Δείτε τις πωλήσεις άλμπουμ για την 21η εβδομάδα του 2018, όπως καταγράφονται στο επίσημο IFPI Chart.

11

Στην κορυφή του επίσημου IFPI Chart βρίσκεται η αγαπημένη ροκ μπάντα του ελληνικού κοινού που ακούει στο όνομα Arctic Monkeys, ένα μήνα πριν επισκεφτούν για πρώτη φορά τη χώρα μας, για μία μεγάλη συναυλία στη Μαλακάσα στις 6 Ιουλίου.

Το «Tranquility Base Hotel & Casino» είναι ο έκτος δίσκος στη διαδρομή του συγκροτήματος και το τρίτο ξένο άλμπουμ  από ένα καλλιτέχνη ή γκρουπ που ανεβαίνει στην πρώτη θέση του IFPI Chart τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Είχαν προηγηθεί το «Hardwired… To Self-Destruct» των Metallica (47 – 49/2016) και το «25» της Adele (4 – 5/2016).

Από τις νέες εισόδους ξεχωρίζει ο πρώτος δίσκος των θρυλικών Πυξ Λαξ μετά από 16 χρόνια ανάπαυλας, το «Μια Μέρα Πριν Το Χειμώνα» που κάνει ντεμπούτο στο Νο 3, το «Ξημερώνει Κυριακή» (Νο 7) όπου η Μελίνα Ασλανίδου διασκευάζει διαχρονικές επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα και η νέα δισκογραφική δουλειά της Ελένης Τσαλιγοπούλου με τίτλο «Των Φίλων Τα Σπίτια» (Νο 14).

Στο IFPI Chart επιστρέφουν μεταξύ άλλων το «Ερωτευμένος» του Νίκου Βέρτη (Νο 28),  ο προηγούμενος δίσκος των Arctic Monkeys ο οποίος είχε τον τίτλο «AM» (No 53), αλλά και το «Revival» του Eminem.

Σε υψηλή θέση (Νο 10) επανέρχεται η συλλογή επιτυχιών «Gold» των ανεπανάληπτων ABBA, όσο περιμένουμε να ακούσουμε τα νέα δείγματά τους στα τέλη του 2018.

 

Δείτε αναλυτικά το Top 75 του IFPI Chart στην επόμενη σελίδα.

Αφήστε το σχόλιό σας