Για πρώτη φορά θα παρουσιάσει ελληνικά τραγούδια η Αγγελική Τουμπανάκη με δύο εμφανίσεις στο «Σταυρό του Νότου».

Η Αγγελική Τουμπανάκη παρουσιάζει για πρώτη φορά ελληνικά τραγούδια σε μία παράσταση με τον τίτλο «Ουλαλούμ» στο club του «Σταυρού του Νότου», για δύο Κυριακές του Μαρτίου.

Με πάθος για τη μουσική και τον αυτοσχεδιασμό και με jazz συντεταγμένες, η Αγγελική Τουμπανάκη μαζί με τους εκλεκτούς μουσικούς Απόστολο Καλτσά (ηλεκτρικό μπάσο), Βαγγέλη Παρασκευαϊδη (βιμπράφωνο) και Ηλία Δουμάνη (τύμπανα) ενορχηστρώνουν και παίζουν κομμάτια από την ελληνική δισκογραφία.

Τραγούδια ορόσημα και τραγούδια σύγχρονα είναι το υλικό για ένα δημιουργικό μουσικό παιχνίδι, που έχει ως κέντρο του την αισθητική και την ουσία της σύνθεσης.

Η Αγγελική Τουμπανάκη χρησιμοποιεί τη φωνή της ως μέσο για να αυτοσχεδιάσει, να πειραματιστεί, να εκφραστεί, να επικοινωνήσει,  να δημιουργεί παρέες, τραγούδια, γνώση, βίωμα και εμπειρία.

Έχοντας ολοκληρώσει το 2012 έναν επταετή κύκλο σπουδών και επιστημονικής έρευνας – η Αγγελική είναι αριστούχος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Μοριακή Βιολογία – συνεχίζει πλέον με αισθητηριακό και βιωματικό πλέον τρόπο, την αναζήτησή της ασχολούμενη ολοκληρωτικά με τη μουσική και την έρευνα των δυνατοτήτων της ανθρώπινης φωνητικής έκφρασης.

Η προσέγγισή της στο τραγούδι και τη μουσική είναι σε ανοιχτή συνομιλία με τις παραστατικές/ οπτικοακουστικές τέχνες και την εικαστική δημιουργία. Επιλέγει ως θέση την ελευθερία της δημιουργικής μουσικής διάδρασης έξω από νόρμες και κοινές πρακτικές.

Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι από το 2005 σαν leader / παραγωγός και lead vocalist διαφορετικών πολυσυλλεκτικών μουσικών projects  με ήχους που έχουν διεθνείς, αλλά και γειτονικές με την Ελλάδα, γεωγραφικές συντεταγμένες. Έχει δουλέψει με μουσικές των Βαλκανίων, της Μεσογείου, των νομάδων όλου του κόσμου, αλλά και της world τζαζ μουσικής.

Την Κυριακή 12 και 19 Μαρτίου στο «Σταυρός του Νότου Club».

 

Τα μουσικά projects που έχει δημιουργήσει η Αγγελική Τουμπανάκη είναι:

–  Toubanaki & “Colpo Grosso” group, (παραδοσιακοί Βαλκανικοί ήχοι, της Μεσογείου, της Ανατολίας και της Λατινικής Αμερικής).

–  Toubanaki & “The Buzz Bastardz” group (fusion balkan jazz ήχοι), με το οποίο ηχογράφησε το 2015 την πρώτη δισκογραφική της δουλειά κάπου ανάμεσα στην Αθήνα και την Νέα Υόρκη. Αποτελείται από εκλεκτούς μουσικούς της παραδοσιακής και jazz μουσικής σκηνής.

–   Toubanaki & “Jazz plus” group (modern vocal jazz). Ένα αμιγώς τζαζ σχήμα με ρεπερτόριο από τη σύγχρονη τζαζ σκηνή με τους διακεκριμένους μουσικούς Γρηγόρη Ντάνη (κιθαρίστα) και τον Κώστα Κωνσταντίνου (μπασίστα).

–  Toubanaki & Doumanis duet – “Drums & Voice, Jazztronica”, (ηλεκτρονική τζαζ ήχοι).

Από το 2014 η Αγγελική συνεργάζεται με τον ντραμίστα Ηλία Δουμάνη  και μαζί δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο ηχητικό περιβάλλον που έχει ως αφετηρία τις μουσικές της διεθνούς τζαζ σκηνής εξελιγμένη με customized design ψηφιακή τεχνολογία και ήχο. Ένα πρωτότυπο στη σύνθεσή, αλλά και στην εκτέλεσή του, πειραματικό ντουέτο τύμπανων και φωνής με λούπες, harmonizer και εφέ.

 

Αφήστε το σχόλιό σας