Οι φυσικές πωλήσεις άλμπουμ στην ελληνική αγορά για τη 15η εβδομάδα του 2019, όπως καταγράφονται στο επίσημο IFPI Chart.

Στο επίσημο IFPI Chart αυτής της εβδομάδας κυριαρχούν τα βινύλια και οι ειδικές επανεκδόσεις δίσκων βινυλίων, εξαιτίας της πρόσφατης «Record Store Day» που γιορτάστηκε στις 13 Απριλίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων (Record Store Day) είναι μία γιορτή που τιμά την τέχνη της μουσικής, τους ακροατές που ξέρουν να την εκτιμούν, και φυσικά τους ίδιους τους καλλιτέχνες που την υπηρετούν.

Ξεκίνησε το 2007 από τη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ σαν μια μικρή επέτειος για τους συλλέκτες βινυλίων. Σήμερα έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια γιορτή, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μουσικών, εταιρειών και δισκοπωλείων.

Στην πρώτη θέση του IFPI βρίσκεται αυτήν την εβδομάδα η έκδοση βινυλίου του άλμπουμ “Rumours” των Fleetwood Mac.

Οι Fleetwood Mac είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει περισσότερους από εκατό εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, ενώ εντάχθηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 1998.

Το άλμπουμ “Rumours” που κυκλοφόρησαν το 1977 βρίσκεται στην όγδοη θέση της λίστας με τους δίσκους με τις περισσότερες πωλήσεις, αφού ξεπέρασε τα σαράντα εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Στο IFPI Chart κάνουν είσοδο ακόμα περισσότερες επανεκδόσεις βινυλίων για τη «Record Store Day».

Χαρακτηριστικά παραδείγματα το «Ζεστά Ποτά» και το «Όταν Σου Λέω Πορτοκάλι Να Βγαίνεις» των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα, το «Κράτα Το Σόου Μαϊμού» από τις Τρύπες, τα έργα «Ο Σκληρός Απρίλης Του 45’», «Οι Δεκαπέντε Εσπερινοί»,«Πασχαλιές Πάνω Από Τη Νεκρή Γη» και «Πορνογραφία» του Μάνου Χατζιδάκι και το «Γκάλοπ» της Λένα Πλάτωνος.

Δείτε αναλυτικά το Top 75 του IFPI Chart στην επόμενη σελίδα.

Αφήστε το σχόλιό σας