Ένα τραγούδι για τα ψέματα, αυτά που λέμε και δεχόμαστε και για τα οποία φταίμε και οι δύο, παρουσιάζει η Αλεξάνδρα Κλάδη.

Η Αλεξάνδρα Κλάδη συστήνει την «Άλλη», ένα ξεχωριστό τραγούδι μέσα από το νέο άλμπουμ της με τίτλο «Σαμπουάν».

Πολλά τραγούδια έχουν γραφτεί από την πλευρά αυτής που ανακαλύπτει πως υπάρχει μια «άλλη». Δεν είχε γραφτεί όμως κανένα – έως τώρα – από την πλευρά της γυναίκας που είναι η «άλλη»! Για να γίνει ακόμα λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα, φαντάσου πως αυτή η «άλλη» δεν ξέρει καν για μεγάλο διάστημα ότι είναι η «άλλη». Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν υπάρχει κάπου ένας καλός ψεύτης.

Ο καλός ο ψεύτης το έχει ανάγκη το ψέμα.

Ρουφάει ενέργεια από τα ψέματά του και συνεχίζει να ψεύδεται ακόμα και όταν όλοι γύρω του έχουν καταλάβει πως ψεύδεται. Ο καλός ο ψεύτης δε φοβάται τις δικαιολογίες, ίσα – ίσα που τον αυτοσχεδιασμό στη δικαιολογία τον έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που θα ζήλευαν πολλές διδακτορικές διατριβές. Ο καλός ο ψεύτης αν δεν πει τουλάχιστον δύο ψέματα τη μέρα, αρχίζει να ανεβάζει πυρετό. Ο καλός ο ψεύτης έχει πολύ καλή μνήμη.

Έχει μάλιστα παρατηρηθεί πως η περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη μνήμη είναι πολύ πιο δραστήρια στους καλούς τους ψεύτες από ότι στους υπόλοιπους ανθρώπους. Τουλάχιστον έχουν μια κάποια περιοχή του εγκεφάλου…

Ο καλός ο δέκτης ψεμάτων είναι ολίγον τι αφελής.

Ο καλός ο δέκτης ψεμάτων τα έχει ανάγκη τα ψέματα γιατί αλλιώς η πραγματικότητα είναι πολύ πεζή. Και προτιμά τα ψέματα από την πραγματικότητα. Ο καλός ο δέκτης ψεμάτων κατά βάθος γνωρίζει ότι του λένε ψέματα, αλλά κάνει τα στραβά μάτια γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Ο καλός ο δέκτης ψεμάτων, δικαιολογεί τον ψεύτη γιατί αλλιώς θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπος με την αφέλειά του.

Ο αυτοσχεδιασμός στην δικαιολογία σε αυτή την περίπτωση ανάγεται στο βαθμό του μετά – διδακτορικού. Γιατί αυτός ο αυτοσχεδιασμός είναι εσωτερικός και έχει κατεύθυνση από τον εαυτό του προς τον ίδιο.

«Κάτι θα έχει πει και ο Φρόυντ, αν είχα διαβάσει ίσως να πέταγα και κανένα τσιτάτο. Το ότι δεν έχω όμως διαβάσει, μπορεί να είναι και ο λόγος που αυτή η «άλλη» τελικά ήμουν εγώ», γράφει η Αλεξάνδρα Κλάδη για το τραγούδι της.

Αυτό λοιπόν είναι ένα τραγούδι για τα ψέματα. Τα ψέματα που λέμε, αλλά και αυτά που δεχόμαστε. Και αν φταίει αυτός που τα λέει, άλλο τόσο φταίει και αυτός που εν γνώσει του τα δέχεται.

Το video clip γυρίστηκε στη Ζάκυνθο, συνδυάζοντας δύο μεγάλες αγάπες της Αλεξάνδρας Κλάδη: Τα βουνά της Ζακύνθου και τις βόλτες με τη μηχανή.

Για τη σκηνοθεσία μερίμνησε ο Σταύρος Μπουκουβαλέας.

 

Αφήστε το σχόλιό σας