Τι κι αν το καλοκαίρι οδεύει προς την κορύφωσή του και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί απουσιάζουν… Η μουσική μεταδίδεται δυνατά και το airplay διαμορφώνεται ασταμάτητα.

Παρόλο που βρισκόμαστε μεσούσης της πιο χαρακτηριστικής περιόδου της θερινής ραστώνης και η πλειοψηφία των ραδιοφωνικών παραγωγών απέχει πλέον από το πόστο της, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί συνεχίζουν φυσικά να εκπέμπουν το σήμα τους.

Καθόλου εκπομπές άρα περισσότερος διαθέσιμος χρόνος μετάδοσης, λέει η λογική. Κοινώς περισσότερη μουσική (πλην των διαφημίσεων βεβαίως – βεβαίως και των λοιπών διακοπών).

Οι επιλογές του playlist εξακολουθούν να διαμορφώνουν την κατάταξη των μεταδόσεων. Αν και για δύο συνεχείς εβδομάδες οι πρώτες εννέα θέσεις έμειναν αμετάβλητες, το airplay chart επέστρεψε στο δρόμο των ανακατατάξεων.

Όσον αφορά στο ελληνικό ρεπερτόριο, ο Παντελής Παντελίδης κατέχει για τρίτη εβδομάδα στη σειρά το νούμερο ένα με το «Θυμάμαι», το τελευταίο τραγούδι που έγραψε, ερμήνευσε και δεν πρόλαβε να μας χαρίσει ο ίδιος.

Ακολουθώντας σταθερή πορεία τις τελευταίες εβδομάδες, ο Νίκος Οικονομόπουλος βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση με το «Ποιον Κοροϊδεύω», τη νέα επιτυχία του άλμπουμ «Ένα Μικρόφωνο Κι Εγώ».

Ως… τορπίλη του airplay chart χαρακτηρίζεται αναμφίβολα η καινούρια μεγάλη επιτυχία με την οποία η Έλενα Παπαρίζου δίνει ρυθμό στο καλοκαίρι μας. Η «Fiesta» παρελαύνει απρόσκοπτα στις ραδιοφωνικές συχνότητες. Για την εβδομάδα που μόλις ολοκληρώθηκε το τραγούδι βρίσκεται περιχαρές στην τέταρτη θέση της λίστας.

Νέες είσοδοι

Ο Χρήστος Χολίδης κερδίζει έδαφος με το «Μη Μου Ζητάς» και από εκεί πέρα στο airplay chart της εβδομάδας εισέρχονται δύο επιπλέον τραγούδια.

Η νέα είσοδος είναι ο Κωνσταντίνος Αργυρός με το καινούριο του single «Αθήνα – Θεσσαλονίκη», δείγμα του πρόσφατου άλμπουμ που κυκλοφορεί από τον περασμένο Μάιο. Στο Νο5 συναντούμε και το άλλο hit του τραγουδιστή, «Τα Κατάφερες».

Το «Λένε», η σαρωτική επιτυχία του Αντώνη Ρέμου που κρατούσε γερά τα πρωτεία στο παρελθόν, επανήλθε στην εικοσάδα της κατάταξης. Συγχρόνως, η συνεργασία του καλλιτέχνη με το Γιάννη Βαρδή στο «Δώσ’ Μου Μια Αγκαλιά» παραμένει εντός της ίδιας ζώνης.

– Δείτε παρακάτω το συνολικό Top 20 του airplay chart για το ελληνικό ρεπερτόριο της εβδομάδας 1-7 Αυγούστου (31η), όπως καταγράφεται από τη Mediainspector:

ΘΕΣΗ ΤΑΣΗ ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
1 ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ MINOS EMI/UNIVERSAL
2 +1 ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΩ ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ MINOS EMI/UNIVERSAL
3 -1 ΚΑΙ ΖΗΛΕΥΩ ΠΟΥ Σ’ ΕΧΕΙ STAN PANIK
4 +3 FIESTA ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ MINOS EMI/UNIVERSAL
5 -1 ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ COBALT
6 -1 ΤΟ ΜΗΔΕΝ ONIRAMA MINOS EMI/UNIVERSAL
7 -1 ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ PANIK
8 ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣ SPICY
9 +3 ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ PANIK PLATINUM
10 -1 ΕΛΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ HEAVEN
11 +4 ΑΡΓΗΣΕΣ ΠΟΛΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ COBALT
12 -2 Μ’ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ HEAVEN
13 -2 ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ HEAVEN
14 +2 ΔΕΝ ΠΑΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΗΛΙΑΣ ΒΡΕΤΤΟΣ COBALT
15 -2 ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ HEAVEN
16 -2 ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΤΗΣ HEAVEN
17 ΔΩΣ’ ΜΟΥ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ HEAVEN
18 +2 ΜΗ ΜΟΥ ΖΗΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΟΛΙΔΗΣ MINOS EMI/UNIVERSAL
19 +3 ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ COBALT
20 +3 ΛΕΝΕ ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ HEAVEN

 

Αφήστε το σχόλιό σας