Ένα φιλόδοξο εγχείρημα σχεδιάζει ο Akon.

Ο Αμερικανός τραγουδιστής, συνθέτης, ηθοποιός και επιχειρηματίας Akon ανακοίνωσε από το Cannes Lions, το Φεστιβάλ Δημιουργικότητας στις Κάννες, ότι θα κυκλοφορήσει δικό του κρυπτονόμισμα, το «Akoin».

Ο γεννημένος στο Μιζούρι καλλιτέχνης που πέρασε τα παιδικά χρόνια στη Σενεγάλη είπε ότι το «Akoin» θα είναι διαθέσιμο προς πώληση σε δύο εβδομάδες και εξέφρασε την ελπίδα ότι η πρωτοβουλία του θα βοηθήσει περαιτέρω την αφρικανική ήπειρο, στην οποία υλοποιεί ήδη το πρόγραμμα παροχής ηλιακής ενέργειας, «Lighting Africa»».

«Νομίζω ότι τα blockchain και crypto θα μπορούσαν να είναι η σωτηρία για την Αφρική με πολλούς τρόπους, επειδή φέρνουν την εξουσία πίσω στον λαό, επαναφέρουν την ασφάλεια στο νομισματικό σύστημα», είπε.

«Επιτρέπουν επίσης στους ανθρώπους να τα χρησιμοποιούν με τρόπους, με τους οποίους μπορούν να προοδεύσουν και δεν επιτρέπουν η κυβέρνηση να κάνει εκείνα τα πράγματα που τους κρατούν πίσω», εξήγησε κατά τη διάρκεια πάνελ.

Στην ιστοσελίδα του νέου κρυπτονομίσματος αναφέρεται ότι είναι στο στάδιο της ανάπτυξης η «Akon Crypto City» σε έκταση γης περίπου 8.100 τετραγωνικών μέτρων που παραχώρησε ο πρόεδρος της Σενεγάλης στον τραγουδιστή.

Θα είναι η πρώτη 100% βασισμένη σε κρυπτονόμισμα πόλη με το «Akoin» στο επίκεντρο των συναλλαγών.

Όταν δέχθηκε τεχνικής φύσης ερωτήσεις σχετικές με το blockchain, ο Akon είπε: «Έχω τις ιδέες και αφήνω τους geeks (γκουρού της τεχνολογίας) να το καταλάβουν».

 

Αφήστε το σχόλιό σας