Πώς… γράφεις ένα τραγούδι, θα διδάξει ο Alexander Rybak το κοινό της Eurovision.

Ο Alexander Rybak επιστρέφει στη σκηνή της Eurovision για να εκπροσωπήσει για δεύτερη φορά τη Νορβηγία, εννέα χρόνια μετά τη νίκη του με το «Fairytale».

Το 2009, ο 23χρονος Rybak κέρδισε το διαγωνισμό με 387 πόντους, τη μεγαλύτερη συγκομιδή που έχει σημειώσει μία χώρα στην ιστορία της Eurovision με το παλιό σύστημα ψηφοφορίας, αποσπώντας ψήφους από όλες τις χώρες που συμμετείχαν.

Η χαρακτηριστική εικόνα να παίζει το βιολί του έχει μείνει χαραγμένη στους λάτρεις της Eurovision αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους.

Το 2012 και το 2016, ο Alexander Rybak ήταν καλεσμένος της EBU στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, όπου θύμισε ξανά στο κοινό εκείνη την εμφάνιση που τον οδήγησε στη νίκη.

Σε ηλικία 31 ετών σήμερα, ο Νορβηγός τραγουδιστής και τραγουδοποιός που έχει γεννηθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας επανέρχεται στη μεγαλύτερη μουσική διοργάνωση της Ευρώπης, η οποία για τη φετινή χρονιά θα διεξαχθεί στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Τον Ιανουάριο αποκαλύφθηκε ότι  ο Alexander Rybak θα έπαιρνε μέρος στο «Melodi Grand Prix 2018», το νορβηγικό εθνικό τελικό για την επιλογή του εκπροσώπου της χώρας στη Eurovision. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου και ο καλλιτέχνης αναδείχθηκε νικητής ανάμεσα σε δέκα συναδέλφους του.

Το τραγούδι με το οποίο θα συμμετάσχει ο Alexander Rybak στον 63ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision ονομάζεται «That’s How You Write You A Song» και το υπογράφει ο ίδιος.

Η Νορβηγία θα διαγωνιστεί στο Δεύτερο Ημιτελικό που θα λάβει χώρα στις 10 Μαΐου, σε αντίθεση με την Ελλάδα και την Κύπρο που θα έχουν αναμετρηθεί στον Πρώτο Ημιτελικό δύο ημέρες νωρίτερα. Το ενδιαφέρον όλων, πάντως, εννοείται πως είναι στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου 12 Μαΐου.

Ο Alexander Rybak έχει συνθέσει τραγούδια και για τρίτους τραγουδιστές που συμμετείχαν στη Eurovision.

Το 2013 έγραψε το «I’m With You» για την Annsofi Pettersen που διεκδίκησε ανεπιτυχώς το εισιτήριο μέσω του «Melodi Grand Prix», ενώ το 2014 υπέγραψε το «Still Here» για τον Franklin Calleja από τη Μάλτα, που πήρε την Πέμπτη θέση και το 2014 δημιούργησε το «Accent» για το συγκρότημα Milki από τη Λευκορωσία, που τερμάτισε πέμπτο.

Αφήστε το σχόλιό σας