Μία μπαλάντα με τζαζ αποχρώσεις και αγγλικό στίχο προτείνει η Αλεξάνδρα Κλάδη.

Η Αλεξάνδρα Κλάδη συστήθηκε μέσα από μία σειρά τραγουδιών που δραπετεύουν από τα συνήθη ακούσματα: «Στο Κολωνάκι», το «Μαζί Για Πάντα» και το «Μαγικό Νησί» – μία συνεργασία με το Ρένο Χαραλαμπίδη.

Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός συνεχίζει την πορεία της στο μουσικό κόσμο και θέλει να γίνουμε το… «λάθος της», αφού η νέα της πρόταση έχει τον τίτλο «My Mistake».

Το τραγούδι αυτό το έγραψε πριν πολύ καιρό και είχε μείνει στο συρτάρι για χρόνια. Του έδωσε ξανά πνοή το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Σπύρος Μάνεσης, όταν τον εμπιστεύτηκε η Αλεξάνδρα Κλάδη για να παίξει το μέρος του πιάνου.

«Ο Σπύρος είναι ο καλύτερος κατά τη γνώμη μου Έλληνας τζαζ πιανίστας και όταν άκουσα το αποτέλεσμα της ηχογράφησης αποφάσισα να το συμπεριλάβω στο άλμπουμ μου, μαζί με άλλα 10 τραγούδια, που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο που μας έρχεται με τίτλο “Σαμπουάν”.», αναφέρει η ίδια.

Είναι το μοναδικό τραγούδι του δίσκου που έχει αγγλικό στίχο:

«Αρχικά δεν ήθελα να το συμπεριλάβω στο άλμπουμ, καθώς είχα φάει αρκετές φορές πόρτα στην Ελλάδα, εξαιτίας του γεγονότος ότι τα τραγούδια μου έχουν ελληνικό στίχο (!) (ραδιόφωνα, μαγαζιά, δισκογραφικές κτλ) και ήθελα να επιμείνω στον ελληνικό στίχο από πείσμα. Ο αγγλικός στίχος είναι σαφώς πιο εύκολος από τον ελληνικό. Ακούγεται στα αυτιά μας πολύ πιο όμορφα. Και εγώ περισσότερο αγγλόφωνα τραγούδια ακούω στο σπίτι.

Για τους σύγχρονους Έλληνες τραγουδοποιούς είναι πρόκληση να γράψουν ελληνικό στίχο που να μη φέρει το βαρύγδουπο και έντονα συναισθηματικά φορτισμένο περιεχόμενο που συνήθως φέρει. Για μένα ειδικά, ήταν τεράστια πρόκληση να γράψω σε ελληνικό στίχο και να μην θυμίζει κάτι από τα τετριμμένα που ακούμε συνήθως. Παρ’ όλα αυτά, αποφάσισα το κομμάτι αυτό να γίνει μέρος του άλμπουμ.»

Το «My mistake» είναι μια μπαλάντα με τζαζ αποχρώσεις. Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο arrangement των φωνών, κάτι που χαρακτηρίζει τα περισσότερα τραγούδια της Αλεξάνδρας Κλάδη.

«Τα φωνητικά στα τραγούδια μου τα γράφω όλα εγώ, μια συνήθεια που μου έμεινε από τις σπουδές μου στην κλασική και τζαζ αρμονία και από την εμπειρία μου με τις χορωδίες. Στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού αποφασίσαμε με την video artist και σκηνοθέτιδα Θένια Κουρέλη, την μόνιμη πια συνεργάτιδά μου, να βγάλουμε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο προς τα έξω.», τονίζει η Αλεξάνδρα Κλάδη για να συνεχίσει στο ίδιο κλίμα:

«Κάθε φορά που δοκιμάζω κάτι καινούργιο, είναι σαν να δοκιμάζω τα όριά μου. Και κάθε φορά αυτά τα όρια προσπαθώ να τα διευρύνω, όσους φόβους και αν αυτό φέρνει στην επιφάνεια. Η προσπάθεια όμως του να βγω από το “comfort zone” μου, είναι και αυτό που μου δίνει τη δύναμη να συνεχίζω.

Είμαι πολύ χαρούμενη για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα τόσο της ηχογραφημένης μουσικής, όσο και του βίντεο. Εύχομαι να το απολαύσετε! Σας ευχαριστώ για την στήριξη και το ενδιαφέρον σε όσα κάνω!»

Αλεξάνδρα Κλάδη - «My Mistake» (Στίχοι - Stixoi - Lyrics)

Many times, many lives
Find me feeling a bit surprised
Things that happen make me think
Life repeats itself again so we’ll meet

Be my mistake
Oh! my mistake
My own mistake
My beautiful mistake

Being grateful for your love
My sweet mistake you have become
Now I’m shortly out of time
Leave, but leave me your beautiful smile

Be my mistake
Oh! my mistake
My own mistake
My beautiful mistake

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας