοινώθηκε από την ελβετογερμανική τηλεόραση SRF. Ο Giger βρισκόταν στο νοσοκομείο τη στιγμή του θανάτου του, αποτέλεσμα των τραυμάτων του μετά από μια πτώση.

Γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1940 στο Coire. Ο Giger ήταν ένα πολύπλευρος καλλιτέχνης, ο οποίος έχει κυμανθεί από την γραφιστική στις εικονογραφήσεις και από τη γλυπτική στο σχέδιο, αλλά διεθνή φήμη του έδωσε το έργο του με τον Ridley Scott, με τον οποίο δημιούργησε το Alien, έργο που του χάρισε το Όσκαρ για τα special effects το 1980. Στη συνέχεια εργάστηκε ως σχεδιαστής σε διάφορες ταινίες εμπνευσμένες από την ιστορία, χαράζοντας μια θρυλική θέση στην ιστορία του κινηματογράφου (μεταξύ 1972 και 2013, αποτέλεσε το αντικείμενο είκοσι επτά ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους ).

Οι επιρροές του Giger για τον κόσμο του κινηματογράφου, όμως, δεν σταματούν στο Alien . Ταινίες όπως το Hellraiser και το Poltergeist ή σκηνοθέτες όπως ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και ο David Lynch επέστησαν στο ευφάνταστο και τρομακτικό σύμπαν του, που χαρακτηρίζεται από μια αισθητική απειλητική και σκοτεινή, επιθετική και ενοχλητική. Μια χρήσιμη επιτομή του έργου του είναι εικονογραφημένη συλλογή Necronomicon.

Αφήστε το σχόλιό σας